Semlor utan gluten och naturligt sötade

Ikväll testade vi att baka egna semlor efter ett recept från sockerchocken.se
Istället för grädde går det att använda kokosgrädde, men denna kväll skippade vi det mejerifria.

Ingredienser till 4 semlor;

0,5 dl kokosolja
3 ägg
1,5 msk honung
0,25 dl kokosmjölk
0,5 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 ägg till pensling

Mandelmassa;
1 dl mandelmjöl (eller egenmald mandel)
2 msk grädde (alt kokosgrädde)
0,5 msk honung

Grädde eller vispad kokosgrädde

Sätt ugnen på 170 grader. Smält kokosoljan. Vispa ihop ägg och honung kraftigt. Tillsätt den smälta kokosoljan och kokosmjölken och fortsätt vispa. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Låt degen svälla i 15 minuter.
Dela till fyra bullar och pensla bullarna med vispat ägg. Grädda ca 20 minuter och låt sedan svalna på ugnsgaller.

Blanda ihop ingredienserna till mandelmassan och vispa grädden. Skär locket av bullarna och fyll med mandelmassa och grädde.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229