3 dagar i Amsterdam

Vi hade först tänkt bila genom Europa denna sommar. Men vår 1-åring är inte så glad i att åka bil just nu, och energin för att planera resrutt går redan åt till att styra upp flytt och planera vår långa 6-månadersresa till hösten. Efter att ha diskuterat olika alternativ insåg vi båda att vi faktiskt var mest sugna på Amsterdam av de europeiska städerna som vi hade tänkt bila till. Så vi startade helt enkelt semestern med en minitripp dit!

Vi tog tåget till Köpenhamn och därifrån flyg till Amsterdam.

Det var en underbar stad med fantastisk arkitektur! Jag är ju en husnörd som både älskar hus privat och dessutom jobbar med att rita dem.

Första dagen gick vi på de klassiska shoppinggatorna Leidsestraat och Kalverstraat. Där ligger alla de stora kedjorna med sina butiker. Med ett 3-dagarskort för kollektivtrafiken tog vi oss snabbt runt i staden med spårvagn. Ofta tog vi bara någon hållplats hit och dit. Det var så enkelt att kliva på och av.
Ett besök till Musemsplein för ett foto framför klassiska I Amsterdam blev det också.

På kvällen köpte vi med oss mat och åt som picknickmiddag i Westerpark.

Dag 2 startade vi med en kanaltur. Det var ett perfekt för att få guidning och lite mer info om staden! Resten av dagen vandrade vi runt på bland annat 9 streets och besökte Auschwitzmonumentet i Wertheimpark.

En fantastiskt god lunch åt vi på den indonesiska restaurangen Kantjil. Längtar ännu mer nu tills vi ska till Bali i höst!

Vi bodde på Amstel Botel som är en stor båt dockad vid en hamn och fungerar som hotell. Med en gratisfärja som går precis utanför tog det 10 minuter till centralstationen. Ett bra och enkelt budgetboende!

På färjan in mot stan, jag packade inte ens med något hår på denna resa.

Sista dagen hade jag läst att det skulle finnas flera petting zoo's i staden där barnen gratis får klappa på olika djur. Det kändes som en lagom aktivitet för vår 1-åring än att betala inträde för att gå på det stora Artis zoo som ligger i stan.
Vi valde ett petting zoo som låg i området de Pijp. Först var vi helt säkra på att vi gått fel för det var bara höga betonghus överallt, men så gick vi igenom en liten gång och där låg ett litet område med höns, påfåglar och gäss som gick fritt. Burar med kaniner där barnen fick gå in och hagar med grisar, får och hästar. Vilken fin grej!

Jag måste skriva en liten kort recension om vår vagn också! Innan vi åkte valde vi att köpa en Babyzen yoyo+. Det är den nyaste versionen av Babyzen yoyo som kom ut nu under 2016. Vi reste enbart med handbagage och vagnen fällde vi ihop innan vi gick in på planet.

Vagnen är grymt smidig och lättrullad. Det var inga problem att ta sig över kullerstenar och spårvagnsspår trots de mindre hjulen. På kanalturen ville kaptenen att vagnen skulle stå kvar vid hamnen men när jag fällde ihop den och sa; it's like a bag! Och så fick vi ta med den på båten ändå. :) Enda minuset är de två stagen över varukorgen som är lite irriterande och stör hur sakerna kan lastas, men annars älskar vi den. Babyzen yoyo+ var perfekt på en cityresa!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229