~ Don't dream your life, live your dreams ~

Postad i: Livet i USA - år 2

Hejsan!
Jag har ju varit lite lat och inte bloggat på ett tag, så en hel del har ju hunnit att hända!

I förra inlägget skrev jag att jag träffat Gisel, en ny Mexicansk au pair som bor 20 minuter ifrån mig. Henne har jag träffat igen några gånger sedan sist. En fredagskväll träffades vi på the baked bear och åt glass såklart samt pratade.

Lördagen 3/2 träffade jag Logan igen. Vi hade inte setts eller haft mycket kontakt sedan balen.
I brist på annat att göra åkte vi till Old Town. Det var svårt att hitta parkering, men tillslut fick vi en iallafall och när vi väl parkerat gick vi såklart runt i Old town.
Jag hr varit där en gång innan och det är ett mysigt ställe som påminner om gamla Mexico typ. De har lite museum som typ en gammal bank och där klär, de som jobbar där, som de gjorde förr.
Vi gick iallafall och kollade i de olika husen och butiker som fanns.
När vi sett allt som fanns åkte vi till Ihop som låg i närheten för en sen lunch / tidig middag, innan Logan körde hem mig igen.

Jag var däremot inte hemma så länge innan jag åkte därifrån igen. Denna gång åkte jag till Buffalo Wild wings där jag träffade Gisel. Hon var sugen på kycklingvingar så jag nämnde detta ställe. Hade inte varit där sedan jag bodde i Cleveland!
Jag var fortfarande mätt efter mina pannkakor, men det luktade ju väldigt gott där inne och det var längesedan jag var där, så jag köpte kycklingvingar ändå, hahaha. Minsta storleken, men det var ändå lite kämpigt, haha.

Efteråt åkte vi hem till mig en stund och såg på film på mitt rum. Vi såg Fun with Dick and Jane, lr ngt sådant. Filmen var helt okej men inte mer än så. Hade förväntat mig mer utav den faktiskt.
Efteråt var det iallafalll dax för Gisel att åka hemåt igen och strax därefter somnade jag på störten.

Söndag 4/2 låg jag i sängen typ hela dagen och såg på tv serier och läste en bok. Jag såg ikapp game of thrones då nu får man ju vänta på 8onde säsongen, haha. 7e slutade ju såklart med världens plot twist! Vet inte var jag ska tycka om den riktigt...

Iallafall, runt 3 tiden plockade jag upp Gisel. Vi gick först till Dollar tree och köpte en massa snacks, och sedan åkte vi vidare hem till Dayana som bjudit in oss att kolla på superbowl!
Superbowl är alltså en (amerikansk) fotbollsmatch mellan två lag som är i final. Det är jättestort här i USA och ännu ett tillfälle för fest (Det verkar ju vara minst en sak per månad att fira).
Hos Dayana var det även två andra tjejer som var trevliga. Vi kollade inte jättemycket på matchen utan pratade mest. Under halvtid hade Justin Timberlake äran att få uppträda. Det var bra.

När superbowl var slut var klockan inte så mycket än, så vi satte på en film. Den hette drinking buddies och hade bra skådespelare, dock var filmen ganska tråkig och kändes väldigt amatör. Dåligt klippt och inte det bästa skådespel. Alla skådespelare har gjort ett mycket bättre jobb i andra filmer och tv-serier!

Nu i år måste jag betala skatt här i USA för det jag tjänade år 2017. De kommer kosta ca $600 enligt beräkningar jag gjort från instruktioner. Däremot har Isabel en au pair kompis i Florida som gått till ett bibliotek för att få hjälp med skatten. De visade sig sedan att hon inte behövde betala någon skatt då hon inte räknas som resident såklart (vet inte varför vi måste gör a samma som residents då vi är non-residents). Så jag, Isabel, och två av hennes kompisar åkte på lördagen 10/2 till ett bibliotek där de hade gratis "skatthjälp" för att få hjälp med detta och kanske komma undan vi också. Däremot var det något annat företag och de stödde inte något som vi har på J-1 visa (vi behöver inte betala skatt på de första $4050 vi tjänar.), så, det slutade med att vi istället skulle få betal över det dubbla av det vi ska betala. Nejtack!
Vi fick däremot hjälp och blev riktade till ett annat "företag" i escondido där de säkerligen kan hjälpa oss (sa de). Dessa har iallafall bara öppet på veckodagar så vi åkte dit på måndagen istället där vi fick boka tid samt fick ett formulär att fylla i (samma som Isabels kompis fått, så det känns lovande.)

Efteråt gick vi iallafall på bio. Kvällen innan hade vi sett den sista maze runner filmen, vilken var jättebra! Så denna gång (typ 12pm på en lördag) såg vi Paris 15:XX (lr ngt sådan. Ett tåg vid en tidpunkt). Den handlade om 3 amerikanska killar som var på europa resa och som på ett tåg till Paris tillsammans "bekämpade" en terrorist. Tydligen en sannhistoria. Den var helt okay iallafall. "Skådespelarna" var tydligen de riktiga personerna, vilket faktiskt märktes lite grand då det inte var jättebra skådespel.

Söndagen 11/2 tog jag det lugnt mest hela dagen. Kollade på tv-serier, läste en bok, och scrapbookade. Det var skönt att ha en heldag att bara göra ingenting på, även om jag under vardagarna inte alltid gör jättemycket mellan jobbtiderna.

