Veckans mat utan mjölk och gluten v.49

Första advent idag och imorgon är det dags för sista etappen golvslipning här hemma. Så ikväll får vi flytta ner till vardagsrummet och sova på soffan igen några nätter.
Veckans mat blir en blandning mellan mat vi lagat tidigare och några helt nya otestade recept.

Italiensk lax
En god och enkel favorit från 56kilo som vi lagat många gånger senaste åren.

Amerikanska pannkakor
Dom här pankisarna från Nillas kitchen gjorde vi för några veckor sedan och var mannens önskerätt denna vecka. Efter att ha ätit strikt mjölk- och glutenfritt i åtta veckor för att försöka lugna immunförsvaret tror jag det kommer att introduceras lite grädde igen denna vecka. Gissa vad pannkakorna kommer toppas med!

Köttfärspanna med zoodles
En ny rolig variant på köttfärssås såg denna panna ut att vara. Dags att plocka fram grönsakssvarven och göra lockiga zucchinistrimlor också till.

Kyckling Korma med blomkålsris
Indien och Goa är bästa resan vi någonsin varit på hittills och dom indiska smakerna ligger oss varmt om hjärtat sedan dess. Här är en variant på chicken korma paleo style.

Blomkålspytt
Ännu en rätt vi lagat många gånger. Genom att välja bra råvaror (alltid detta detektivarbete med att läsa innehållsförteckningarna) så kan det bli en bra mjölk- och glutenfri rätt. Istället för sås på créme fraiche blir det en smaksatt egen majonnäs till.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229