Egen rub

För att ge smak till grillat eller stekt kött använder vi rub betydligt oftare än marinad. Helt enkelt för att vi sällan planerat i så god tid att köttet är upptinat och hinner ligga och dra i en marinad innan det är dags att laga till det.

Rub man köper innehåller ofta socker. Så sista tiden har det blivit två varianter på egen rub. En till älgentrecote och en till lammkotletter.

Älgrub

Flingsalt med hickorysmak
Lökpulver
Svartpeppar
Vitpeppar
Cayennepeppar
Vitlökspulver

Proportioner efter smak. Vi hade mest av saltet. Mortla ihop allt. Strö över köttet och gnid in på båda sidorna. Låt kryddorna dra in en stund och vänd köttet så andra sidan får ligga uppåt också när det hunnit dra in en stund.

Lammrub

Flingsalt med limesmak
Rosmarin
Salvia
Svartpeppar
Vitlökspulver

Mortla ihop och gnid på lammet på samma sätt som älgköttet.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229