Ugnspannkaka utan mjölk och mjöl

Bebisens leksakslåda uppe på en stol med en tallrik balanserandes på toppen. Ja där stod jag med kameran i högsta hugg och fotade pannkaka när golvsliparna klev in genom dörren...

Ugnspannkaka är en klassiker och det här receptet var både enkelt och blev gott.

Vi gjorde tredubbel sats av ursprungsreceptet från swedish paleo och körde allt i en långpanna. Varsin bit till middag och varsin bit till matlåda. Så det här blir till fyra portioner. Jag som är ständigt amningshungrig fick dock dryga ut med lite rårivna grönsaker för att bli riktigt mätt.

Ingredienser;

Fläsk (t.ex orimmat sidfläsk, bacon etc)

9 ägg
1,5 msk fiberhusk
1,5 dl osötad mandelmjölk
Salt

Sätt ungen på 175 grader. Skär fläsket i små bitar och stek i stekpanna. Rör ihop alla övriga ingredienser till smeten. Låt smeten vila några minuter så den tjocknar lite. Smöra under tiden en långpanna. Häll i smeten och fördela ut fläsket. I receptet vi följde stod det att pannkakan skulle gräddas 15 minuter, men vi hade den nog inne minst 20 minuter för att den skulle börja få lite färg. Så nästa gång blir det nog lite högre temperatur på ugnen.

Servera med egenlagad lingonsylt utan socker

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229