Nu i veckan har mina "college"-klasser börjat på riktig. Jag tar ju surfing igen då det var roligt och för att jag gärna vill lära mig att stå på brädan i mer än 2 sekunder haha. I tisdags var första klassen ute bland vågorna, och jag måste säga att det gick väldigt (och förvånadsvärt) bra! Jag fångade i princip alla vågor, vilket jag haft svårt för innan, även om jag inte ställde mig upp på alla. Däremot lyckades jag ställa mig upp på många vågor, även om det bara var i några sekunder.

Andra klassen jag tar är ju stand up paddleboard yoga. Det är ju då yoga på en paddleboard, på vatten såklart. Kul faktiskt men det krävs ju balans, haha! Vi gör ju inte jättesvåra övningar såklart, men det blir ändå vingligt ibland. Vi gör solhälsningar typ, men någon berg- och hundpose osv, haha. I torsdags provade vi också på en warrior pose. Det var kämpigt haha! Blev jättevingligt så jag gjorde den på knä istället, lixom typ alla andra i klassen. Man vill ju inte gärna
 ramla i plurret 😂 Iallafall inte nuårs.

Idag, fredag 16/2 (eller igår ska jag väl säga då det tekniskt sätt är lördag nu), vad barnen lediga från skolan. Det är långhelg så de är lediga på måndag också då det är president's day.
Barnen lekte mest hela dagen iallafall. Det  fanns ingen som kunde ha play dates, men på måndag kommer iallafall tjejerna ha det.
För lunch åkte vi till souplantation. Jag har aldrig varit där innan, men det var gått! Det är buffé på salladsbord och soppor. Det fanns också pizza och pasta samt bakad potatis och massa efterrätter. Det var gott! Kan absolut åka dit igen.

När vi var hemma gick vi efter ett tag till parken i bort område, en stund efter min vp's önskan, men det blev bara en kortis då D's danslektion blev flyttad bakåt.
När vi kom dit sa läraren att lektionen skulle vara slut 5:30, alltså, det skulle ta 1h. Jag, S och P bestämde oss för att stanna kvar och vänta då det inte skulle ta en sådan lång tid.
Däremot drar läraren över på tiden nästan varje gång, och idag rejält. 35 minuter längre var D i klassen haha. Hon had säkert hållits kvar i 1h längre än vad som var meningen, om inte P och S varit jätteåtåloga och knackat på dörren, haha. Asså denna läraren är alltid dåligt med tiden asså. Om jag hade varit själv hade jag inte brytt mig jättemycket men nu vr ju syskonen med och var otåliga. Och ja, jag blev ganska otålig jag med tillslut, jag menar c'mon. Säg inte 5:30 om du inte tänker sluta lektionern förrens 6:30😅

I skrivande stund sitter jag iallafall på San diego flygplats. Jag ska nämligen åka till Phoenix, Arizona där jag ska hälsa på Rosemary, en släkting till mig (mormors kusin lr ngt?). Jag kommer.ihåg att jag träffat henne 1 gång i 7e klass. Hon bor ju här i USA, och eftersom att jag också gör det nu vore det ju synd att inte passa på att åka dit. Så där är vart jag ska spendera helgen! Mer om detta i nästa inlägg.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA - år 2

Hejsan!
Måndag idag och åter igen en ny vecka. Helgen var bra. På lördagen träffade jag en ny au pair, Gisel, hon bor i Carlsbad, ca 20 minuter från mig, vilket är toppen då det är hyfsat nära.  Vi har inte riktigt samma schema, men hon är iallafall ledig till klockan 12pm på dagarna så någon dag kan man ju träffas då.

Vi åkte iallafall till La Jolla där vi också träffade Dayana. Henne har jag träffat en gång innan då vi hikeade Cowle's mountain.


Efter La Jolla åkte vi till Seaport village. Vi var hungriga så vi åt en sen Lunch på The Cheesecake factory  (såklart), och sedan gick vi runt längs med vattnet och kollade på solnedgången. Vi gick även i några av butikerna, innan vi åkte hemåt igen.

Igår, var det cluster event. Vi träffades på ett Surf museum i Oceanside. Muséet var väldigt litet och vi var väl inte jätteintresserade utav det, utan gick mest runt och pratade och kollade.
 Det finns en film jag sett som handlar om en 13årig tjej som blir attackerad av en haj när hon är ute och surfar. Hajen bet av hennes arm, men så fort såret läkt osv börjar hon surfa igen. Denna film är en sannberättelse. På muséet fanns iallafall surfbrädan tjejen använde när hon blev attackerad, och man ser då vart hajen bet av både armen och brädan.

Efter ett tag promenerade vi ner till hamnen där vi åt lunch och pratade. Efter det gick vi tillbaka till bilarna igen och sa Hejdå.
Jag, Gisel, och en annan hyfsat ny tjej, Noilyn, åkte till Carlsbad Village och kollade runt. Jag har bara varit där en gång innan och det var när pappa och Nina var och hälsade på. Vi körde bara igenom, men kollade aldrig runt. Så det var det jag, Gisel, och Noilyn gjorde nu iallafall. Vi gick i några av affärerna osv.
När det inte var mycket mer att se, sa vi hejdå till Noilyn, och jag körde hem Gisel, innan jag fortsatte till mitt.

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA - år 2

Hejsan!
I lördags träffade jag Rose. Hon åker hem till Frankrike på fredag så det var hennes sista helg här.
Vi åkte till westfield mall och gick i lite affärer då jag behövde köpa några grejer, och sen åkte vi även till walmart. Jag fick med mig ett par svarta byxor, lite scrapbook supplies, och annat smått och gott. För lunch gick vi såklart till Cheesecake factory, haha. Såklart, då det ligger på samma ställe :p det är ju också en favoritrestaurang av vår.
 
