Hej allihopa! 👑

Nu var det väldigt längesen jag var aktiv men nu har jag tagit tag i detta igen & ska försöka med ett inlägg om dagen ✏️

TVÅ DAGAR kvar tills flyttlasset går till min hemkommun Säffle igen. Ska bli så otroligt skönt att flytta! 📦

Bjuder på en gammal bild på mig & en av min bästa ❣

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har tänkt på en sak som jag är säker på att väldigt många föräldrar tänker mycket på.

EGENTID

De flesta föräldrar behöver egentid då & då. Vad man gör under den dagen/kvällen tycker jag inte att någon annan ska ifrågasätta. Vill jag vara hemma & ha en myskväll framför massa filmer så har jag det, vill jag träffa mina vänner så gör jag det, vill jag åka bort en natt så gör jag det & vill jag ut & festa så är det också okej!

Många andra runt om vet jag tänker :
Men va, hon har ju barn? Varför är hon ute & festar?
Hon är mamma? Hennes barn är ju bara 8månader gammalt?

Varför jag har skrivit hon & mamma med fet text ⬇️

Skillnaden mellan att mamman är ute & festar , & att pappan är ute & festar är STOR. Människor ser inget problem med att en pappa är ute på krogen & är väldigt full men skulle jag vara på krogen & vara lite för full så är det oansvarigt.
Alla människor ser det absolut inte såhär men många.

Nej jag är inte ett dugg oansvarig för jag vill ha roligt & dra ut en kväll med mina vänner med eller utan alkohol.
Jag har vart ansvarig att ordna en trovärdig barnvakt, säkert gått igenom allt 100 gånger vad Milo tycker om, vad han ska äta, vad man ska göra om han är jätte ledsen & inget funkar, jag har på telefonen hela tiden & tittar på den miljontals gånger under kvällen så jag inte har missat ett samtal under kvällen.

Vad jag gör på min dag/kväll som jag/vi har egentid på det är väl upp till var & en?

Visst självklart är det kanske inte så bra att dra ut på krogen varje fredag & lördag när man har en liten bebis men det är absolut acceptabelt att roa sig emellan åt.

Jag har vart ute på krogen några gånger sen Milo kom & jag tänker fortsätta ge mig egentid när jag känner att jag vill/kan.

Likes

Comments

Påsken är över & den har vart perfekt! Milo har fått massa fint & gott i sina påskägg. Både jag & Kristoffer har dom bästa familjerna som betyder en himla massa för oss! ❤

Det första påskägget är från Milos farmor med familj & det andra påskägget är från Milos mormor med familj ⬇️

Påskparaden med Milos pappa & moster! ⬇️

Fika med Milos moster & hennes pojkvän ⬇️

Påsk-övernattning hos Milos morfar & bonus mormor⬇️

Likes

Comments

Var graviditeten planerad?

Nej, milo var inte planerad. Han kom som en underbar chock för oss båda. Jag var inte alls beredd på ett graviditets-besked men herregud så glada vi blev. Det var ett självklart beslut att behålla honom.

Hur upplever du din förlossning?

Jag hade en långt men helt fantastisk förlossning. Intensiva & onda värkar men dem gick att hantera & Kristoffer stöttade mig super bra. Var den underbaraste upplevelsen jag har vart med om & skulle vilja göra om den!

Hur känns det att vara ung mamma?

Det känns så himla bra! Jag har all tid i världen att göra saker senare som alla säger att man "missar" men så är det verkligen inte. Jag har insett vad livet går ut på & jag får en massa positiv respons. Mammalivet är helt fantastiskt & önskar att alla får känns på den känslan!

Vad säger era vänner?

Dom flesta tycker det är jätte kul! Enkel blir sugna på att skaffa barn & andra känner för att vänta!

Varför bloggar du?

För att ha ett ställe där jag kan skriva av mig när jag är glad, ledsen, lycklig, fundersam.


