Thailändsk fiskgryta

Goda smaker i en härlig blandning!

Ingredienser;

1 blomkål
1 broccoli
10 cm purjolök
4 st palsternacka
4 st morot
200 g färska champinjoner
1/2 vitkål
1 rödlök
400 g lax
400 g räkor
400 ml kokosmjölk
3 dl vatten
1 lime (pressad saft + rivet skal)
1 bit färsk ingefära
Vitlök

Hacka upp alla grönsaker och stek i omgångar med lite kokosolja eller smör. Vi gjorde allt i en stor wokpanna. Tips är att steka champinjoner a för sig för dom blir lätt rätt vattniga så den övriga maten blir mer kokad än stekt.
Häll på kokosmjölken, vatten, finhackad ingefära och lime. Vi kryddade med salt, svartpeppar, koriander, spiskummin och cayennepeppar.
Skär laxen i bitar och låt koka med i grytan. Tillsätt räkorna på slutet så dom blir varma.

Av den här måltiden med många ekologiska grönsaker och rotfrukter blev det mycket ingredienser till bebismat!

Blomkål- och vitkålspure; Mjukkoka några blomkålsbuketter och vitkålsbitar. Mixa med en klick osaltat smör.

Morot- och palsternackspure; Samma som ovan men med bitar av morot och palsternacka förstås. :)

Jag förvarar puréerna i en silikonbehållare (som även har ett lock till) från barnmatsburken.se

Lite sparade jag som BLW-mat också. Några blomkålsbuketter och stavar av morot och palsternacka som blev över när jag snurrade dom genom grönsakssvarven. Perfekta att hålla i själv och känna smak ifrån, efter lite mjukkokning förstås, för vår 6-månadersbebis.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229