Morotsbröd utan gluten och mejerier

Det är väldigt sällan vi äter bröd, men gör vi det så bakar vi eget. Här är en favorit från paleoskafferiet. Istället för att göra det i långpanna gräddar vi det i två brödformar av plåt.

Ingredienser;

4 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
5 msk psylliumhusk
0,5 dl krossat linfrö
1 tsk bikarbonat
1 tsk havssalt
2 tsk brödkrydda
2 dl finriven morot
6 ägg
2 dl vatten

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finriv morötterna. Pressa ur vätskan ur dem. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ihop ägg och vatten i en annan bunke. Häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Blanda ner morötterna också. Låt degen svälla i 5 minuter.
Smörj brödformarna (eller en långpanna ca 20x30 cm) med valfritt matfett. Tryck ut degen i formarna (-en) och picka med en gaffel. Grädda i ugnen ca 20 minuter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229