I söndags träffade jag också Rose. Vi åkte till ett annat mall, fashion valley denna gång, då hon ville kolla lite där. När vi var inne på Zara och kollade runt, kom en kvinna fram till mig och sa lite diskret att jag fått en spricka i mina byxor... okej, jag tänkte typ vid låren lr ngt som jag inte märkt, visade sig vara vid sömmen på bakfickan 😅 hahahaha, lite pinsamt. Som tur var, var jag ju i en klädaffär så jag kunde köpa nya byxor 😂 och jag hade ett linne så jag kunde dra ner det under tiden jag letade hahaha. Så de andra fick slängas. Jag hade iallafall inte märkt att byxorna spruckit och de var hela när jag tog på mig dem 😂

När vi var färdiga vid mallet gick vi il Cheesecake factory igen, men denna gång åt vi bara Cheesecake till lunch, haha. Så det blev Cheesecake till frukost, lunch, och middag för mig 😂
Efter det gick vi till balboa park då Rose inte varit där innan. Vi bara strosade runt lite samt kollade på några som dansade, innan vi åkte till del mar. Rose skulle nämligen ha ett lcc-möte där så jag hängde på då de var onödigt att åka fram och tillbaka.

Vi var vid del mar en stund innan möter skulle börja så under tiden promenerade vi längs en järnväg som gick längs med vattnet. Jättefint!
Mötet var på en restaurang och vi satt där och pratade. Tydligen är det samma lcc som Isabel har, tyvärr jobbade hon så hon kunde inte komma på det mötet.

När det var färdigt åkte vi hem igen och en stund efter det åkte jag till biografen i Escondido där jag träffade Maja. Vi har inte setts på ett tag men pratade på att mötas denna helg.
Vi såg en Nicholas Sparks film, Forever My Girl, den var väldigt bra!

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA - år 2

Hejsan hejsan!
Idag är det onsdag 17/1 och barnen är tillbaka i skolan igen. Äntligen! Första dagen var igår, tisdag 16/1.
Under mina lediga timmar har jag varit på gymmet efter 3 veckors uppehåll, hehe. Jag har ju inte haft tid med det då pappa och Nina varit här och då jag jobbat hela dagarna ;)
Idag gick jag även till micheals efter gymmet. Det är perfekt att denna affär ligger i samma town square som gymmet, haha. Nä men, jag behövde faktiskt göra ett besök denna gång då jag behövde en ny scrapbook och klistermärken osv. Jag hade hittat en jag gillade online och som tur fanns den på rea i affären! Denna scrapbook kommer jag ju göra om mitt andra au pair år. Pappa fick ta med sig den andra scrapbooken om mitt första år, när han åkte hem.
Till middag gjorde jag varma mackor. Vi har några nya recept som jag ska prova så mer blir det väl nästa vecka. Detta recept på varma mackor hade min vm hittat. Såklart, var det ju inget barnen gillade 😅 toast med ost, tomat, och paprika. Hur fel kan det bli?

Iallafall, jag hade tänkt berätta lite om helgen i detta inlägg.
Fredagen 12/1 hade jag ledig då min vp tog barnen till Disney land. De har skaffat annual passes där. Så det var skönt! Jag har ju jobbat mer än vad man ska under dagarna egentligen.
Däremot gjorde jag inget speciellt. Det blev en vanligt dag alltså. Jag sov så länge jag kunde och sedan skypeade jag med mamma. Efter det skypeade jag med Carro. I 3 & 1/2h. Det är nog rekord 😂

På kvällen träffade jag iallafall Isabel och hennes kompis Lisa. Vi hade bestämt att vi skulle gå på bio och se pitch perfect 3. Vi åkte till en bio som är lite lyxigare. Stolarna är stora och mjuka och man kan fälla dem. Man kan också köpa mat och nachos och allt vad man vill ha och äta under filmen.
Vi var iallafall där 1h innan filmen skulle börja, men alla biljetter var slutsålda. Det fanns typ 4 platser kvar, men de var utspridda så vi kunde inte sitta bredvid varandra. Samma sak var det men Jumani som vi också ville se, så det slutade med att vi såg lady bird där vi fick de sista tre platserna i rad. Dock längs fram vilket inte var det bästa. Filmen var bra iallafall men lite udda.

lördagen 13/1 träffade jag Isabel och Lisa igen. Vi åkte först till Cabrillo monument där jag aldrig varit, och sedan till Coronado där de aldrig varit.
Vid Cabrillo monument var det fint. Man såg San Diego's skyline. Det fanns också ett fyrhus där som man kunde gå in i. Tydligen hade det bott en familj på fem där under 1800talet.

Coronado är också fint såklart. Vi åkte till hotellet först och sedan till där man kan se skylinen. När vi kände oss färdiga åkte vi till "Greetings from San Diego skylten" och därefter ett par ängelvingar som inte ligger långt därifrån.

Jag och Isabel åkte därefter till bion igen och denna gång såg vi pitch perfect. Klockan var bara runt 5pm så det är väl inte lika mycket folk som ser bio då. Jag gillade filmen iallafall! Däremot saknade jag pojkacapellagruppen då de inte var med i filmen. Annars var den bra, men första är ju alltid bäst såklart!

söndagen 14/1 vaknade jag redan runt 7am så jag kollade på lite tv serier på morgonen. Det var menat att jag skulle träffa Isabel igen, men hon mådde inte så bra så det blev inte av. Istället åkte jag med Rose till några affärer. Hon åker hem om typ 2 veckor så hon letade efter presenter till hennes familj. Jag köpte lite saker jag också, ett skärp då mitt gamla gått sönder, färgpennor, och  en målarbok. Det är kul att bara sitta och färglägga ibland. Speciellt om jag lyssnar på en ljudbok tillexempel. Brukade göra det i Cleveland då de hade sådana böcker där.