Kom gärna med mer frågor i kommentaren eller på feliciagill@live.se

Likes

Comments

Jag tänker så himla ofta tillbaka på dig. Hur du var, vem du var före din sjukdom & hur allt förändrades när du blev sjuk , världens finaste farfar.

Min farfar drabbades av alzheimers för ungefär sju år sen. Vilket man märkte ju mer tiden gick. Jag kommer så himla väl ihåg hur du var innan du blev sjuk & även tiden då du var sjuk. Du var en väldigt fin människa farfar!

Jag bodde hos min farmor & farfar under min gymnasietid, mest dom två första åren & det sista året var det någon gång ibland. Varje dag när jag kom "hem" ifrån skolan så satt du där i soffan med din pipa i munnen framför en bok eller framför tvn (om det inte nu var barnprogram, som du sa att jag & farmor alltid tittade på) haha...
Även fast du var sjuk så kunde du lägga så roliga kommentarer.

När du gick bort så förstod jag inte det förens vi var på din begravning. Jag var gravid & hade ungefär 6-7 veckor kvar tills jag skulle föda så hade väldigt mycket med förlossningen & bebis ankomst att tänka på. Sen när milo var ute så var det en kraftig omställning i livet. Jag har tänkt på dig väldigt mycket men det är nu det senaste halv året jag har riktigt tagit det till mig att du faktiskt är borta på riktigt.

Snart är det redan ett år sen alzheimers & cancer gjorde så du fick lämna ditt liv. Jag saknar dig , men jag vet att vi kommer ses där uppe sen. Jag hoppas du har sett ditt fina barnbarnsbarn.

Puss & kram fajfaj ❤️

Likes

Comments

Just högstadiet för mig var ganska jobbigt, allt ifrån alla läxor, prov, redovisningar, hålla koll på allting osv.
Jag trodde att mitt virriga huvud & mitt hemska humör var en ungdoms sak, att det snart skulle "försvinna"
Ingenting försvann..

Jag satt & pratade med mig sambo om just adhd & kollade runt väldigt mycket på pålitliga internetsidor.

Bestämde mig för att ringa in & göra en egen anmälan till vuxenpsykiatrin.
Jag fick träffa en tjej som hade en full hög med massa papper som jag skulle svara på & ringa in olika grader på vissa frågor.

Efter några besök med två olika doktorer så fick jag min diagnos ADHD. Jag fick tabletter utskrivet som jag tycker har påverkat mig bara positivt & känner mig väldigt lycklig i kroppen & huvudet.

Jag tycker det är jätte tråkigt att inte fått diagnosen innan, när jag gick i skolan. Jag hade kanske fått annan hjälp, annan inställning & annan koncentration. Framförallt så hade mina betyg kanske sett bättre ut.
Jag hade sluppit höra "plugga mer så fixar du detta" fast jag var ju alldeles för tankspridd för att sätta mig ner & plugga.

Samtidigt så känner jag att det är "skönt" att inte vetat under högstadiet. Jag slapp det som många andra fick höra. "Adhd-barn, det är ju något fel på dig, du kan ju inget du har adhd, jävla adhd-idiot, titta den där adhd-ungen" jag kan inte sticka under stolen med att jag inte sagt något av de där, för det har jag gjort.

Min läkare sa till mig att han också önskar att han hade adhd för han tycker att vi har mycket roligare humor, vi vågar göra mer & vi har aldrig tråkigt.

Allt är faktiskt inte så dåligt med ADHD. 👊🏼

Likes

Comments

Jag måste bara få skryta lite om min mini älskling 😍 jag såg på honom hur as trött han va, men han ville inte komma till ro när jag matade honom i sin säng & i min famn. Så jag tänkte att jag lägger ner honom i sin säng. Där tog han sin flaska med välling själv & somnade!!. Han dricker ju ofta själv men han NATTAR dig aldrig själv! 🙊👶🏽😍

Likes

Comments

Jag kommer ihåg att pappa skjutsade upp mig till vårdcentralen för att jag skulle kolla om jag hade fått urinvägsinfektion en onsdag efter skolan.
Svaret jag fick utan läkaren var:

-nej du har ingen urinvägsinfektion men jag tycker att du borde boka en tid hos ungdomsmottagningen för att se om du är med barn.

