Blommig korvgratäng mjölk- och glutenfritt

Inspirerad av ett recept i tidningen Matkärlek men med tomatkross istället för creme fraiche. Full pott som enkel och god vardagsrätt! Vi toppade med lite ost över men det går lika bra att göra utan. Den som fokuserar på att minska tillsatserna i maten river osten själv då färdigriven ost innehåller "antiklumpmedel".

Ingredienser för fyra;

1 gul lök
1 liten purjolök
450 g blomkål
450 g broccoli
500 g köttig korv (färsk chorizo tog vi)
1 burk krossad tomat
Timjan (2 dl färsk eller 1 msk torkad)
Salt och peppar
Ev. riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka lök och purjolök. Stek i smör eller kokosolja och lägg sen över i en ugnsform. Vi använde fryst blomkål och broccoli och tinade dem i kokande vatten. Dela korvarna i mindre bitar och stek. Fräs även blomkåls- och broccolibuketterna i stekpannan sen. Häll över allt i ugnsformen och häll över en burk krossad tomat. Krydda och rör runt, toppa ev med lite riven ost. Gratinera i ugnen ca 15 minuter.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229