I måndags 15/1 var det ju sist dagen på ledigheten för barnen. Vi åkte till best buy där se ville kolla runt där en stund, och sedan gick vi till barnes and nobles.
När vi var tillbaka hemma åt vi lunch och sedan bakade vi kladdkaka. Ni vet ju att barnen är lite konstiga då de varken gillar varma mackor, svenska pannkakor, eller chokladbollar, men de älskade iallafall kladdkaka så de är väl inte totalkonstiga 😜

Likes

Comments

Postad i: Resor, Livet i USA - år 2, Bucketlist, Hawaii Big Island tour - APA

Lördagen 23/9-2017 var sista dagen på touren. Det var meningen att de som ville skulle hoppa fallskärm, men tyvärr var flygplanet sönder så det gick inte... BUHU!  Det är ju på min "Before-I-die-bucket-list" och det hade varit coolt att göra det på Hawaii. Har sett bilder och videor från personer som gjort det där och det är jättefin utsikt!

Men nu gick ju inte det som sagt. Istället gjorde vi en Hike ner till en strand som var väldigt fin, men det var brant!
Väl på vägen dit och väl framme tog vi såklart många kort. Det fanns också en stor "gunga" som hängde mellan två träd som vi tog kort med. dock har inte jag de bilderna.

När körde bil, på väg till hiken, stannade vi också vid en staty av Kamehameha som tydligen var Hawaii's greatest king.

När vi Hikeat färdigt åkte vi till en strand vi inte varit vid förut. Denna var tydligen en strand där det inte var så mycket folk oftast då många inte visste om stället. Däremot har den börjat bli mer och mer populär.
Vi stannade där ett tag. Dock blåste det väldig så vi fick gräva ner parasollerna ordentligt och ställa våra väskor runt om det osv. Åter igen var Mitchel inte med oss av någon anledning, men när han kom tillbaka åkte vi till en annan strand vid the harbour. Vi åkte hit då det fanns chans att Sea turtles var där.
Vi hade tur! Det låg Några På stranden och vilade. Det kom även fler senare. Man fick ju inte gå för nära såklart, men det var ju ändå kul stt se dem på avstånd.

Efter wtt tag åkte Mitchel och hämtade Pizza som vi sedan åt på stranden under solnedgången innan vi åkte tillbaka till hotellet.

På söndagsmorgonen åkte vi bara och hämtade alla väskor i förvaringsutrymmet och städade ur vanen. Därefter åkte vi till flygplatsen. Mitt flyg gick runt 12pm. APA hade rekommenderat att inte boka ett flyg tidigare än 2pm, men det det ändå flyget jag kunde ta. Vi skulle vara vid flygplatsen runt 11am sa iternyn men jag sa till Mitchel hur det var så vi åkte såklart dit tidigare. Vi var där ca 9:30 där vi sa Hejdå och tog några gruppbilder. Sedan började resan hem.

Likes

Comments

Postad i: Resor, Livet i USA - år 2, Familjebesök

Hejsan!
I söndags  7/1 var det sista dagen med Nina och Pappa.
Vi var ju i Los Angeles såklart och denna dag spenderade vi med Sightseeing.

Först åkte vi för frukost/brunch till ett ställe som heter The waffles och låg på sunset boulevard. Det var gott! Jag åt red velvet waffles med cream cheese  (med socker i såklart) som var deras signaturvoffla typ.

Efteråt drog vi vidare mot Hollywoodskylten. Vi hikeade aldrig upp då det tar ca 3h dit och tillbaka, men vi åkte till en park där man får en väldigt bra vy till skylten. På vägen dit såg vi också skylten framför oss.
Sista biten kunde vi enligt Google Maps välja två vägar, en som var väldigt kringelikrokig, och en bara lite kurvig. Vi valde den kringelikrokiga. Den var väldigt kurvig obviously, och även smal, men det var kul att åka där och se de olika husen osv.

Väl framme vid parken fick vi som tur var en parkingsplats så vi kunde gå ut ur bilen och ta kort.

Färdiga där, åkte vi till beverly hills. Det var meningen att vi skulle åka till beverly hills -skylten vid "poolen", så jag klickade på beverly hills sign på Google maps. Det var tydligen en helt annan skylt haha. Men den andra var bara någon minut bort så vi åkte dit istället såklart.

Vi tog sedan kort med en vägg med hjärtan på, och därefter strosade vi ett tag på Rodeo drive, innan vi fortsatte till Santa Monica.


Väl i Santa Monica gick vi såklart till piren. Där strosade vi runt ett tag och satte oss även och drack kaffe. Eller ah, jag drack annat men pappa och Nina drack kaffe iallafall.
När vi kände oss färdiga på piren gick vi längs en gågata med affärer som är mysig, innan vi var tvungna att åka in till centrala LA igen så jag inte skulle missa min buss hem. Vi var framme ca 1h innan min buss gick och jag skulle bar där ca 20 minuter innan, så vi gick till ett mc Donalds i närheten och åt mat. Kvarteret var väldigt mysko och smutsigt. Det verkade bra typ ett slumområde. Däremot fanns det många graffitimålningar som var snygga.

Väl tillbaka på busstationen igen sa jag hejdå till pappa och Nina för denna gång. Nu ses vi i Augusti näst.

