Våfflor

Ett smidigt mellanmål eller enkel helglunch. Glutenfritt, och genom att använda en växtbaserad mjölk kan det även bli mjölkfritt. Vi testade Alpros färska osötade mandelmjölk. Funkade hur bra som helst!
Ursprungsreceptet kommer från bakasockerfritt.se

För tre våfflor som är lagom till en person.

Ingredienser;
2 ägg
2 tsk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
1 dl mjölk av valfri sort
1 krm vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver

Vispa ihop alla ingredienser och låt smeten vila i 10 minuter. Grädda i ett smörat våffeljärn. Vi åt våfflorna med hallon och lite egenlagad kolakräm som fanns i kylen från ett tidigare bakexperiment. Hade jag inte ätit mjölkfritt just nu hade förstås vispad grädde eller glass varit ett givet val. ;)

Kolakräm

50 g smör (eller kokosolja)
1/2 dl kokossocker
2 msk cashewnötsmör
1,5 dl kokosmjölk
3 äggulor
Lite flingsalt

Smält smöret ihop med nötsmöret i en kastrull på låg värme. Vispa i kokossockret och rör ner kokosmjölken. Vispa i äggulorna en i taget. Strö i saltet och låt såsen puttra på svag värme i 5 minuter under omrörning då och då. Krämen ska tjockna och bli som en soppa. Späd ut med mer kokosmjölk om den blir för tjock. Om såsen får svalna sedan kommer den tjockna ytterligare.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229