Hej!

Jag lägger inte direkt någon fokus på denna blogg men nu kände jag för att skriva av mig, för att jag är rent utav förbannad, eller kanske rättare sagt väldigt besviken, om inte både och. Min lillebror började nämligen förskoleklass nu i veckan och jag kände på mig att något dåligt skulle hända. Jag trodde mest att det bara var hjärnspöken för jag är lite av en överbeskyddande syster när det gäller mina syskon. Dock stämde mina föraningar...

Min brors pappa (vi har ej samma pappa) lämnade min lillebror på skolan vid klockan halv 8 på morgonen. Senare får han ett samtal, det är en lärare som frågar var min bror är någonstans, eftersom det var första skoldagen och allt. Läraren får då till svar att han blev ju lämnad på skolan halv 8. Min lillebror var alltså försvunnen och de visste inte var han var någonstans. Det visade sig att min bror hade gått ut och lekt med några andra barn (här har då läraren inte ens koll på var min bror gör) och sedan hade en annan lärare tagit med honom in i en annan klass (varför vet jag inte då denna klassen var för mycket äldre barn och min bror är fortfarande bara 5 år). Den läraren hade ju kunnat gå till förskolan och lämnat honom men icke. Iallafall så slutade det ju ändå "okej", då lillbrorsan inte var borta "på riktigt" och de tillslut hittade honom. Dock spelar det ingen roll för jag är ändå förbannad.

Varför är jag förbannad då? Jo, för det första så ringde läraren och frågade var min bror var någonstans vid klockan 9, och han blev lämnad halv 8. Sedan ringer inte läraren tillbaka till min brors pappa för att berätta att de hittat honom. Nej, han får själv ringa till skolan och fråga, och får då till svar att de hade hittat honom och att "de kanske skulle ha ringt och berättat att allt var okej". JA, det KANSKE ni skulle ha gjort! Sedan att man en tappar bort ett barn? Nu kanske ni tänker att "men vadå, han var ju på skolans område och inget farligt hände", men något farligt kunde ha hänt. Min bror på ynka 5 år kunde ha gått utanför skolans område för att han inte visste var han var, eller så kunde någon främmande person gått in och tagit honom (om de nu inte har koll på var ett barn tar vägen vet man ju inte heller vilken koll de har på skolgården). De är dessutom två lärare för denna förskoleklass (så då har de 4 ögon på barnen och inte endast två) och jag finner inga som helst argument för att detta var ett "litet misstag" eller att "sånt kan hända". Det är INTE ett misstag för lärarna hade helt enkelt ingen koll, och sådant SKA inte hända!

Jag själv pluggar just nu till lärare och jag anser faktiskt att arbetar man som lärare, eller med barn, ska man ha koll på dem och inte råka tappa bort någon. För det är väl inte så mycket begärt?! För mig finns det inte ens på världskartan att göra ett sådant misstag och att inte ens veta var ett barn tagit vägen. Nu är detta förhoppningsvis något som inte händer ofta och i detta fall gick det bra med min bror. Men jag kan inte sluta tänka på Vad som skulle kunnat ha hänt, och att sådant ska inte hända. Föräldrar ska känna sig säkra att lämna sina barn på en skola och veta att de är säkra och under uppsikt. Nu menar jag inte heller att lärare ska ha ögonen på barnen 24/7, för det vet jag gott och väl att det inte går. Men man tappar för fan inte bort ett barn, ringer till dennes föräldrar och frågar var ungen är. Då hade de ju inte ens koll på om min lillebror kommit till skolan eller ej och det är inte heller acceptabelt!

Så nu ber jag er lärare och blivande lärare, eller i princip alla som arbetar med barn och ungdomar, att Ha koll! För det är faktiskt små liv vi ansvarar, och kommer att ha ansvar, för.

