Blomkålspizza utan mjölk och gluten

Varför inte en pizza som söndagsmiddag? Det här blev en mix av flera olika recept som jag hittade.

Ingredienser, för fyra;

800 g blomkål (400 g när gröna bladen är borta)
4-5 ägg
1 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjölk
Ev 1 msk fiberhusk
2,5 msk oregano
Salt och svartpeppar

Tomatsås
Pizzagarnering

Sätt ugnen på 225 grader. Finriv blomkålen, gärna i matberedare. Plocka upp blomkålsrivet i bollar och pressa ur den överflödiga saften. Blanda blomkålen med alla övriga ingredienser i en bunke och rör om. Jag tyckte degen kändes för fast med fyra ägg, men med fem blev den lite väl lös så därför satte jag i lite fiberhusk också.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen ca 25 minuter så botten får fin färg.

Förbered tomatsåsen och alla ingredienser pizzan ska toppas med under tiden som botten gräddas. Vår tomatsås gjorde jag på 2 dl passerade tomater, 1 msk tomatpuré, pressad vitlök, salt, peppar och pizzakrydda. Koka ihop allt i en liten kastrull.

Bred tomatsåsen på botten och sedan all topping. Denna gång hade vi ekologisk salami, breasola, färska champinjoner, röd lök, zucchinistrimlor och tomatskivor. Grädda 10 minuter till.
När pizzan var klar strödde jag över ett stort lass ruccola på toppen.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229