Pizzabullar gluten- och mejerifritt

Varenda stund vi får över passar vi på att planera och planera inför vår stora resa till hösten. Bitarna börjar falla på plats eftersom, och det kändes stort när vi bokade dom första biljetterna. Idag är det faktiskt precis tre månader kvar tills vi lämnar Sverige. 4/10 åker vi och landar först i Kuala Lumpur.

Även i sommar har vi både flera resor och utflykter inbokade i kalendern, och då är det smidigt med enkel och bra mat att kunna ta med. Igår bakade jag pizzabullar som fick full pott i betyg av vår 1-åring. Degreceptet kommer från Paleoskafferiet och sen gjorde jag egen improvisation med fyllningen.

Ingredienser

3 dl mandelmjöl
5 msk psylliumhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk havsalt (jag tog 0,25 tsk himalayasalt istället pga bebisanpassat)
3 st äggvitor
2,5 dl kokande vatten

1-2 dl passerade tomater
Några skivor bra salami
Färska eller torkade örtkryddor
Några champinjoner
Uppvispade äggulor

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienserna till degen i en bunke. Separera äggen och blanda ner vitorna i degen. Häll på det kokande vattnet och vispa ihop allt med elvisp.
Lägg degen mellan två bakplåtspapper och kavla ut till en stor rektangel.

Bred på passerade tomater och fördela fyllningen över. Jag kryddade med oregano, klippte över salamiskivor i strimlor och skar champinjoner i tunna skivor. Rulla ihop till en rulle och skär rullen i ca 2 cm breda bitar. Lägg rullarna i muffinsformar. Vispa upp äggulan och pensla bullarna. Grädda i ca 40-45 minuter.

Champinjonerna gjorde det lite svårrullat. Och mina muffinsformar var så stora så jag la 1,5 rulle i varje form. Men det blev bra ändå under gräddningen när allt gick ihop sig. :)

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Åhh detta ser supergott ut, måste absolut testa det degreceptet:)nouw.com/gunnarsonsofie
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229