Jag tackar nu för mig. Jag har fått skriva av mig mina aggressioner och tar med mig detta i min blivande roll som lärare. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Efter en månad blir det ännu ett inlägg. Egentligen vet jag inte vad jag har denna blogg till. Kanske för att skriva av mig, kanske bara för att? Har så fullt upp att en blogg inte hinns med eftersom livet som student, pluggandet och vägen till en blivande idrottslärare är KRÄVANDE. Det är riktigt roligt, men mår kroppen inte bra fysiskt som psykiskt blir det jobbigt. Jag har haft en liten dipp de två senaste veckorna. Sover för lite, tränar för mycket och äter inte tillräckligt. En dag kan vara lång, som idag till exempel. Två timmars dans från kl 8:15 till 10:00 som sedan en kvart senare följs av två timmars handboll. Därefter lunch och andra skolaktiviteter tills kl slår ca 15:00 och då iväg för dagliga ärenden, eventuellt jobb, plugg och dansklasser. De kommande tre veckorna är fullpackade med saker att göra, varje dag ser i princip ut såhär. Men, det är fortfarande riktigt roligt!  Jag får helt enkelt ta mig i kragen, sova bättre, äta mer och se till att må bra för att fixa detta! Eller hur? 

Likes

Comments

Jag och Adam kände att det var dags att köra lite "out with old, in with the new" här hemma i helgen. För att det ska bli lite förändring krävs det faktiskt inte mycket. Mattan från gästrummet fick vara i vardagsrummet istället, där vi även satte upp nya gardiner, nya blommor och tog bort Adams ps4 och "speldator". Det blev genast mycket bättre, speciellt i gästrummet som Adam nu kallar för sin "mancave". Nu har jag inga före-bilder men det var inte fint inne i gästrummet innan. Vi hade en säng (som förvandlades till klädförvaring), en stor matta, ett sminkbord (som jag slängde i princip allt jag ägde på) och en byrå. Det var stökigt och fult helt enkelt. Men för ca tusenlappen köpte vi olika hyllor osv, satte upp tavlor och fixade diverse småsaker and... tada! Mission completed.


Likes

Comments

Hallå på er!
Det var väldigt länge sedan mitt senaste inlägg. Jag har inte haft en sån pepp på att blogga som jag trodde men jag ger det ett försök till (mest för att min syster sade till mig).

Vad händer i mitt liv då? Jo, det är plugg hit och plugg dit. På fredag ska den sista examinationen lämnas in och då är jag klar med första kursen! (Om jag får godkänt på den d.v.s) Fick även G på salstentan, som jag innan var helt säker på att jag skulle få underkänt på, men icke sa Nicke. 3p från VG var jag faktiskt. Så det kändes riktigt bra, dock till en början blev jag istället irriterad på att jag var så nära VG och inte lyckats fånga in dem där 3 poängen (typiskt mig).
På måndag börjar jag äntligen läsa mitt första ämne vilket är idrott och hälsa, och som jag sett fram emot det! Men jag är lite nervös, då vi ska till Idre v.10 och jag kan inte åka skidor, vilket jag måste lära mig tills dess då det blir examination i slalomåkning...

Nåja, nu ska jag fortsätta med plugget. Har en presentation imorgon och självklart har jag inte börjat ännu. Wish me luck!

Likes

Comments

​Då tänkte man förmodligen "fan vad bra jag ser ut", idag är det väl mer "hur fan tänkte jag där?" Kollade igenom min gamla blogg tillsammans med min syster och har fått höra både det ena och det andra om hur jag sett ut under åren.. Så jag tänkte att jag kunde vara lite snäll och dela med mig av några fagra bilder på mig själv... På de två översta är jag 14 år skulle jag tro, den längst ned till vänster går jag på gymnasiet och hade precis klippt av mig håret. Det var ju då "Rihanna-frillan" var inne och den skulle jag promt köra på. Frisyren i sig är inte så illa, men jag skulle inte vilja, eller våga, klippa mig så idag. Sedan den sista bilden, behöver jag ens säga något?

Likes

Comments

​Hallå på er!
Jag har efter många om och men bestämt mig för att testa på det här med blogg igen. År 2007 hade jag blogg, men den tog jag tyvärr bort efter något år, vilket är synd då det hade varit extremt roligt att se vad 14åriga jag hade att skriva. Jag bloggade sedan från 2009 till 2013, men efter det har jag varken haft lust eller ork. Men suget kom tillbaka lite nu när jag sett att ett flertal vänner startat blogg så jag tänkte, why not?! Min gamla blogg från gymnasietiden har jag faktiskt kvar, men känner för en nystart. Här kommer jag skriva om mitt vardagliga liv som student, danslärare, fritid och träning. Hoppas ni kommer gilla det! Dock är väl tanken att jag har denna för att skriva av mig lite då och då men man vet ju aldrig.

Likes

Comments