Bästa chokladbomben utan vitt socker, mjölk och gluten

Jag säger bara; pax att slicka skålen!

Receptet kommer från hälsotugg och är en slags chokladfondant med en mjuk krämig kärna. I originalreceptet föreslås en kolasås också till, men för mig hade chokladen redan dom perfekta smakerna och det räckte så gott att toppa med några hallon.

För 2-4 formar;

75 g smör eller kokosolja
4 rutor mörk choklad (vi hade Lindt 90%)
2 ägg
2 äggulor
3 msk kokossocker
1 msk raw kakao
2 msk mandelmjöl
1 nypa flingsalt
2 krm vaniljpulver
Hallon till dekoration

Smörj 2-4 små formar (beroende på vilken storlek du har, vi gjorde i 4 formar). Smält smöret (eller kokosoljan) och chokladen i en skål i vattenbad. Blanda ägg, äggulor och kokossocker i en skål och vispa med elvisp tills det blir vitt och poröst. Vispa sedan ner det smälta smöret och chokladen i äggblandningen.
Blanda kakao, mandelmjöl och salt i en skål. Rör sakta ner i chokladblandningen och rör tills det blandat sig. Rör i vaniljpulvret.

Häll chokladblandningen i småformarna och ställ dom i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 200 grader. Fyll en annan ugnsform med hett vatten så det går halvvägs upp på sidorna på småformarna. Grädda i ca 15 minuter (i vår ugn var det någon minut kortare). Dom är klara när kanterna ser fasta ut men man anar att det inte är färdigt i mitten. Det ska vara en mjuk och rinnigt kärna.

Ta bort småformarna från ugnsformen och låt dom svalna ca 10 minuter. För att få fondanterna att lossna fortare är ett tips att sätta småformarna så botten täcks av kallvatten. Använd en smörkniv för att få varje fondant att släppa (eller ät direkt ur formen om du inte orkar vänta mer!). Vänd formarna upp och ner på en tallrik och knacka på botten för att få dom att släppa. Garnera med hallon.

Ät och NJUT!

Likes

Comments

saraspantry
saraspantry,
Vilka fina bilder 😊 ser super gott ut!nouw.com/saraspantry
feelgoodfood
feelgoodfood,
Åh tack snälla! 💜 Den är galet god!!! 😋nouw.com/feelgoodfood
Write a comment...
IP: 82.99.3.229