Två sorters bebismuffins och en rotsakskaka

Ägg innehåller nästan alla näringsämnen som kroppen behöver förutom c-vitamin. Och c-vitamin finns i frukt och grönsaker, som dessutom är en bra utfyllnad för att göra äggen lite mer matiga. Här är recept två sorters små muffins åt bebisen, och som inspirerade till en stor rotsakskaka åt oss vuxna.

Allt kan gräddas samtidigt i ugnen.

Ingredienser till fyra bebismuffins;

Alternativ 1
1 morot
2 ägg
1 nypa ceylonkanel

Ugnen ska vara på 225 grader. Skala och finriv moroten. Vispa upp äggen i en bunke. Rör ner morotsrivet och pudra lite kanel över och blanda om smeten. Häll över äggsmeten i fyra muffinsformar och grädda ca 10 minuter i ugnen. Låt svalna innan bebisen serveras.

​​Alternativ 2
2 ägg
1 banan
1 morot
1 palsternacka
1 nypa ceylonkanel

​​Gör på samma sätt som ovan. Skala och finriv morot och palsternacka. Mosa bananen. Vispa upp äggen och blanda ihop med banan, rotfruktsriv och lite kanel. Fördela i åtta muffinsformar. Grädda i ca 10 minuter.

​​
Dessa muffins är ett perfekt mellanmål. Förvara i en glaslåda i kylen och kan värmas en i taget. Enkla att ta med som utflyktsmat och lika goda att äta kalla tycker vår bebis!

Ingredienser till en stor rotsakskaka för två vuxna;

1 stor morot
1 palsternacka
1 sötpotatis
4-5 ägg
Salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och grovriv rotsakerna. Vispa upp äggen i en bunke och blanda ner rotfruktsrivet. Salta och peppra smeten. Stek i smör eller kokosolja i en ugnstålig gjutjärnspanna på medelvärme i några minuter så botten stelnar lite. Sedan in med hela stekpannan i ugnen ca 10 minuter och grädda tills allt fått fin färg.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229