Egen ketchup

Lätt godaste ketchupen jag ätit, och hur lätt att röra ihop egen och slippa socker och skit! Recept från boken LCHF 2,0.

Ingredienser;

1,75 dl tomatpure
2,5 dl passerade tomater
0,75-1 dl vit vinäger
1 tsk salt
1/2 tsk lökpulver
1/4 krm kryddpeppar
1/4 krm mald kryddnejlika
1/4 krm kanel
1/4 krm vitlökspulver

Blanda ihop allt i en kastrull. Mina kryddnejlikor och kryddpeppar var hela så jag mortlade ihop kryddorna.

Sjud i 20-30 minuter. Häll över i en burk och förvara i kylskåpet!

Gillar

Kommentarer

Cecilia
Cecilia,
Coolt 😊 aldrig tänkt på att göra egen ketchupwww.cavegirl.se
feelgoodfood
feelgoodfood,
Inte jag heller innan, men det var ju så enkelt och gott! 😀nouw.com/feelgoodfood
Sofie
Sofie,
Denna har jag tänkt höra länge men inte kommit till skott. Hur längre tror du att den håller sig i kylen? Jag älskar ketchup på äggröra 🙊
feelgoodfood
feelgoodfood,
En vecka iaf skulle jag gissa. Det blev en rätt stor sats så vi satte hälften i en annan burk sen och frös in. Funkade utmärkt och det upptinade smakade lika gott som originalet! 😋nouw.com/feelgoodfood
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229