Veckans mat v.45

Den här veckan är det lite rörigt här hemma då vardagsrumsgolvet ska slipas och vitvaxas. Vilket betyder att rummet måste vara tömt på möbler och prylar. Men det hindrar inte matlagningen! :)

Köttfärssås med zoodles
Hederlig köttfärssås men med spagetti på zucchini istället för pasta. Av älgkalvfärsen blir det även en liten kokad sats till bebis. Tänkte prova smaksätta bebisfärsen med lite dill för att introducera en ny smak.

Korv med bakade betor
Korv utan massa konstiga tillsatser känns som det svåraste att hitta i affären. Men nu har vi hittat en färsk korv som ser riktigt fin ut och ligger i kyldiskarna bland köttet istället för i korvhyllan. Gula betor och polkabetor finns det gott av nu, så vi testar detta tillbehör

Fläskpannkaka
En mjölk- och glutenfri ugnspannkaka med fläsk efter det här receptet. Till det serverar vi egengjord lingonsylt kokad på lingon och enbart sötad med ett rivet äpple.

Morotsrösti i ugn
Lite grovrivna morötter, gul lök, ägg, kanske lite kokosmjölk. Stek först i stekpanna och sen kör in i ugnen. Ja det får bli någon slags egen mix och experiment mellan det här och detta receptet. Lingonsylten passar till det här också.

Mustig fiskgryta med saffran och gurkmeja
Fisk, skaldjur och härliga kryddor. Ja denna gryta från hälsotugg får det bli!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229