Header

Behind the scenes, Projekt

Som jag skrev i det förra inlägget så har jag börjat planera lite olika bilder som i framtiden ska bli posters som jag kan sälja, och nu har jag äntligen börjat fota till den första idén. Idén till den första bilden fick jag från Pinterest, och när jag ser en bild jag är intresserad av så försöker jag alltid tänka ut vad jag kan göra annorlunda och hur jag kan göra den till min. Så min första idé jag fick var att fota glasstrutar, fast istället för glass i struten så använde jag blommor! Det är kanske svårt att se framför sig, men jag visar bilder lite längre ner :D

Det som jag fokuserar mest på när jag planerar bilder till posters är:

- Vad är populärt idag?
- Vad vill kunderna ha på sina väggar hemma?
- Till vilka rum kan bilderna passa i?
- Hur kan jag göra bilderna så att det matchar mig som person?

Den första bilden med blommorna är kanske inte riktigt jag, förutom att jag älskar blommor, men det är något som jag tror kan gå hem hos kunderna. Men till nästa bild ska jag försöka få in mer av mig i det och göra det lite mer rockigare!

Tanken är även att jag snart ska starta en helt ny hemsida, och planen är att jag ska ha en liten shop där man kan beställa dom olika posterna! Ska bli spännande att se vad som händer!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Inspiration

Vi alla vet hur det känns när glöden börjar försvinna för din passion. Man hamnar i ond cirkel där inspirationen inte finns och det är svårt att hitta tillbaka. Just det har hänt mig. Efter sommarens jobb i studion på High Chaparral så kände jag inte alls för att ta upp kameran och plåta. Tiden gick utan att jag tog någon bild, och det blev mer och mer svårt att hitta inspiration till att fota. Men nu känner jag att det är dags att ändra på det!

Så jag tog fram min gamla anteckningsbok från skolan och började titta igenom den. I den boken så hade jag en lista på olika idéer som jag har haft under åren. Jag läste igenom alla idéer och bestämde mig för att göra en ny lista som passar mig nu, då min stil har ändrats. Jag skrev ner 2-3 olika idéer och började kolla igenom Pinterest.se för att få mer inspiration till mina nya idéer. Och nu känner jag att inspirationen börjar komma tillbaka och jag är taggad för att börja fotografera igen!

såhär ser en av mina anslagstavlor ut på pinterest!


Jag rekommenderar verkligen alla som håller på med något kreativt att göra en egen lista med idéer som ni alltid kan plocka fram och fylla på när ni får idéer. Min bok hade jag alltid med mig för att idéerna kommer när man minst anar det, och det ska jag börja med igen!

Så just nu håller jag på att planera lite olika bilder som ska bli posters som jag kan sälja till kunder för att få in lite extra pengar, och jag planerar även hur min kommande hemsida ska se ut. Jag älskar att planera, så den processen startar verkligen ett kreativt tänkande hos mig och det leder i sin tur till fler fotoidéer!


Likes

Comments

Behind the scenes, Konserter

29 DAGAR KVAR TILL SRF!

Detta året sökte jag media/fotopass till Sweden Rock festivalen via festivalphoto.se som jag jobbar för, och förra veckan fick jag äntligen beskedet att jag ska få bevaka festivalen detta året också!

Min första konsert som jag fotade framför staketet var faktiskt på Sweden rock festivalen förra året, och bandet jag plåtade då var Bonafide. Det var så otroligt spännande och jag var jätte nervös. Men som tur var så hade jag en vän med mig in i "diket" och hon peppade mig till 100! Vilket jävla adrenalin man fick och pulsen slog så otroligt snabbt! Efter den plåtningen så visste jag att det var det jag ville göra och jag älskar det fortfarande. Så ni kan ju tänka er att jag är taggad inför årets festival ;)

Sweden Rock är en festival som jag har besökt varje år sen 2008 och det är en festival som många vill åka tillbaka till efter att dom har varit där. Det är alltid bra band som är bokade, bra upplägg på festivalen, trevligt folk och underbar mat! Älskar festivalmat haha

Här kommer lite bilder från förra året som är tagna av mig! Inte dåligt för att var första gången ;)

På bild: Imperial state electric, Halestorm, Bonafide och L.A Guns


​Jag ska försöka blogga så mycket jag kan under tiden jag är på festival detta året, men jag kan inte lova något!

Likes

Comments

Resor

Sommaren 2015 åkte jag iväg, tillsammans med 20 främlingar, på en 15 dagars roadtrip i USA. Resan arrangerades av foto-resor.se som erbjuder olika typer av fotoresor, workshops och kurser! När jag bokade resan så var jag så taggad men också väldigt nervös. Det var första gången jag skulle resa utan någon som jag kände, och jag skulle göra resan med 20 främlingar. Nu i efterhand när jag tänker tillbaka på resan så tycker jag att hela konceptet är skitbra. Att samla olika typer av människor som har ett gemensamt intresse för både resor och fotografi gör så att man får vänner från hela landet.
Resan började i Stockholm där vi alla skulle mötas upp på flygplatsen. Vi blev uppdelade i två olika grupper för vi fick åka med olika flyg till Los Angeles som var vår start på resan. Vi var i Hollywood hela första dagen och fick kolla runt i dom olika butikerna, kolla in Hollywood skylten som är ett måste när man är där, och på kvällen åkte vi till Santa Monica Pier innan vi skulle äta på The Cheesecake Factory.

