Header

Godmorgon! Idag är det en ledig dag och jag ska åka till till stallet. Som jag skrev igår ska jag ha dressyrträning idag med Nessan och det är ungefär det jag har planerat. Jag har även tänkt att jag någon gång under dagen ska gå ut och springa. Jag brukar springa Midnattsloppet varje år (eller varje år, jag har gjort det 2015 och 2016 haha) och i år tänkte jag träna lite mer än vad jag gjort tidigare för jag har som mål att springa på under 55 minuter. Just nu är jag motiverad till att bli snabbare och starkare i alla fall haha, för jag är så arg på mig själv för att jag inte sprang Göteborgsvarvet. Jag sprang förra året och så anmälde jag mig till i år också, men i mars någon gång gav jag upp när jag inte hade börjat träna än... Det ångrade jag grovt i lördags när det väl var dags för då ville jag verkligen göra det och få medalj hehe. Men icke sa nicke, så nu ska jag satsa på att förbättra min tid till midnattsloppet istället. Får se hur länge motivationen stannar!

Funderar på att springa Göteborgsvarvet igen nästa år... Men jag vet ju också att jag alltid vill göra det när det precis har varit och sen ångrar jag mig när jag börjar träna haha. Men det är typ mitt stoltaste ögonblick i livet så det är ju värt det på sätt och vis när det väl är gjort.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Igår red jag Nessan i paddocken och jag kom på att det bara är typ 2,5 vecka tills vi ska tävla såå blev lite stressad haha. Som sagt så är jag proffs på att inte träna i tid inför tävlingar. Men men, jag bestämde mig för att rida lite programdelar och sedan red jag även igenom LC:1 en gång och LB:1 en gång. Jag har aldrig ridit LC:1 med Nessan och aldrig sen det uppdaterades. LB:1 har jag ridit men det var senast för ett år sedan. I alla fall, hon var SÅ fin!! Alltså verkligen SÅ fin! Ingenting kändes svårt och hon var väldigt med mig och mjuk och jämn och stadig. Jättekul och nu känner jag mig inte alls stressad inför tävlingen längre haha. Imorgon ska vi ha träning och på fredag tänkte jag rida ut.

Likes

Comments

Nu börjar det bli dags för mig att köpa ny hjälm inför nästa år eftersom min inte är VG1-godkänd. Jag vet dock inte vad jag vill köpa för hjälm... Jag tror att jag vill ha en Samshield för jag är jättenöjd med min men det känns samtidigt lite tråkigt att köpa en typ likadan. Men det finns inte heller någon annan hjälm jag är sugen på haha. Jag tror att om jag köper en ny Samshield så vill jag designa den själv, men där kommer beslutsångsten in igen. Jag tycker att det är snyggt med svart bas och gulddetaljer med guldglitter, men samtidigt typ inte... Sen gillar jag marinblå med sammet, och jag gillar också shadowmatte i marinblått med marinblått glitter eller stenar eller men jag vet inte. Det finns för mycket att välja på och det skiljer så himla mycket i pris också... Det enda jag är i princip helt säker på är att jag vill ha den vanliga modellen och inte med solskärm. Har ni några tips på andra hjälmar som är snygga och VG1-märkta?

Likes

Comments

Om lite drygt tre veckor ska Nessan och jag tävla igen. Senaste starten var faktiskt för snart ett år sedan! Så långt uppehåll har jag nog aldrig haft. Det ska bli kul i alla fall! Vi ska rida en LC:1 och en LB:1 och jag hoppas på godkända procent. Det hade varit väldigt roligt eftersom hon varit så fin att rida den senaste tiden! Nu måste jag lära mig ett nytt program också! Jag har inte ridit LC.1 sedan det ändrades. Senast måste ha varit typ... 2013? Spännande i alla fall! Jag tror att LB:1-an passar oss bättre dock eftersom det är fri skritt i LC:1 och Nessan blir så taggad när jag kortar upp tyglarna igen haha så det måste vi jobba med. Det ska bli spännande i alla fall! Och just det, jag skrev ju för ett tag sedan om att jag inte gillar dressyrsadeln och jag har bestämt mig för att strunta i den och tävla i hoppsadel i stället ;)

Likes

Comments

Jag tror att Nessan är brunstig nu för hon känns lite annorlunda mot i vanliga fall. Inget stort men hon gnäggar på sina kompisar hela tiden och det gör hon aldrig annars, och hon har lite egna idéer för sig. Denna veckan har inte ridpassen varit lika bra som de har varit det senaste. I fredags red jag lite dressyr och hon ville inte släppa efter i sidorna och jag fick ingen bra känsla alls. Jag jobbade i alla fall med att mjuka upp sidorna genom sidvärtsrörelser och flytta för skänkeln på volt osv. Igår red jag också i paddocken och då ställde jag fram en sockerbit på volt som jag hoppade över några gånger i varje varv för att bryta av lite och göra något kul. Idag red jag ut i skogen och galopperade, och det tyckte hon var kul. Nu har hästarna även fått komma ut i sommarhagarna igen och det tycker i alla fall jag är väldigt härligt haha!

Likes

Comments

Godmorgon! Idag är det måndag och jag har skola som vanligt. Tror att jag ska stanna kvar en stund extra i skolan och plugga lite inför matte-nationella på torsdag. Sedan efter skolan ska jag faktiskt på arbetsintervju! Håller tummarna och hoppas på det bästa. Senare ska jag till stallet, och jag har inte bestämt än vad fröken Fearness ska få göra idag. Det återstår att se, helt enkelt!


Likes

Comments

Tänkte att jag skulle göra en liten throwback och visa lite gamla bilder på mig och Amorino, ponnyn som jag red förr, från 2012-2015. Börjar med de första bilderna och avslutar med de sista!

2012

2013

2014

2015

Likes

Comments

Godmorgon! Måndag morgon och lika trött som vanligt. Jag är inte en morgonmänniska.. Idag är det i alla fall skola som vanligt. Inga nationella idag men istället ett kursprov i spanska. Efter skolan ska jag hämta en jacka som jag lämnat in på lagning och sen ska jag förmodligen till stallet. I så fall tänkte jag rida lite dressyr och förmodligen träna lite sidvärtsrörelser. Ska försöka komma på lite roliga övningar!


Likes

Comments

I torsdags tog jag körkort!! Det känns så himla sjukt men framförallt såå skönt. Äntligen slipper jag övningsköra och plugga teori! Skönt också att kunna ta bilen till stallet ibland, särskilt när det regnar..

Vad har hänt annars då? I torsdags hade jag då uppkörning och sen red jag ut med Nessan. I fredags hämtade jag en kompis med bilen (ganska imponerad över att jag med sämst lokalsinne hittade rätt första gången jag körde själv haha) och sen mötte vi en annan kompis vid havet. Igår var vi på tävling och jag var lagledare, och på kvällen var jag på 18-årsfest. Idag har jag varit i stallet och skrittat ut en sväng med Nessan.

Nästa vecka är det massor i skolan, men snaaart är det sommarlov! Bara typ en månad kvar, ska bli underbart. Något som dock känns helt galet är att det blir mitt sista sommarlov... Nästa år tar jag studenten!

Bild från en hoppträning med Amorino 2014

Likes

Comments