Likes

Comments

Postad i: Livet i USA - år 2

Hejsan!
Första veckan av januari har varit bra.
måndagen åkte jag ju hem från San Fransisco så jag kunde börja jobba på tisdagen.
Barnen var fortfarande lediga från skolan, så vi hade hela dagarna att göra saker. Denna dag ville barnen bara bara henna och leka hela dagen då de varit ute på aktiviteter under helgen. Så det var vad vi gjorde såklart, däremot ville min vm att jag skulle ta dem till parken en stund iallafall, så vi var där i ca 30 minuter haha.
Barnen lekte själva med varandra hela dagen och jag behövde inte leka med dem haha. Det är ju inte det roligaste att leka med dockor om jag ska vara ärlig så jag är glad om jag slipper 😂
Istället lyssnad jag en hel del på ljudbok, tog disken, förberedde middagen, osv.

onsdagen var vi hemma också men vi åkte även till skyzone, ett ställe med studsmattor. Bra att barnen fick ut lite energi, haha. S kan gå hemma hela dagarna om det är så men P kan bli lite rastlös.

torsdagamorgonen åkte vi på bio och såg Ferdinand. Det var D's lärare som anordnat detta. Typ en liten klassträff under lovet.
Filmen var bra iallafall. Den var mysig. Handlade såklart om tjuren ferdinand. Ett filmklipp med honom går ju på julafton varje år.

fredagen stannade vi bara hemma hela dagen. Jag jobbade endast till 3:30pm så jag kunde ta tåget till LA och träffa pappa och Nina för deras sista helg här.

Egentligen ska man ju bara jobba max 10h per dag, 45h per vecka, men jag har jobbat lite mer på dagarna då det är lov. Föräldrarna har mycket på jobbet också så det är svårare för dem att komma hem vid 5. Däremot har de ju varit snälla och gett mig lite extra ledigt och kommit hem tidigare på fredagarna så jag kunde träffa pappa och Nina. Sedan kommer jag kanske vara ledig nu på fredag(imorgon) oxå, då min vp planerar att ta barnen till Disneyland. De har nämligen ett Annual pass där så de måste ju utnyttja det. Synd att de inte har ett till mig också! Hahaha.

Just nu är det andra veckan av januari. I måndags åkte vi på simlektion och efter det var vi bara hemma och lekte som vanligt.

tisdagen hade barnen simlektion igen. Efter det åkte vi till the doctor's office Och barnen fick var sitt influensavaccin. Efteråt åt vi såklart glass eftersom att de var tvungna att ta en spruta 😅
D hade danslektion vid 3pm så jag tog henne dit och väntade under tiden i bilen. Mi vp kom hem tidigare då han inte mådde så bra, så P och S kunde stanna hemma som tur var.

Igår, onsdag, hade vi simlektion igen och efter det åkte vi på bio och såg wonder. Jag hade ju sett den en gång innan, men det gjorde inte så mycket.
 Efter filmen åkte vi till biblioteket och väl hemma igen blev det lek för barnen och tvätt för mig, innan middagsdax. Middagen vsr tyvärr väldigt stökig. Det slutade med att jag fick separera barnen och satte D i hallen där hon fick äta då hon var mest livad. Det gick bättre för henne att äta där då S och P inte lekte med henne. De lyssnar ju inte heller när man säger till att de inte ska leka. Samma vissa är det tyvärr när föräldrarna är hemma också så det är ju tyvärr inte vara för att jag har ansvaret. Eller turligt nog kanske man ska säga då de inte är jag som gör det dåligt jobb, haha. Men tyvärr för att de inte verkar ha lärt sig att man ska sitta still och äta. Det hjälper ju inte även om man säger till dem 100 gånger. Pappan måste bli riktigt arg först innan de lyssnar lite då de förstår att det är på allvar, men även då fortsätter de att leka lite grann. Så ja, middagar är ingenting jag ser fram emot 😅 jag vill bara att de ska bara över för så fort de ätit färdigt är jag off, haha. Varför måste jag sitta ut hela middagen för?😅

Idag, iallafall, är det torsdag och barnen har sin sista simlektion för veckan. Efteråt får vi se vad vi gör. Antagligen vill barnen bara vara hemma och leka, men vi kanske kan komma ut på någon aktivitet iallafall.
Och imorgon är jag som sagt antaglien(förhoppningsvis) ledig så vi får se vad som händer. Kanske är någon annan ledig också så vi kan umgås, men det brukar ju inte vara så mycket sånt under dagarna ändå tyvärr.Ska se om jag kanske kan gå på bio på kvällen. Jag vill se pitch perfect 3 och Jumani så det kanske finns någon som vill gå med på en av filmerna. Jag och Isabel har iallafall pratat om att gå och se PP3 så hon kanske hänger på.

Ha det så bra annars!

Likes

Comments

Postad i: Resor, Livet i USA - år 2, Familjebesök, Bucketlist


[pappa har typ alla bilder på hans telefon så kan inte ladda upp många just nu]

Hejsan!

lördagen 6/1 åkte jag, pappa, och Nina till Universial studios hollywood. Det var kul! Ännu en punkt på min bucketlist avklarad ; )

Iallafall, på morgonen gick vi upp ganska tidigt då parken öppnade klockan 9am och vi ville vara där då.
När vi var i ordninggjorda gick vi till Subway, som låg en ca 2 minuter promenad från hotellet, för frukost. När vi ätit upp beställde vi en uber som tog oss till universial studios, va 6 minuter bort, då det båda var enklare och billigare än att ta bilen dit själva och betala parkering osv.