Dagen efter packade vi bilarna, köpte med oss en massa mat och dricka, och körde sen mot öknen till Joshua tree national park och till Keys view. Det var en lång bilresa genom öknen men det var absolut värt det. Otroligt coolt och jävligt varmt! haha. Kontrasterna mellan dem olika miljöerna gjorde resan så mycket bättre för vi fick uppleva allt från storstad till öken.

Så otroligt vackra vyer! När jag tittar på bilderna så kan jag knappt tro att jag har varit där..

Nästa stopp efter Joshua tree parken var Grand Canyon som vi fotograferade i solnedgången, så vackert och mäktigt! wow! Vi var där i 1 dag innan vi körde vidare för att kolla in Antelope canyon under dagen och sen körde vi till horseshoe bend som vi också fotograferade i solnedgången.

Fortsättning följer..

Likes

Comments

Projekt

För ungefär en månad sen hade en fotografering tillsammans med supergruppen Loop Tricki i Helsingborg, och nu kan jag äntligen visa upp det färdiga resultatet!

När jag fick kontakt med Louise och Jesper så hade dom redan snackat ihop sig lite om vilken typ av bild dom ville ha, och vart bilden skulle tas. Planen var då att vi skulle fota hemma hos Louise i hennes kök och försöka få till en rå/vintage känsla i bilderna. Jag hade aldrig tagit den typen av bild innan så jag var lite nervös över hur det skulle gå, men när vi väl hade snackat ihop oss mer och testat lite olika ljus i köket så fick vi till rätt känsla och då var det bara till att tuta och köra!

Här kommer det färdiga resultatet!

Likes

Comments

Inspiration

När jag inte plåtar konserter så tycker jag om att planera lite mer konstnärliga bilder, och det resulterar oftast i något typ av porträtt med mycket rekvisita. Jag älskar att hitta på egna historier om människor eller varelser som jag skapar i huvudet. Fantasin tar en till helt andra platser som man aldrig trodde man skulle få uppleva.
Så till mitt kommande projekt så har jag tagit inspiration från en fotograf som heter Shelly Mosman och hennes serie, Animal child. I hennes serie så har hon fotat barn i olika åldrar tillsammans med olika djur mot en bakgrund med mycket mönster.

3 bilder från serien Animal Child.
hennes hemsida hittar ni här: shellymosman.com

När jag såg Animal Child serien första gången så fick jag tusen olika idéer på vad jag själv skulle vilja göra. Det första jag tänkte var att jag också skulle jobba med olika typer av mönstrade tapeter, och strax efter det så hade jag redan tänkt ut vem som skulle få vara min första modell. Så när idén och modellen var bestämd så var jag tvungen att utveckla projektet lite mer. Jag vill ju inte kopiera Shelly Mosmans arbete rakt av, det är ju inte roligt. Så hur ska jag göra detta projektet till mitt eget?
Jag tänker mig att bilden ska vara väldigt vacker, fast med något som stör ögat hos betraktaren lite. En vacker modell med fina kläder och sen något annorlunda och konstigt. Så då undrar ni kanske vad jag menar med annorlunda. Jag tänker använda mig av olika typer av djur kranium!! Så som fågel kranium osv. Äckligt tänker ni kanske, men jag bestämde mig för att göra mina egna kranium av lera så att jag inte behöver köpa riktiga, för det är lite läskigt!! haha

Så just nu är jag fortfarande fast i planeringen och har inte börjat fotografera än, men om jag ska vara ärlig så tycker jag nog att planeringen är det roligaste. Jag älskar att sitta och skriva ner mina idéer och leta rekvisita. Självklart tycker jag om att fotografera också, men att få jobba länge med ett projekt är underbart för man kan se hur det utvecklas och hur slutresultatet blir så mycket bättre än vad man hade trott.

Fortsättning följer!

Likes

Comments

Behind the scenes

Efter många om och men så har jag äntligen bestämt mig för att starta en fotoblogg! En blogg där jag kan skriva om mina olika fotoprojekt som jag jobbar med, mina olika fotojobb, inspirationer och även lite om min vardag. Spännande ellerhur?!

Och eftersom det är en ny blogg så måste man ju ha en cool header. Så jag bestämde mig för att snabbt pyssla ihop en bild som jag kände representerade mig. Jag valde att ha med saker som ska representera min passion för musiken. Som ni kan se så är det en vinylskiva, mina Marshall hörlurar och även en bild som jag tog på Mustasch på Rock it festival 2016. Väldigt simpelt och snyggt! Att få kombinera foto och musik är det roligaste jag vet. Allt från att plåta band som gör sin grej på scenen till mer konstnärliga projekt som också har en koppling till musiken.

På bilderna ser ni hur jag gick till väga.
Jag valde att använda mitt soffbord som grund till bilden. Satte bordet nära ett fönster för att få så mycket naturligt ljus som möjligt. Sen satte jag kameran på ett stativ och använde mig av displayen på kameran för att kunna styra vart jag ville ha rekvisitan på bilden. Som ni också ser på bilden så har jag satt en vit skärm på bordet, och det gjorde jag för att få ett mjukare ljus då jag tyckte att det blev för hårda skuggor på bilden. Och har man inget extra stativ som kan hålla skärmen så går det hur bra som helst med ett glas och en flaska ;)

Likes

Comments