Moussaka utan mjölk och mjöl

Det här blev ett ihopkok utan någon annans recept att följa.

Ingredienser, för fyra;

800 g färs
2 aubergine
1 röd paprika
1 gul lök
1-2 morötter
1-2 vitlöksklyfta
2 paket krossad tomat
1 msk kanel
1 tsk sambal oelek
Salt och peppar
1,5 dl kokosmjölk
2 ägg

Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginerna i 0,5 centimeter tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper och salta över. Låt vila ca 15 minuter och torka sedan bort den överflödiga vätskan som sipprat fram med ett papper. Under tiden kan du hacka löken, paprikan, skala och finriva moroten.

Sätt plåten med aubergineskivor i ugnen ca 7-10 minuter så dom får lite färg.

Stek löken och vitlöken glansig, stek vidare med köttfärsen. Lägg i paprikabitar och riven morot i stekpannan. När allt börjar bli lagom stekt så häll på dom krossade tomaterna, kanel, sambal oelek och låt allt bubbla några minuter. Smaka av med salt, peppar och mer kryddor.

Smörj en ugnsform och varva vartannat lager med aubergineskivor och vartannat med köttfärssås.

För att få känslan av en ostsås på toppen vispade jag ihop två ägg och kokosmjölk och hällde över gratängen innan den åkte in i ugnen. Grädda i 225 grader tills det blir fin färg, ca 20 minuter.

Även bebisen fick en laddning köttfärssås och lite ångkokt röd paprika att smaka för första gången. Aubergine fanns inte ekologisk, annars hade det blivit veckans nya smak.

Jag plockade helt enkelt ut lite av dom ekologiska ingredienserna från vår mat och lät puttra ihop i en egen panna.

Ca 200 g färs
Lite finhackad gul lök
Lite finhackad röd paprika
1 liten finriven morot
1 liten vitlöksklyfta
En skvätt krossade tomater
Lite ceylonkanel, paprikapulver och peppar

Serverades även med en bit sötpotatis som fanns i kylen sen innan.

Gillar

Kommentarer

Yogavardag
Yogavardag,
Åh vilket bra recept👌👍nouw.com/yogavardag
feelgoodfood
feelgoodfood,
Tack! 😊 Så enkel och god vardagsmat!nouw.com/feelgoodfood
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229