Veckans mat utan mjölk och gluten v.48

Helgen har bestått av att flytta tillbaka möbler och ställa i ordning rummen. Nu väntar en lugn vilovecka hemma innan sista etappen golvslipning om en vecka. Oj vad nöjda vi är med dom vitvaxade golven. Det är som helt nya rum, som blivit dubbelt så stora!

I somras tog jag en halvårsprenumeration på tidningen Matkärlek och därifrån kommer inspiration till några av veckans rätter.

Tonfiskkakor med blomkåls- och vitkålsmos
Ett recept från lesscarbs.se som var med i tidningen tidigare i höstas. Vi lägger även till lite blomkål i moset.

Kyckling- i kokos och ajvarsås
Ännu ett recept från Matkärlek, vi serverar med blomkålsris.

Moussaka på aubergine
Någonstans såg jag en rätt med aubergine flimra förbi och blev genast sugen på moussaka. Google tipsade om detta paleoecept som är mjölk- och glutenfritt. Aubergine blir en ny grönsak att introducera till bebisen också!

Wok
Den här rätten kan bli lite vad som helst. En mix av grönsaker och rotfrukter som finns i ekohyllan nedstrimlat i wokpannan ihop med kött, kyckling eller räkor.

Blodpudding
Nu har vi hittat och köpt nötblod, så det är dags att experimentera!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229