Rödbetsbiffar med rostad blomkål

Det blir mycket kött hos oss. Inte konstigt med en jägare i huset kanske. Men vi jobbar på att försöka in lite fler vegetariska rätter också. Dessa biffar blev ett nytt experiment. Och väldigt lyckade! Perfekta för en meat free monday kanske!?

Ingredienser;

För fyra personer

700 g rödbetor
400 g morötter
1-2 rödlökar
2 ägg
2 msk fiberhusk (kan ev uteslutas)
Salt och svartpeppar.

Finriv rödbetor, morötter och rödlök. Jag körde allt med lilla rivjärnet i matberedaren. Häll över allt i en bunke och salta. Låt vila ca 10 minuter. Pressa sedan ur all överflödig saft som det går från rotfrukterna. Blanda i två ägg och fiberhusk. Krydda med svartpeppar och ev lite mer salt. Låt vila några minuter innan det är dags att forma biffarna och steka.

Stek i medelvärme ca 5 minuter på varje sida.

Receptidén kommer från hälsa som livsstil

Till biffarna blev det ugnsrostad blomkål. Skär 1 cm tjocka skivor från ett blomkålshuvud. Lägg på en plåt med ugnspapper och ringla över olja. Pressa över vitlök och strö på flingsalt och svartpeppar.

Kör in i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter tills blomkålen fått fin färg.

En klick tzatzikimajonnäs blev pricken över i.

Ta en halv sats egenlagad majonnäs och lägg i en skål. Grovriv ca 8 cm gurka. Pressa vattnet ur gurkrivet. Blanda gurkan i majonnäsen ihop med en pressad vitlöksklyfta och lite svartpeppar. Låt vila en stund i kylen innan servering.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229