Header

Idag mår jag mycket bättre. Det positiva med att vara StarkSkör; det kan ändras från sämst till bäst över en natt.

Jag har precis käkat en sen frukost och bestämt träff med mina två mostrar på centralen ikväll vid fem tiden. Blir att äta middag ihop och prata om livet. Lookin' forward to it! Lägger antagligen upp bilder på det senare.

Ska göra yoga nu och sedan redigera lite video.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Efter en tung och ångestladdad dag så vill jag passa på att tala lite om min fantastiska partner in crime.

Han är min stöttepelare i allt jag gör och har inte gett upp en enda gång på mig under de två åren vi känt varandra. Detta trots många djupa ångest perioder med skrik, smärta, gråt och självskada.

2016 var ett av de värsta åren i mitt liv men också det bästa på grund av just honom. Han har lärt mig att det finns hopp om ett bra liv även för mig. Att jag inte är ensam, svag eller galen. Att jag är modig, klok, godhjärtad och vacker.

Jo då, vi har våra upp- och nedgångar som alla andra par men jag vet att han är den jag vill dela resten av mitt liv med för han gör mig hel på det där viset de pratar om i filmer och böcker. På det viset som jag trodde var hitte på och lögn.

Plus att han lagar amazing mat, låter mig sminka honom and he has a nice ass haha.

Halvdålig bild från min förra telefon men oh well.

Likes

Comments

Jag brukar jämföra det med Charles Xavier; att se och känna allt.

Alla människor man möter. Se och känna deras smärta, glädje, sorg, lust, hat, kärlek etc. Som sin egen. Som en svamp suger jag åt mig allt. Vissa dagar med ett leende men andra dagar dränker det mig.

Nu tänker du kanske "alla känner väl av sin omgivning mer eller mindre?" Att jag överdriver. Vi har varit där förr. Inte du och jag men jag och sådana som du. Det är inget fel på er eller på mig för den delen, det är vår attityd mot varandra. Jag skrämmer dig och du skrämmer mig.

Dagar som denna försöker jag mitt bästa att få tyst på skriket på insidan som ringer i öronen men det går inte. Jag har önskat nästan hela mitt liv att få slippa höra och slippa se. Tänkt att det är fel på mig för att alla bett mig stänga av och sagt att jag ljuger för mig själv när jag "påstått" att jag inte vet hur.

Faktum är att det finns sådana som mig därute. Dem som hör varningssignalerna och slår larm redan innan planen börjat smidas. Som frambringar känslighet hos den starke och styrka hos den känslige.

Ibland känns det dock som att jag ska explodera. Dagar som det kväver mig att vara den jag är; se vad jag ser. Då ensamheten viskar om att ingen någonsin kommer varken vilja eller kunna förstå.

Att jag är en känslig börda för min omgivning.

Sådana här dagar är viktiga att prata om tycker jag. En acceptans för det inre läget och att inte alltid kräva svar på varför.

Istället tänker jag att kanske finns det en chans att någon kan känna igen sig och att det kan vara hjälpsamt att läsa detta eller lärorikt för den som vill. Om inte så har jag i alla fall försökt och det är väl det som är poängen här i livet; att försöka!

Likes

Comments

Dagens middag då vi insåg att vi inte hade spenat nog för spenatsoppa och äggen redan stod på kokning.

Äntligen börjat packa och känner mig galet pepp på att flytta från Stockholm.

Vet att huvudstaden är en dröm för många som tyvärr aldrig lär få möjligheten jag fick men jag trivdes aldrig riktigt här. Allt är så stort och stressigt vilket gör att om man inte känner någon så känner man sig än mer ensam än i en småstad.

Ska bli skönt med lite trygghet, lite "hemma" så att säga. Få bygga upp en stark grund för mig själv så får vi se vad som händer därefter.

Annars har jag inte gjort så mycket mer än att varit ute på promenad och yogat idag. Får se till att städa imorgon!

Hoppas allas trötta måndag har varit fin!

SKÅL PÅ DEN!

Likes

Comments

En lugn och mysig helg hemma avslutades med några bilder på balkongen innan vi kröp till sängs. Var verkligen välbehövligt att vila ut för oss båda efter de fullspäckade helgerna som varit.

Imorgon blir det att planera mer noggrant inför min flytt hem till Lindesberg, vad som ska packas med och inte. Därefter hade jag tänkt städa och kanske måla lite om jag får tid och lust. To be continued med bilder på detta om det blir av.

Hoppas alla haft en fantastisk helg!

Likes

Comments

Dör lite över dessa plagg här nedan. Så stilrent och snyggt men med en hållbart lekfull touch av färg. Perfekt för våren and I love it!

Likes

Comments

Hallå där! Välkomna till mitt första inlägg av många.


Jag är som jag valt att kalla det StarkSkör*.
Denna blogg kommer handla om just detta; att leva med ett explosivt, färglatt inre liv fyllt av passion för litet som stort. Det som dels skapar komplikationer så som ångest och enorm smärta men som även medför rus av glädje och lycka.
Bloggen kommer även innefatta min passion för inredning, smink, musik, dans, yoga och konst.

*StarkSkör eller HSP(Highly Sensitive Personality) innebär en person med ett mer rikt och intensivt känsloliv än andra. Höga toppar och låga dalar med snabba vändningar och mycket färger. Rekommenderar boken "Drunkna inte i dina känslor: en överlevnadsbok för sensitivt begåvade" av Maggan Hägglund och Doris Dahlin där de även myntar begreppet StarkSkör som jag blev förälskad i.

Likes

Comments