Saffransbiscotti sockerfritt

Den här är det julbak som gäller. Först ut är saffransbiscotti som traditionellt görs på mandelmjöl och är glutenfria. Men denna version från Lifezone är även helt sötnings-och sockerfria.

Ingredienser;

75 g smör
1 tsk vaniljpulver
3 ägg
2 pkt saffran
50 g mandelspån
5 dl mandelmjöl
2 dl kokosmjöl
1 tsk bakpulver

Ta ut smöret och låt det bli rumstempererat en stund innan du börjar baka (eller värm försiktigt lite i micron). Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smöret med elvisp och blanda i saffran och vanilj.
Tillsätt äggen ett i taget under vispningen.
Blanda ihop mandelmjöl, mandelspån, kokosmjöl och bakpulver och rör sedan ner i smeten.
Forma till två avlånga längder på plåten och grädda i nedre delen av ugnen ca 20-30 minuter.
Ta ut plåten och låt svalna en stund. Skär sedan på tvären och lägg kakorna på plåten med snittytan uppåt.
Ändra ugnen till 120 grader och grädda vidare tills kakorna är torra.

Och här blev jag förvirrad. Här stod det 1-2 timmar i receptet medan andra recept angav allt från 15-30 minuter, låta kakorna stå med öppen eller stängd lucka och i eftervärme eller inte. Så dom fick vara i ugnen ca 30 minuter sedan vred jag av och lät plåten stå kvar inne på eftervärme tills ugnen svalnat helt. Det blev helt okej! Hade säkert blivit krispigare och sprödare med socker i, men absolut värt att baka fler gånger.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229