Italiensk lax på rotfruktsbädd

Den här rätten har vi lagat många gånger genom åren. Passar lika bra till vardags som till helgmat. En favorit från 56 kilo

Ingredienser för fyra;

4 st laxfiléer
4 morötter
1 kålrot
1 grönsaksbuljong (kolla innehållet, vi använder egen benbuljong)
Olivolja
4 soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Ruccolosallad

Aioli av egen majonnäs

Sätt ugnen på 225 grader. Skär morötter och kålrot i 2x4 centimeter stora bitar. Koka dom u ca 5 minuter med grönsaksbuljong. Häll av vattnet och lägg rotfruktsbitarna på en ugnsplåt. Ringla över olivolja och ugnsstek ca 20 minuter. Skär laxen i kuber. Ta ut grönsakerna och lägg på laxbitarna. Salta och peppra och ugnsbaka ca 10 minuter till.
Strimla de soltorkade tomaterna och blanda med 1 msk olja och de pressade vitlöksklyftorna. Fördela dressingen över laxen och rotfrukterna när de är färdigbakade i ugnen. Strö över lite ruccola till serveringen. Servera med aioli av egen majonnäs med pressad vitlök i.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229