Lax- och broccolipaj mjölk- och glutenfritt

Laxpuddingen jag kikade på inför veckoplaneringen inspirerade till ett eget recept istället - som blev suuupergott!!

Ingredienser för fyra;

1 kg fryst broccoli (färsk funkar förstås lika bra också)
300 g varmrökt lax
2 ägg
Ev lite riven ost
Egen majonnäs (2 ägg, 2 dl olja, 1 msk äppelcidervinäger el citronsaft, salt och vitpeppar)
Torkad basilika och oregano

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg broccolin i kastruller och häll på kokande vatten och ev lite buljong. När vattnet kokar upp igen så häll bort det och lägg broccolin i en ugnsform. Mixa ihop majonnäsen, blanda ner 1 msk basilika och 1 msk oregano. (Håll nere på saltet om även bebisen ska äta, vilket vår gjorde.) Blanda ner två ägg i majonnäsen och rör runt. Häll sedan majonnäsen över broccolin och blanda. Toppa med tunna skivor av laxen. Strö ev lite ost på toppen innan gräddning, eller blanda ihop laxbitarna med den andra röran.
Grädda i ugnen ca 15-20 minuter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229