Veckans mat utan mjölk och gluten v.46

Idag har vi stormen Freja här i Växjö så det blir en innepysslardag. Nu är vardagsrumsgolvet slipat och behandlat med vit hårdvaxolja. Jäklar vad fint det blev! Och rummet känns dubbelt så stort. Typiskt bara att alla saker och möbler blev så fula när golvet är så fint. ;) Så nu pågår lite avsäljning av gammalt och inköp av nytt, och huvudet har fullt upp med att fundera på hur rummet ska fixas. Men lite god mat ska vi förstås laga däremellan också!

Pizza på pumpabotten
Det här receptet såg jag redan förra veckan och har längtat sedan dess att testa. Jag tänkte även försöka göra egen ost på zucchini idag för att toppa pizzan med, spännande!

Pytt i panna
Rätten som går att variera på hundra olika sätt. Den här varianten gjorde vi för några veckor sedan och blev en favorit.

Sesamlax med blomkål- och vitkålsmos
Antingen blir det nuggets doppade i ägg och panerade i sesamfrön, eller så toppar vi laxbitar i ugn med sesamfrön över.

Kyckling i tomatsås med blomkål
En rätt med kyckling ville jag ha, någon gryta var mannens förslag. Det här receptet får det bli!

Räkpaj med spenat och chili
Idén kommer härifrån, men botten gör vi så här och istället för creme fraiche blir det en mjölkfri äggstanning på 3 ägg, 2 dl kokosmjölk, salt och peppar.
Nu är jag hemma på dagarna och kan göra pajskalet lite innan middagen, annars är bästa tipset för den som jobbar att göra pajdagen redan på morgonen så den väntar i kylen. Då går det snabbt efter jobbet att köra in pajskalet på förgräddning i ugnen medan man förbereder fyllningen, så är sen pajen färdig lite fortare!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229