Blomkålspytt

Här är vår variant på receptet från tasteline

Ingredienser, för fyra;

2 st gula lökar
1 blomkålshuvud
Valfria köttigheter (eller vegetariska alternativ), idag tog vi;
200 g färsk korv med hög kötthalt
800 g sjömansbiff på nöt
Timjan
Salt och peppar

4 Ägg
Sås*

* Gör såsen antingen med créme fraiche + dijonsenap, eller för mjölk- och sockerfritt så mixa ihop en egen sats majonnäs och smaksätt det du ska äta med lite curry.

Sätt ugnen på 175 grader. Hacka löken och tärna blomkålen och det köttiga. Här kan man lägga till skinka, rostbiff, kalkonbacon eller precis vad som önskas. Stek allt i omgångar och häll över i en stor ugnsform och blanda ihop. Smaka av med salt, peppar och kryddan som gör hela rätten - timjan. Kör in formen i ugnen några minuter så allt blir uppvärmt. Stek äggen under tiden.

Servera pytten med ett stekt ägg och en klick dressing.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229