Header
Felicia Artfors

Ni vet antagligen om killen som dog på måndag morgon. exakt samma kille som jag skrev om i mitt förra inlägg. Killen jag aldrig hade pratat med, kanske träffat snabbt men aldrig lagt på minnet. Denna kille, det är min kompis syssling, det är min kompis ex och mina vänners kompis. Att se mina vänner må såhär nu, det gör ont, det gör ont för jag vet hur det känns att förlora någon. Jag vet att det kommer aldrig bli bra, men för varje dag blir det lättare.

Så jag ska ta upp en sak, en sak som står mig väldigt nära. Det är mobbning.

Så till mobbarna

Vad gjorde denna killen någonsin för att gå igenom det helvetet han gick igenom? det ni fick han att gå igenom även om han ville det eller inte, för honom var det inget val. Ni gjorde valet åt honom. Jag hoppas ni förstår vad ni har gjort, jag hoppas ni förstår att ni gör andra personers liv till ett helvete, att vakna på morgonen är svårt, att veta att man måste till skolan, att man knappt kan ha sociala medier för det är något som kommer hända, ett ord, en blick, ett meddelande, ett slag. det blir en vardag tillslut. Att stänga in sig på skoltoaletten för att få andas i 2 sekunder. Det kan vara färgen på en persons tröja, det kan vara hur en person går, men ni mobbare valde ut en person, en person som ni tänkte kommentera princip allt som den personen gör eller säger, hur personen uttalar ett ord. Ni mobbare sjunker till en nivå som är så låg, ni sänker andra personers självförtroende, blir ditt bättre då? När ni kallar någon ful, fet, äcklig, vidrig, slyna, hora, bög, cp, att personen är värdelös, misslyckad och inte förtjänar att leva. Blir ni snyggare? smalare? fräschare? blir ni lyckliga i livet? När personer får höra detta varje dag, flera gånger om dagen, när personen inte kan säga ett ord tillslut och inte gå ute själv för det finns en väldigt stor chans att personen blir misshandlade. 

Jag är tom, jag har inte mycket ord att ni sjunker till den nivån, det är inte okej, det har aldrig varit och kommer aldrig vara. Förstår ni vad ni har gjort? vad ni faktiskt kommer fortsätta göra. För jag vet att ni kanske inte ens läser det jag skriver men om ni gör, ni bryr inte över huvudtaget. Ni fick någon att känna att dom inte förtjänar en plats på denna jord, det krävs väldigt mycket för att göra en så stor skada. Hur många självmord behövs det för att förstå att alla ord, alla handlingar har konsekvenser? hur mycket skada behövs det göra för ni ska förstå att det är inte personen du sa till att den är ful, eller skrev till personen att hon eller han inte förtjänar att leva, för att ni ska förstå att det inte är personen du sa det till som är problemet, det är du. Det är du som inte kan bete dig, det är du som inte förtjänar respekt eller vet knappt respekt är. Det är du som borde tänka efter varför du ska sänka andra i hopp att höja dig själv.

Vad krävs för att få folk att förstå att man inte kan göra något utan konsekvenser, att inte säga något utan konsekvenser. Så tänk på det du säger, tänk på vem du säger det till. Dra inte ner andra i skiten för att du är fast där nere.

Jag har tappat hopp om mänskligheten

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Till dig som valde att ta ditt liv.

Jag kände inte dig, jag vet ditt namn men det är knappt det men känner människor som känner dig, jag vet att dom älskar dig. Men vad var det som gjorde att du valde att avsluta ditt liv? Jag tror ingen förutom du vet vart gränsen gick att du valde att ta ditt sista andetag, att du inte ville vara på denna jord. Något gick åt helvete fel. men jag vet att du inte förtjänade det. Det är ingen som förtjänar att må så dåligt att du väljer en väg härifrån, det är ingen som förtjänar att må dåligt, att känna sig värdelös och känna att dom inte förtjänar att leva. Vad var dina sista tankar? vad fick dig att bestämma dig? Jag önskar att jag kände dig, jag önskar att jag fick lära känna dig, även om jag kanske aldrig skulle få veta hur du faktiskt mådde, så tänker jag på att jag kanske kunde göra något, för det var inte många som visste hur du mådde. men att det du behövde vara någon som sa hej, någon som frågade dig hur du mådde.

