Update om hur min vecka sett ut + New Challenge

Varning. Långt inlägg (dock intressant).
Under denna veckan känns det som jag levt lite på paus. Förra helgen blev min sambo sjuk och det höll i sig. Så under måndagsmorgonen
ringde han 1177 och bokade tid för att få göra ett Coronatest. Under måndagskvällen kände även jag mig dålig, vilket resulterade i att vi båda två isolerade oss från omvärlden under större delen av veckan. Det var väldigt tråkigt då jag fick avboka eftermiddagar och kvällar som jag planerat att umgås med mina vänner och syster på men, men life is life. Under torsdagskvällen fick vi äntligen svar på Coronatestet och det var negativt (!), vilket var såå skönt! Efter det så såg veckan lite mer normal ut trots att vi fortfarande är förkylda. Nej, ni behöver inte oroa er vi har inte rört oss i stora folksamlingar men att bara kunna gå utanför dörren är en sådan frihet från att suttit "inlåsta" några dagar. Men på grund av förkylning/sjukdom har den här veckan verkligen varit helt ur balans och har lett till att även min kropp och knopp har hamnat i obalans.

Jag har sovit dåligt, slarvat med mina rutiner och inte gjort det som jag vet att jag behöver göra för att må bra helt enkelt. Så nästa vecka kör vi en nystart på både fysisk och psykisk hälsa. Jag har tänkt att jag redan ikväll ska styra mig tillbaka på bana och följa mitt måbra-schema med meditation samt yoga innan läggdags för att börja trampa upp en ny stig inför nästa vecka. Jag märker verkligen hur mycket rutiner gör för mig. Jag mår inte bra utan att ha rutiner och en "ram" i vardagen att gå efter. Och nej, alla är inte rutinmänniskor utan vill ta dagen mer som den kommer och inte planera upp sina dagar. Och det är också fine, vi alla är olika. Det handlar om att göra det som just du mår bra. Att lyssna på ditt inre och lista ut vem du är och vad du vill göra med ditt liv. Jag vet att jag säger det ofta, men det går inte att säga det FÖR ofta. Vi alla är olika och mår alltså bra av att göra saker på olika sätt. Men nog om det i detta inlägg!

Jag har faktiskt en nyhet att framföra, jag har antagit en utmaning haha. Jag ska testa på att fasta under två dygn nästa vecka. Om jag ska vara 100% ärlig så är jag faktiskt lite nervös haha. Men det ska bli kul att utmana sig själv och att ha med sig en kompanjon på vägen. Nu undrar ni säkert hur jag kom på den här idén och det var faktiskt en kompis till mig som hörde av sig i onsdags och frågade om jag inte ville fasta med henne från tisdag klockan 12.00 till torsdag 12.00. Alltså 48 timmar. Först blev jag rädd haha men sen tänkte jag varför inte? Jag tycker det är kul med utmaningar och det är ju väldigt kul att vara två så att vi kan peppa och stötta varandra under dessa dagar! Jag tänker att det kommer bli nog så jobbigt ändå eftersom jag är en äta-var-tredje-timme-person annars förvandlas jag till ett monster. Så min plan är att stänga in mig i lägenheten under tisdagskvällen och onsdagen för att inte mörda någon. Men det blir nog bra. Det är ganska enkla "regler" (om man lyckas stå ut vill säga) som vi kommer följa. Vid klockan 12.00 på tisdagen äter vi vårt sista mål på två dygn och fram tills torsdag klockan 12.00 får vi bara dricka vatten, citronvatten, te och kaffe. Inga andra drycker eller någon mat. Nej, inte ens en gurkbit eller en morotsstav(!). Det är med skräckblandad förtjusning jag väntar på tisdagen kan jag säga haha.

Min kompis förklarade att man fastar för att hamna i ett läge som kallas för ketos. Under andra dagen kan man vara ganska trött och det kallas för "keto flu" och det är då kroppen ställer om sig från att använda kolhydrater (glukos) som bränsle till att omvandla det fett som vi lagrat och göra om det till ketoner. Och det är alltså därför man väljer att fasta, för att kroppen ska, kort sagt, förbränna det fett vi har i kroppen istället för att använda maten vi stoppar i oss som bränsle. Detta kan gynna en viktnedgång. Och nej, jag rekommenderar ingen till att testa att fasta i 48H men är ni nyfikna på hur Ketos fungerar kan ni Googla och se ifall detta skulle vara något ni vill prova på. Men det är helt upp till en själv. Jag har inte testat detta än och jag har inte bildat mig en åsikt kring att fasta eller inte fasta. Jag ser endast detta som en rolig utmaning med min kompis, sedan får vi se hur det utvecklar sig. Jag kommer självklart att uppdatera kring mitt mående och hur det går. Jag är lite osäker på om jag kommer kunna ro i land 48h men mitt delmål är 24h, så det hoppas jag i alla fall kunna klara av! Vi får helt enkelt se hur min kropp kommer regera på detta. SPÄNNANDE.

Imorgon kommer jag att uppdatera er om hur min veckoplanering inför V.40 ser ut och det kommer även komma upp en uppdatering kring vad jag gjort under helgen och en lite haul på det jag köpte under veckan! (Ni fick lite härliga naturbilder på köpet i inlägget idag) Hoppas ni haft en mysig helg. Puss.

Gillar