Smulpaj

Helgens lilla söta var en riktig höjdare. Detta skulle jag kunna äta till efterrätt varenda dag. Ett mumsigt smulpajstäcke som går att ha till vilka bär/frukter som helst. Vi fyllde pajformen med hallon, blåbär och björnbär som fanns hemma i frysen. Men skivade äpplen eller päron hade nog varit lika gott det!

Ingredienser;
2 msk kokosolja
1,5 dl hyvlad mandel
1,5 dl riven kokos
1,5 dl mandelmjöl
3 msk kokossocker
1 ägg

Valfria bär/frukter

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till smuldegen i en bunke. Fördela degen över bären. Grädda i ugnen i ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.

För att få fikat helt mjölkfritt testade vi vispad kokosgrädde till. Annars hade jag bjudit på glass eller grädde om det inte varit lika noga.

Så här gjorde vi vispad kokosgrädde;

En burk kokosmjölk fick stå i kylen sedan några timmar (ställ i frysen 1-1,5 timme om det är mer bråttom). Även skålen och vispen ska stå i kylen 1 timme innan.
När kokosmjölken är kall separerar vattnet från grädden och det är enbart grädden som ska användas.

Sätt den tjocka grädden i den kalla skålen. Vattnet som är gråaktigt ska INTE användas. Vispa nu grädden härligt fluffig. Smaksätt ev med lite äkta vanilj.

Både smulpajsreceptet och tips på hur man vispar kokosgrädde kommer från paleoskafferiet.se

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229