Älgbiffar till stora och små

Klassiska köttfärsbiffar med stuvade rotfrukter och hemlagad lingonsylt! Fritt från gluten och mjölk.

Ingredienser;

500-600 g färs (älg hade vi)
1 finhackad gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 ägg
1-2 msk fiberhusk (valfritt, beroende på färsens konsistens)
Salt, peppar och valfria kryddor

Blanda ihop smeten, låt ev svälla några minuter med lite fiberhusk i om den behöver tjockas till. Forma och stek biffarna. Vi gjorde en stuvad mix på rotfrukter till som fanns i ekohyllan på affären just nu.

Kålrot
Jordärtskocka
Morot
Palsternacka
Gul lök
1-2 dl kokosmjölk
Salt och peppar

Hacka allt i kuber och fräs i smör. Häll på lite kokosmjölk i slutet och låt det puttra ihop.

Serveras med min bästa lingonsylt.

Även bebisen fick en variant på vår middag!

Bebisälgbiffar med ångkokta stavar av kålrot och jordärtskocka, och en liten klick av vår egen sockerfria lingonsylt.

Ingredienser;

100-200 g (älg)färs
1 ekologiskt ägg
1 liten finriven schalottenlök
1 liten pressad vitlöksklyfta
Valfria ekologiska kryddor (men inget salt)

Blanda ihop allt i en bunke. Tillsätt ev lite fiberhusk och låt svälla en stund om smeten känns för lös. Smöra en glasform och forma smeten till små avlånga biffar, tänk storlek som ett vuxenfinger. Ugnsstek på 225 grader tills biffarna känns lagom fasta och fått lite färg.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229