Veckans godaste

Den här fiskgrytan alltså! Massor av fisk och skaldjur, krämig sås och härliga smaker från saffran och gurkmeja. Ja, den hade allt!

Receptet kommer från hälsotugg. Och så här gjorde vi.

För fyra personer.

Ingredienser;

400 g lax
300 g vit fisk (pangasiusmal blev det för oss)
300 g räkor
150 g musslor
1/2 purjolök
1 gul lök
2 palsternackor
1 morot
1 gul paprika
Smör
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
2,5 dl vitt vin
1 tsk timjan
1 tsk basilika
4 dl kokosmjölk
3 dl vatten
1 paket saffran
1 msk gurkmeja
Salt och svartpeppar.

Tina fisken och skala räkorna. Skölj och strimla vitlök. Skala och hacka den gula löken. Smält smöret i en gryta och fräs purjolök och gul lök. Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré, timjan, basilika och salt. Låt fräsa en kort stund.

Tillsätt vinet och låt koka ett par minuter. Tärna palsternackor, morot och paprika. Lägg ner i grytan ihop med kokosmjölk, gurkmeja och saffran. Salta och peppra och låt sjuda i ca 15 minuter.

Skär fisken i småbitar. Lägg i grytan och låt sjuda ytterligare 10 minuter.

Lägg i räkor och musslor när grytan kokat klart. Rör om och servera!


Av den här maten blev det mycket till bebismat. Både morot och palsternacka blev till mos i frysen. En fiskbit kokades ihop med dill till två portioner, och så körde vi räkpremiär! Det är ibland svårt att veta vad man får ge och inte. Men det verkade bara ok att ge skaldjur till bebisar, bara att man skulle vara uppmärksam om det finns allergier i familjen (det gör det inte). Så två små finfinhackade räkor ihop med blomkålsmos från frysen fick hon smaka och dom försvann i ett nafs!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229