Köttfärssås

Köttfärssås brukar aldrig smaka likadant när vi lagar. Humöret får styra vad som åker ner i stekpannan. Den här gången blev det gul lök, älgfärs, champinjoner, gul paprika, krossad tomat, vitlök, sambal oelek, salt, svartpeppar och säkert lite annat. När jag får bestämma drygar jag gärna ut med lite riven morot också.

Med zucchinin saknas inte ens smaken av pasta till. Innan jag hade min grönsakssvarv skar jag zucchini i smala strimlor med osthyvel och snabbförvällde bara någon minut i kokande vatten för att krispigheten. Men nu kan jag äntligen göra riktiga spagettistrimlor!

Vuxenmat till vänster och bebismat till höger.

Den här gången fick även bebis en egen sats köttfärssås.

1 halv gul lök
1 morot
1 tomat
3 champinjoner
ca 100 g älgkalvfärs
Smör
Dill
1-2 msk vatten

Finriv gul lök och morot på ett rivjärn. Hacka tomat och champinjoner. Smält smöret i en liten kastrull. Låt lökmoset bli gyllene i pannan. Lägg i köttfärsen och tillsätt sedan övriga ingredienser och fräs litegrann. Jag klippte över lite dill också som smaksättare. Häll på lite vatten och låt allt bubbla tills det är ordentligt genomkokt ca 10 minuter. Mixa allt med mixerstav för en slät konsistens.

Bebisens färs serverades från sked ihop med lite blomkålsmos sedan, och med några zucchinistavar som egen plockmat till. Mycket uppskattat! Ibland är det enkla det godaste.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229