Det är så lätt att visa ett leende och säga att allt är bra. Det svåra är att faktiskt berätta för någon hur man mår.Helt ärligt så är det ingen som bryr sig om hur du mår, vi alla är själviska och tänker på oss själva. Vi människor är själviska och blundar för sanningen. Det är enkelt att få människor att tro att man mår bra, Det är något av det enklaste som finns. att få någon att tro på något som inte är sant, det är lättare än att få någon att tro på det som faktiskt är sant.

Det sjukaste av allt är hur samhället tänker, dom skriver i tidningar och sociala medier om hur du förlorar vikt, vilken kändis som var otrogen eller vem som vann Let´s Dance men vart är dom riktiga nyheterna? Vart står det om personen som tog sitt liv igår?Det är ingen som vill läsa om det men alla förtjänar att veta, personen som valde att ta sitt liv gjorde det inte utan anledning. Vi människor är hemska, vi väljer att förstöra andras liv sen skriva om hur du måste förlora vikt. Vi säger saker, vi dömer andra och vi får andra att känna sig värdelösa.

Ni alla borde veta, personen som tog sitt liv igår, eller en annan som tog sitt liv för en vecka sedan. Ni borde få läsa om hur familjen mår, hur personers liv vändes upp och ner på en minut, när dom fick det hemska beskedet att personen dom har känt hela sitt liv bara är borta. Jag ville veta varför 3 brandbilar körde förbi mig på morgonen när jag stod och väntade på bussen, för mig var det en helt vanlig dag, jag började skolan igen efter sommarlovet. Jag visste att något hade hänt, men jag visste också att jag inte kommer få veta på vad det var, men för en hel familj så var det början sitt livs mardröm. för det är ingen som vet när någon annan väljer att avsluta sitt liv, det är ingen som någonsin vet om när eller vart det kommer hända. Men när det väl händer så blundar vi för det och försöker hitta andra saker att skriva om. Vi blundar för sanningen, vi blundar för verkligheten, för verkligheten är hemsk


Likes

Comments

Jag har inte uppdaterat så mycket det senaste för jag ska byta till Wordpress. Jag och en kompis http://nouw.com/hubinette ska börja på Wordpress och så hur det är, vi kommer göra en del samarbete och prata om visa saker tillsammans. Jag kommer ha ett annat namn på bloggen än Wordpress brukar ha och då behöver jag lite hjälp av min pappa och då ska jag försöka fixa det antigen idag eller imorgon, därför blir det lite dålig uppdatering tills jag fixat allt ordentligt, sen har elvira fixat en header till mig så det kommer också bli nytt.

Likes

Comments

Vi har nu varit ute och gått ca 1,2 mil så är nu helt slut i kroppen. Säkert bränt en massa för har burit barn och sprungit, men sedan åt vi bulle när vi kom tillbaka så då var de ingen idé haha. Men vid 3 tiden är det dricka och mingel och då ska jag försöka ta ett par bilder. Ni får även bild på frukosten, världens tråkigaste frukost dock.

Likes

Comments

Jag ska skriva 10 saker om mig som egentligen inte ens är intressanta men vill du veta saker om mig så varsågod

1. Min favorit färg är rosa och mitt favorit mönster är leopard
2. jag har färgat mitt hår sen jag var 10 år, blev då blond och var det i 3 år, sedan har jag mest varit brunette och svarthårig även rosa och lila har varit favoriter.
3. Jag har gått i brasiliansk jiu jitsu i ca 7 år.
4. Jag är överrörlig men också jätteovig, vi inte riktigt hur det går ihop med varandra.
5. Jag har världens sämsta på att spara pengar, är alltid fattig mem vill ha så mycket
6. Jag är halvt troende till gud, jag var mer troende för några årsen når jag var aktiv med konfiramtionen m.m men ju mer åren går desto mindre tänker jag på det.
7. Jag har då 27 kusiner, men 2 eller 3 av dom är bara halv kusiner.
8. Mitt humör är väldigt tydligt, är jag glad så ser alla att jag är glad, är jag arg så vet ALLA om att jag är arg. så jag har inte det normala många har, det mittimellan humöret utan jag är antingen eller.
9. Jag brukar ofta skratta åt mina egna skämt och har världens sämsta humor.
10. Jag skämtar mycket om allt och är alltid ironisk eller sarkastisk.

så det var 10 saker om mig, hoppas du har lärt känna mig lite bättre nu.