Väl där fick vi först gå igenom en gata med massa affärer och lite restauranger för att ens komma till ingången. Det var iallafall ett väldigt mysigt ställe! Det fanns också en vägg med vingar från samma artist som gjort vingarna i Nashville. De tog jag såklart kort med.

Väl framme vid entrén tog vi såklart några obligatoriska kort med universial-studios-bollen, innan vi gick in i parken. Det var inte en så lång kö eftersom att vi var där precis när det öppnade.

Vi hade köpt expresspass, vilket innebär att man får få förbi all kö. Detta eftersom att vi hört köerna skulle vara stora där då det är mycket folk, och även för att när vi förra året varit på cedar Point (en amusement park i ohio, som liseberg), hade det varit bra med sådana pass.
Jag kan säga redan nu att det var väldigt bra att vi köpte dessa pass då köerna var långa. Oftast över 2h! Vi hann med att åka alla turer då vi fick gå förbi alla köer, men om Vi inte köpt expresspass, hade vi nognbara hunnit med hälften, om ens det.

Iallafall, vi fick gå till ett booth där vi fick våra expresspass och sedan gick vi runt i parken. Vi började med Harry Potter delen då den alltid är populärast. Stället var uppbyggt dom Hogsmeade, vilket var mysigt. Vid ingången fanns bland annat hogwartz express, och inne i Hogsmeade  fanns butiker, typ olivanders, och caféet osv. Såklart låg även hogwartz uppe på ett berg.

Vi började med att åka en bergodalbana. Dock var den väldigt liten och inte riktigt thrilling, haha. Vi jämförde den med nyckelpigan på liseberg :p
Därefter tänkte vi åka den största attraktionen, inne i hogwartz. Detta är den mest populära på hela universal. Dock hade de tekniska problem så de kunde inte skanna våra expresspass just då, så vi fick välja att stå i den vanliga kön, som skulle ta minst 80 minuter, eller komma tillbaka senare. Vi valde det senare alternativet såklart. Istället gick vi ut ifrån Hogsmeade. Påvägen gick vi förbi ställen där de sålde butterbeer. Jag funderade på att köpa en och smaka, men det blev aldrig av under dagen.

Efteråt läste vi på en elektronisk tavla om vad det fanns för shower och när de började. Det fanns en shows som hette waterworld, en animal actors show, och en special effects show. Vi tänkte gå på alla dem, men de började inte än.
Under tiden tog vi en studio tour där även the fast & the Furious fanns (yay). Det stod 10 minuter bredvid den attraktionen, så vi tänkte att det var 10 minuter tills det började, så vi tänkte: perfekt, men det visade sig vara 10 minuters väntetid. Spelade ju inte oss någon roll såklart, men ändå.

Studio touren tog ca 45min - 1h och vi åkte förbi olika set och ljudstudior där de spelar in shower och filmer. Precis som vi gjorde när jag var på Warner Bro's studios. Under denna tour var det däremot lite attraktioner på vägen.

Den första attraktionen var King kong. Vi åkte in i en mörk studio. Där fick vi ta på oss våra 3D-glasögon och sedan började en King Kong -video spela. Vagnen vi satt vi började också röra sig i takt med händelserna av filmen. Det var coolt! Det kom även lite vatten på en när King Kong, eller dinosaurierna som han slogs mot, dräglade typ haha.

Sedan åkte vi igenom olika kvarter, typ new york, old western, osv. Vi fick se hur de gör med regn och flashfloods i filmer. Vi åkte förbi Bates motel, och även en scen i hajen där en haj simmar omkring i en sjö och attackerar en dykare.

Sista attraktionen (och bästa), var the fast and the Furious. Först kom ett filmklipp på skärmarna i vagnen vi åkte i. Det var polis lr ngt som efterlyste Dom. Sedan kom Hobbs och tog över, till polisens irritation såklart. Därefter åkte vi in i en mörk studio igen, tog på oss 3D-glasögonen, och filmen började rulla. Denna attraktion var en biljakt såklart. Vi körde fort såklart och bumpa in i andra bilar och allt annat. Det var jättecoolt! Man fattade ju inte att vi stod still, utan det kändes verkligen som att vi körde i 190, haha.

Efter detta var iallafall denna tour slut.
Vi gick då runt i Springfield en stund och sedan gick vi till krustyland där vi åkte en till attraktion. Åter igen var det 3D och vi satt i en "vagn" som rörde sig till händelserna i videon. I princip alla attraktioner var sådana.
Denna gång åkte vi iallafall en bergodalbana på krustyland som gick sönder då det var en snubbe som försökte mörda Simpsonfamiljen genom att förstöra banan.
Den var bra men man kände sig lite halvt illamående efterå, hehe. Det gick över snabbt iallafall, som tur var.

Efteråt mötte jag och pappa upp Nina utanför, som inte varit med. Vi satt oss då och drack en dricka och därefter gick vi till den första showen som började, waterworld. Jag hade inte förväntningar då jag inte visste vad som väntade, men showen var bättre än vad jag trott. Det handlade om personer som bodde på vatten. En had hittat dry land och ville ta dem dit men då kom sjörövare som också ville veta vart stället låg osv. Se hade iallafall många coola effekter. T.ex. kom et flygplan inkrashande.
Skådespelarna visade sig vara "riktiga", alltså inte bara några som jobbade på universial, utan alla hade varit med i riktiga tvserie och filmer. Någon hade varit med i American horror story, och en har varit i Grey's Anatomy(var vara biroll i ett avsnitt, men ändå).

