Fröknäcke utan konstigheter

Jag brukar alltid ha en burk med fröknäcke hemma. Perfekt att ge bebisen en bit att sysselsätta sig med och tugga på medan vi lagar frukost!

Receptetet varierar lite för varje gång jag bakar, men pumpafrön är alltid med eftersom det är en bra och naturliga järnkälla för småttingar.

Ingredienser;

1 dl pumpafrön
1 dl solroskärnor
1 dl skalade sesamfrön
0,5-1 dl kokosflingor
1-2 msk linfrön
1-2 msk chiafrön

1 msk fiberhusk
2 dl kokande vatten
1 msk olivolja

Torkad rosmarin
Lite havssalt

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Koka upp vattnet och rör ihop med olivoljan, häll sedan i bunken med det torra och rör om. Lägg degen på en plåt mellan två bakplåtspapper och kavla ut den till en så stor rektangel det går innan det hinner stelna. Strö över torkad rosmarin och ev lite havssalt.

Grädda i ugnen ca 45 minuter. Ta ut plåten och sänk ugnen till 80 grader. Skär fröknäcken i bitar med en pizzaskärare. Sätt in plåten igen och låt vara någon timme tills bitarna blivit helt torra och krispiga, gärna med en träsked som håller upp ugnsluckan på glänt.

Gillar

Kommentarer

TinasTaste
TinasTaste,
Im det är så gott! nouw.com/tinastaste
feelgoodfood
feelgoodfood,
Ja jätte!!! 😋nouw.com/feelgoodfood
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229