Egen blodpudding utan gluten, mjölk och socker

Nu har vi gjort det stora blodpuddingsexperimentet! Resultatet? Jag tyckte det blev bättre än förväntat, mannen tyckte det blev sämre än han hoppats på, men bebisens betyg blev helt klart VG!

Lite smuligare och torrare än köpepudding, och kunde varit lite mer salt (bra för bebisen att det inte var det). Men annars helt okej!


Receptet kommer från naturligtvisare.se men vi tog 2,5 dl pofiber där det stod 2,5 dl bovetemjöl. Kanske det hade blivit bättre konsistens med bovetemjölet?

Ingredienser;

1 liter nötblod
1 litet rivet äpple
150 g smör
1 skvätt benbuljong (1 buljongtärning i originalreceptet)
1 dl hett vatten
2,5 dl kokosmjöl
2,5 dl pofiber (bovetemjöl i originalreceptet)
1 tsk kryddpeppar
0,5 tsk vitpeppar
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1,5 msk salt
1 msk glycin (sukrin i originalreceptet)

Sätt ugnen på 175 grader. Börja hälla blodet i en stor bunke med kryddor och det rivna äpplet. Blanda ihop buljong, smör och kokande vatten i en skål tills allt smält ihop, rör ner i blodet. Tillsätt mjölet lite i taget under kraftig omrörning och rör tills smeten är helt jämn. Vi hällde smeten i en smord metallform för brödlimpa. Täck formen med folie och ställ i ett vattenbad i ugnen i 40 minuter.
Låt blodpuddingen vila i kylen under natten. Dagen efter går att skära upp till skivor och steka, eller frysa in skivorna ostekta och ta fram till senare bruk för att laga till,

Bebisens blodpudding skars till stavar och tillagades i en smord ugnsform i 225 grader tills dom var genomstekta och lagom tillagade.

Till oss vuxna stekte vi lite fläsk till och så förstås min egen sockerfria lingonsylt.

Nu har vi en stor laddning i frysen med riktigt järnrik mat att ge till bebisen då och då!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229