Chokladmandlar

Julens godaste godis! En sats är redan slut och vi bara måste göra en ny omgång snart igen! Med en riktigt bra choklad blir det dessutom "nyttigt" godis. Receptet kommer från lilla matderivén

Ingredienser;

200 g naturella sötmandlar
100 g mörk (bra) choklad
1 msk kokossocker
Flingsalt

Rosta mandlarna på en plåt i 10 minuter i 175 grader. Låt svalna. Smält 1/3 av chokladen i vattenbad och ta sedan bort från värmen. Finhacka resterande choklad och häll ner i den smälta chokladen. Rör runt tills allt är smält och svalnat till 28 grader. Då är chokladen tjock och trögflytande. Kolla av med en termometer eller chansa. Jag gav upp vid 29 grader och det gick fint. :)
Blanda ihop choklad och mandlar och klicka ut på en plåt med bakplåtspapper. Strö över kokossocker och flingsalt. Låt allt stelna och förvara i en glasburk med lock.

Gillar

Kommentarer

Sofie
Sofie,
Åh så gott! Det måste jag testa!
feelgoodfood
feelgoodfood,
Ja det måste du faktiskt! 😉 Så galet gott! 😋😋😋nouw.com/feelgoodfood
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229