Likes

Comments

Jag tänkte ta mina bästa tips för att hitta motivation till att äta rätt, vad man kan äta och hur man bör tänka.

1. Tänk inte onyttigt. Tänk inte på sötsakee eller socker, utan tänk på " vad kan jag göra på sötpotatis" eller "vad kan jag göra med frukt"
2. Vill du gå ner i vikt? skippa kolhydraterna, för kolhydrater är socker, så allt socker ska egentligen inte ätas.
3. Gör upp schema på vad du ska äta och när du ska äta. På det sättet så kommer du inte ha cravnings och bara gå in i mataffären och köpa en dricka eller godis för att du var hungrig, utan du vet när du ska äta så slipper du gå runt och tänka på det.
4. Är du tävlingsinriktad? tävla mot någon, ex. vem som äter nyttigast på 1 vecka, vem som kommer på nyttigaste och godaste receptet på någon måltid.
5. Tänk på vad du stoppar i dig. När du börjar läsa på inhållet så ser du att det är ingredienser som du egentligen inte vill äta och du vet hur mycket du stoppar i dig, du blir medveten om hur mycket du skadar din kropp.

Likes

Comments

Vi var ute och åt på resturangen som tillhör hotellet idag, jättefin mat och en jättemysigs sällskap. nu får ni ha en fortsatt bra kväll så ska jag säg godnatt till pojkvännen sedan gå ner och hålla resten av familjen. godnatt på er alla, hörs imon❤

Likes

Comments

Detta kommer bli världens roligaste inlägg, men jag har bara suttit i en bil från 10 imorse tills klockan var halv 3 och ätit hamburgare, det är de ända jag har gjort idag i princip men nu är vi äntligen framme. Vi åkte då till Visingsö för att fira mamma och pappas bröllops och förlovningsdag. Nu firar du 20 så grattis mamma och pappa älskar er till månen och tillbaka. Både idag och imorgon kommer de några från släkten så vi blir ca 22 personer. Vi ska äta julbord och bara ha det mysigt. Jag har blivit lite anti mat för tillfället det är mycket jag inte gillar så man får hoppas att det finns något gott.

Visinggsö är en super liten ö vid gränna, ni vet gränna där all polka kommer ifrån. Ön är 1,4 km lång och 1,3 km bred tror jag att det var. Så det finns inte mycket plats att vara på. Självaste hotellet vi bor på är som några hus som ser lite ut som barnen i bullerbyn, den känslan får man när man kommer hit, men ska ta lite bilder när det blir lite finare väder för nu är det jättegrått och det börjar bli mörkt.

Igår kom det inte några inlägg för mitt internet har tagit slut och jag hade sista praktikdagen från halv 12 till halv 7 igår så jag var inte hemma knappt någonting igår, sedan när jag kom hem var jag tvungen att packa. Ni får gärna ge lite tips på vad ni vill ha för blogginlägg, hör av er i kommentarerna, facebook eller snapchat vad ni vill att jag ska göra för inlägg, vad ni gillar att läsa om. Mina sociala medier är

Facebook - Felicia Artfors

Snapchat - feliciaartfors

Twitter - feliciaartfors

pinterest - feliciaartfors

musical.ly - feliciaartfors

Instagram - feliciaartfors

Alla mina social medier har samma namn vilket är väldigt bra för då glömmer jag inte av vad jag har för användarnamn.


Likes

Comments

Nu har ni säkert en tanke om att jag ska lägga ner bloggen, men så är det faktiskt inte. Kan ju inte skaffa en blogg och lägga ner den efter en dag, utan jag tänker mer på vilken blogg sida jag ska använda. Är inte jättenöjd med Nouw tyvärr. Så har lite tankar på Wordpress, min pappa har en blogg som heter artfors.se och då kan man vara en del av hans blogg och heta ex, felicia.artfors.se och det känns lite mer personligt och Nouw har kraschat mycket när jag har använt denna bloggportal. Så det är lite tankar fall det är värt med Wordpress som är den bästa bloggportalen eller fortsätta vara kvar på Nouw. Så jag behöver eran hjälp, vad ni tycker och vilken ni tycker är bäst om ni har använt sidorna. Jag tänkte göra en omröstning på vad ni tycker och skriv gärna en kommentar om vad ni tycker om dom olika bloggportalerna.

Likes

Comments