När denna var slut gick vi till en animal actor show som började 10 minuter efter waterworld var slut. Den var också bra. Det var alltså djur som var skådespelare och de visade lite grejer som de kan göra i filmer typ och lite olika tricks(med hjälp av tränarna såklart).

Efter denna show hade vi tänkt gå till nästa, men den började precis då denna slutade så istället gick vi till harry potter attraktionen igen för att se om den var öppen. Det var den som tur var!

Man var tvungen att låsa in väskorna i skåp först så det var vi tyvärr tvungen att köa till, däremot inte så länge som tur var.
När detta var gjort kom vi in mer ordenligt i hogwartz. Det var faktiskt väldigt häftigt! Det var mysigt typ haha och det var lite likt filmerna. De hade trappor med alla tavlor osv. Även om jag inte är ett stort harry potter fan, var det ändå kul att se och det kändes väldigt häftigt att uppleva det.
Attraktionen var också väldigt bra. Jag tyckte det var den bästa de hade på universials. Vi satt i någon "stol" som åkte runt på en bana. Det var en film såklart som visades samtidigt och vi följde efter harry potter på de flygande pinnarna, haha. Det var bra gjort iallafall!

Efteråt bestämde vi oss för att äta lunch. Vi åt på något ställe i Springfield. Pappa och Nina drack en öl som de inte hört om förut, Duff. Det visade sig vara en öl de dricker i the simpsons.

Efter maten gick vi och såg special effects showen. Den var bra, men jag trodde det skulle vara lite mer faktiskt. Det bästa däremo, var nog när de tände eld på en snubbe, haha. Det var alltså stuntmen som gjorde olika tricks och ett av dem var detta.

När showen var slut gick vi till de andra attraktionerna vi hade kvar att göra. Först gick vi till the walking dead som pappa väntat på. Det var coolt faktiskt! Det var ett skräckhus, typ som gasten på liseberg, fast här hade de såklart Zombies.
Vi gick igenom ett gammalt sjukhus, såklart var det trashat och smuts och blod på väggarna. Elektroniken funkade inte heller utan bara blinkade ibland och gjorde läten. Lamporna funkade inte sånt var ganska mörkt. Det var även lite kyligt, allt för effekt, haha.


Därefter gick vi till Jurrasic park attraktionen. Detta var typ flumride/colordo på liseberg. Vi åkt igenom en djungel där det bodde dinosaurier och sedan kom också till massa trashade bilar osv.
Det var några dinosaurier som sprutade vatten hit och dit. Sista delen var såklart nedförsbacke till en pool så det skvätte vatten. Som tur var blev man inte jätteblöt.

The mummy attraktionen var näst. Vi hade stora förväntningar då kön var väldigt lång. Däremot blev vi lite besvikna för den var ganska kort och inte så jättebra. De andra hade varit bättre. Tack o lov expresspass för det hade absolut inte varit värt att köa i 2&1/2h för det!

Nästa attraktion blev transformers. Vi åkte runt och slogs med de elaka transformers typ haha.

Den sista attraktionen vi gjorde var minions. Den var gullig! Först fick vi se ett litet filmklipp. Det var då Gry och hans tjejer som pratade med oss människor. Vi skulle genomgå en transformation för att bli minions så han pratade lite om det. Sedan sa han att han såg att några inte hade duschat på en vecka, disgusting, jag nämner inga namn, men det är those people! Och pekade han på raden jag och Nina stod i. Vi två blev då även filmade på en skärm 😂
Sedan gick vi iallafall gå in och åka och det var då typ förloppet till transformation. I slutet blev vi däremot människor igen så maskinen funkade inte så bra, haha.

Detta var som sagt den sista attraktionen vi gjorde då vi hade gjort alla som fanns. Det var änna skönt för man mådde lite halvt illa haha. 3D attraktioner är coola, men de kan också göra en lite spyfärdig.
Vi gick iallafall ut ifrån parken och tog en uber hem igen.

Väl på hotellet var klockan runt 5 eller så. Vi vilade ett tag och sedan gick jag och pappa ut på hollywood boulevard. Nina stannade hemma då hon var trött.
jag och pappa gick till harley-affären såklart och sedan åt vi middag. Vi gick till en asiatisk restaurang och jag åt sushi, vilket alltid är gott. När jag ätit sushi i cleveland har rullarna varit väldigt små så man behövt beställa två stycken för att bli mätt. Jag gjorde då samma här, av ren vana. Däremot var dessa rullar normalstora, alltså typ dubbelt så stora som nät jag ätit annars, haha. Det hade alltså räckt med bara 1 rulle. Jag orkade såklart därför inte allt.

Tillbaka på hotellet igen surfade vi och kollade på tv. Jag var trött och somnade tydligen redan runt 9pm hahaha.

Likes

Comments

Postad i: Resor, Livet i USA - år 2, Bucketlist, Hawaii Big Island tour - APA

Hejsan!
Dag fem av touren på hawaii var fredagen 22/9-2017.
Morgonrutinen såg ut som vanligt, vakna, äta frukost, göra iordning lunch, osv. Däremot packade vi även ihop tälten och alla våra andra saker och lastade in de i bilen då vi skulle sova på ett annat ställe nästa natt. Stället vi skulle sova på var en "överraskning" men alla visste redan att det skulle vara på ett hotell då de "överraskar" alla grupper med det de sista 2-1 nätterna haha.

När allt var färdigpackat satte vi oss i vanen och åkte till två stycken vattenfall. Jag gillar ju vattenfall, så det var kul!
Det första vattenfallet heter rainbow falls.

Det andra vattenfallet heter Akaka falls. Det var väldigt långt och låg i en regnskog typ.