Min första tanke var, "klart jag inte är gravid, det finns inte en chans"
Men när jag kom hem så gick jag in på datorn & bokade en tid redan dagen efter. Stickan visade ett starkt streck & ett svagt streck men jag inbillade mig att det bara fanns ett streck på Stickan & påstod att hon lurade mig.
När jag väl insåg att hon inte lurade mig så blev jag chockad, rädd & hur lycklig som helst!

(Jag hade inte sagt något till Kristoffer förens nästa dag) vi bodde ju en bit ifrån varandra & jag ville inte ta detta över telefonen då jag ville se hans reaktion. Han öppnade paketet & blev helt tårögd. (Jag var nervösare än vad jag någonsin vart) valet att behålla Milo var självklart för oss båda & det kändes väldigt skönt att vi tyckte samma sak!

Jag var inte så jätte nervös när Kristoffer visade sin mamma paketet han fått utav mig. Hon reagerade bra & blev jätte glad!

På söndagen åkte vi hem till mina familjer i Säffle & jag trodde jag skulle seriöst skita ner mig av nervositet & rädsla.

Först kom vi hem till mamma & Mikael där vi skulle äta mat med dom, Moa & Anton.
När vi hade tagit mat så slängde jag fram tre små ljusblåa kuvert där det stod mormor osv.. Först såg Mikael (bonus pappa) vad det stod & kom fram till mig & Kristoffer & sa grattis, han var jätte glad!
Sen kom min lillasyster Moa & hennes pojkvän fram till oss & sa grattis, även dom var jätte glada.
Mamma hade inte kommit än & jag hörde en tystnad. Sen hör jag mamma:
M-skojar ni med mig?
Jag- nej det gör vi inte.

Tog en minut sen kom hon och satte sig bredvid mig i soffan & började gråta av lycka.


Jag & Kristoffer åkte hem till pappa efteråt & skulle berätta. Jag var så himla nervös när vi satt där i varsin soffa. När pappa reste sig upp för att gå till köket så påbörjade jag en mening.

Jag- du vet i sommar, typ juni...
Pappa- ja?
Jag- då ska du bli morfar (jag sa det så fort)

Pappa satte sig i soffan för att inte svimma.

Pappa- vad sa du? Säg det igen.
Jag- du ska bli morfar i sommar.

Han blev tårögd, jätte lycklig & lite skakis.
Pappa hade väntat på att jag eller min storasyster Fanny skulle komma snart & säga att någon av oss skulle ha barn.

Jag är så glad över att alla familjer tog det så bra! ❤️

Likes

Comments

I onsdags åkte jag & Milo med till Säffle för att sova hos min fina Julia & Nils. Vi hade en jätte rolig kväll, natt & torsdag. Känns verkligen inte som vi bara har läns varandra lite mindre än ett år(?!) hon är en utav mina närmsta & bästa vänner!
⬇️ bild bomb

⬆️ vet inte vad jag ska säga om denna bilden.. 😂 för er som inte ser (om det nu är möjligt!) så har vi bytt ansikten.. 👏🏼😂

Likes

Comments

Idag har krille åkt till Säffle & lämnat in ett cv & vi håller alla tummar för han ska få ett jobb!

Plockat & röjt undan lite i köket har även hunnits med idag. Imorgon ska jag upp med Milo & sen tvätta vid 10, städa lägenheten & byta sängkläder.

Mamma & Mikael kommer äntligen hit imorgon. Har inte sett dom på en hel vecka då dem har vart utomlands ☀️ tur telefon finns då vi har pratat minst en gång om dagen iallafall. & ja jag är mammagris 🐷🙊

Nu ikväll har jag även sökt förskoleplats åt Milo till hösten. Allt går så himla fort, om fem dagar så är han redan ÅTTA månader (!) 🙀 bara fyra månader kvar tills han fyller ETT ÅR...

Likes

Comments