Kycklinggryta med tomatsås och kokosstuvad blomkål

Det var nästan lite indiska smaker i denna rätt. Gott! Och så fick vi en ny variant på att tillaga blomkål. Lättlagat var det också. Extra lätt för mig som råkade somna med bebisen under en långamning på eftermiddagen och satt nyvaken på en köksstol och tryckte på min telefon medan mannen lagade hehe.

Receptet kommer från Cecilia Folkesson och så här gjorde vi (han) för fyra stora portioner mat.

Ingredienser;

4 kycklingfiléer
2 klyftor vitlök
1 gul lök
Smör
1 förpackning passerade tomater
1-2 msk buljong, valfritt (vi tog egengjord benbuljong)
1 msk torkad mynta glömde jag att köpa
Citron
Salt och svartpeppar

1 kg blomkål
Smör eller kokosolja
3 dl kokosmjölk
1 tsk curry
Salt

Kycklinggrytan; Bryn hackad lök, pressad vitlök och strimlad kyckling i smör eller kokosolja. Häll på passerade tomater, buljong och kryddor. Låt det puttra tills kycklingen är klar och smaksätt med pressad citron.

Kokosstuvad blomkålen; Dela blomkålen i buketter och stek i smör eller kokosolja med curryn. Häll på kokosmjölken och låt puttra i 5-10 minuter.


Tomatsåsen inspirerade att laga tomat även till bebis. Kycklingen var inte eko så hon fick fisk från frysen som kokades ihop med en hackad tomat och dill.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229