Efter vattenfallen åkte vi in till Kona. Väl där fick vi då reda på vår "överraskning", alltså att vi skulle sova på hotellet. Så vi checkade in osv och sedan drog vi ut på stan. Vi kollade lite affärer som fanns där och sedan fick vi till en "strand" och softade där ett tag samt badade lite, innan det var dax att möta Mitchell vid hotellet igen.

Väl vid hotellet möttes vi upp och han såtillvida så att alla var där typ. Sedan fick vi 30 minuter att gå och göra iordning oss, innan vi skulle gå och äta middag. Vi gick till en lokal restaurang dit de tar alla grupper. Det var gott iallafall.

Efter middagen hängde vi alla vid poolen och chillade samt pratade ett tag. Därefter gick vi alla upp till ett hotellrum där vi lyssnade på musik och spelade drinking games haha.

Likes

Comments

Postad i: Resor, Livet i USA - år 2, Bucketlist, Hawaii Big Island tour - APA

Hejsan!
Torsdagen 21/9-2017 var fjärde dagen på touren.
vi alla vaknade upp på morgonen förberedde frukost och lunch som vanligt.
Michell kom efter några minuter och då berätta för mig om en dröm han haft under natten. Han sa att han drömt om mig, eller iallafall det var typ jag. Jag hade lockigt hår men det var brunt tydligen och av någon anledning tappade jag det. Jag var tydligen devastated 😂
Iallafall, Michell och Preston gillade mig så mycket så de båda gav mig sina hår (wtf?😂) Jag tog emot håret, sa tack, och vände mig om och gick där ifrån.
De stod kvar chockade, lite ledsna och ba: Bye Felicia  (såklart 😂)

Hmm... vet inte om jag ska tro på att det var en riktigt dröm eller om han bara kom upp med något 😂😅 han sa ju ofta Bye Felicia till mig så han kanske bara ville ha en ursäkt att säga det igen 😂
Det var iallafall en udda dröm 😅

Mätta och belåtna efter frukost, hoppade vi in i vanen som vanligt. Denna gång bor det av mot en Vulkan-nationalpark.
Först gjorde vi en Hike såklart. Det var först en nerförsbacke, typ sick sack, genom en skog. Man såg även ut för en krater. Fin utsikt!
Sedan gick vi igenom kratern. Där regnade det lite såklart.
Det var vita fläckar på vissa ställen av marken och om man rörde där var det varmt! Det fanns även hål där det kom varm ånga ifrån.
Sista delen av vägen var såklart bara uppförsbacke. Genom en skog igen.

Mitchell var inte med på hiken då han tydligen var tvungen att "fixa med några papper". Han sa däremot att han skulle möta oss halvvägs, men såklart gjorde han inte det. Vi smsade honom när hiken var färdig och när han då plockade upp oss sa han sa att vi var mycket snabbare än vad de andra grupperna brukar vara och att han precis skulle börja gå mot oss. Hiken tog oss ca 1&1/2h men det vsr tydligen nästan bara hälften av den normala tiden. Jag, och alla andra i gruppen, trodde däremot att detta bara var en ursäkt för att han inte kom som han skulle. 

När vi träffat han igen iallafall, gick vi ytterligare 5 minuter igenom en tunnel som tydligen skulle vara speciell. Därefter tog vi bilen till en aktiv Vulkan. Eller ah, det var en bra bit ifrån men det var en utkiksplats.  Tyvärr var inte lavan hög denna dag så vi såg den inte.

När vi var färdiga i denna nationalpark åkte vi till en annan park. Denna gång vid vattnet där man kunde bada. Det var nämligen en hot spring.
Igen lämnade Mitchell oss för oss själva. Denna gång hade han däremot en bra anledning då bilen behövdes lämnas för service. (Om nu detta var sant. Vi hörde samtalet då han bokade tid för det, men vi hörde förvisso inte vem han pratade med.)

Vi badade iallafall och ja, vattnet var varm och skönt. Man ville däremot gärna duscha av sig efteråt då vattnet kändes ganska smutsigt. Det kom hela tiden in nytt vattnet med vågor från havet, men det var ju ändå ganska stilla.

Det var folk vid parken som sålde frukter, kokosnötter, och korgar de gjorde av blad. Jag och en annan tjej gick runt och kollade vad de hade. Vi köpte en kokosnöt och delade på. Alltså, vattnet som fanns i den. Sen tog vi obligatoriska bilden med palmträden som fanns där, hehe.
Det var en kvinna som sålde massa udda frukter också som gror på hawaii. Jag köpte inga, men den andra tjejen gjorde det. Hon tyckte de var goda.

När Mitchell kommit tillbaka igen åkte vi till ett hopptorn. Däremot stannade vi ett tag och hoppade några gånger. Mitchell skämtade med mig och sa att han skulle putta i mig och säga "Bye Felicia". Det skulle göra en bra snapchat(ärligt talat det hade det, haha)
Som tur var gjorde han inte det 😅 däremot knuffade han mig lätt på land och sa Bye Felicia i en snap😅
Asså varför blev ens "Bye Felicia" a thing...?


När vi var färdiga vid hopptornet (som inte alls var högt btw. Smörsjöns hoppberg är högre), åkte vi tillbaka till vår campingplats. Jag duschade och sedan var det min tur att hjälpa till med middagen. Vi kokade däremot bara pasta, stekte korv och skar grönsaker för sallad så det gick fort.
Efter maten spelade vi lite kortspel och sedan även "vem är jag", innan vi alla gick och la oss för att sova.

Likes

Comments

~ Life begins at the end of your comfort zone ~