Hello 👋🏽
Min vecka har vart bra och riktigt skönt.
I veckan har jag unnat mig en ansiktsbehandling och det var riktigt skönt utöver det har jag jobbat mycket som vanligt 💁🏽
Men hur har ert vecka vart?

Xoxo Fatty !

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

God söndag kväll och här kommer veckans inlägg💁🏽
Denna veckan har vart riktigt bra men också haft mycket värk o krampar.

MÅNDAG: tog ut min vilodag och träffade min psykolog
TISDAG: dagen började med go frukost och körde bodypump och i början avpassat kör man ben och mitt i squaten kommer min ryggskott 😩 liksom varför inte. Körde färdigt passet och shitt va jobbigt så fick inte bli benpass efter det och tog mig hem för att vila och veckohandlade och fixade matlådor.
ONSDAG: jobb och benpass.

TORSDAG: jobb, benpass och bodypump.
FREDAG: jobb och körde rygg och mage.
LÖRDAG: planen var att köra bodypump och sedan benpass men det är inte alltid det blir som man planerat så istället vaknade jag kl 7 med kramper i magen och värk i ryggen som att träningsvärken inte var tillräckligt. Mådde jävligt dåligt och var illa mående så satt i toan i 2 h timmar och hade kräk känsla. Allt det visade sig var mensvärk. Tog mig till stan på eftermiddagen eftersom jag har så svårt att sitta hemma en hel dag och gick runt i affär en liten stund men till kvällen mådde jag mycket bättre så fixade mat och vilade.
SÖNDAG: vaknade med mensvärk men orkade fixa till mig efter att tagit värktablett. Tog promenad, fixade frukost och försöker bara just nu vila ut mensvärken eftersom jag ska jobba dubbelpass imorrn 😢
Hur har er vecka sett ut?
Hoppas att ni har en fin söndag kväll.

Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Hej mina fina läsare 💖
Hoppas att ni haft ett det bra🤗 själv har jag jobbat och tränat och mår bra
Som många andra så är en av mina nyårslöften att bli super fit 💪🏾haha jag vet att många tycker att det är skitsnack men det skulle inte jag säga.
Det gäller att ha disciplin för motivation som de flesta säger att dem inte har är disciplin alltså motivation är lika med disciplin.
Va har ni själva som nyårslöfte?

Denna veckan är det min lugna vecka alltså jobbar jag inte mer än tre dagar denna veckan vilket är super skönt efter några veckor av sex dagars arbete 😪
Tänkte unna mig en ansiktsbehandling och resten av veckan blir det massa träning eftersom jag tog ut idag min vilodag.
Tänker spendera väldig mycket tid i denna soffan o massa mat o jäsa🤰🏽
Ha det så gott ✌🏾

Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Hellloo 👋🏽
Hoppas att ni har haft ett riktigt bra jul, själv har jag jobbat o firat med mina pensionärer🤶🏻🤶🏻 💁🏽 haft det ganska bra faktiskt men oxå mindre bra. Men det ska jag inte nämna något om.
Utöver det har jag tränat arslet av mig och är helt utmattad 😪 har haft ledigt två dagar på två veckor som jag jobbat och nästa vecka forsätter jag på samma race.
December är min favorit månad att jobba eftersom det är väldigt många röda dagar och vem älskar inte extra pengar liksom hahah. 💁🏽
Nu har jag kört bodypump och sitter i bussen för att fixa fransarna sen tar jag mig hem med en grillad burrito🌯
Jag har i min tidigare inlägg skrivit att den främsta ämne som jag ska skriva om är träning och hälsa. Detta året har min främsta focus vart att bli starkare eftersom att jag har haft en sån extrem svag kropp. Jag har inte haft styrkan att öppna en tung dörr utan att behöva ta i med benen och både händerna.
Jaaa! Så illa var det.
När jag började träna på gym så visste jag inte vart jag skulle börja och hur jag skulle börja. Jag gick ändå till gymmet och körde på tills att jag kom på att bodypump är det bästa sättet att kom igång med. På bodypump så kör man hel kropp med uthållighet och styrka och det är verkligen det bästa sättet för kroppen att komma igång med. speciellt om man börjar från båten så rekommenderar jag att gå på bodypump för att bli både starkare och uthålligare i kroppen. ET RIKTIGT JÄVLA BRA START säger jag.
Tre månad med bodypump och löpning och rätt kost så kom jag på balans och kände mig starkare en aning. Jag ökade på med cxworks vilket är ett pass som är fokus på bålen och lite rygg som är också ett måste💪🏾☝🏾
Idag är jag mycket starkare i kroppen så håller mig inte bara till bodypump och cx utan nu gymmar jag för att bygga muskler och bli ännu starkare.
Jag går in med 2018 med två mål:
1. Att hitta balans i min hälsa och träna hårdare.
2. Att ta körkort.
Jag är väldigt stolt över vart jag är idag i min tränings process och allt annat som jag är missnöjd över ska jag jobba på.
Vart du än är livet just nu försök att hitta något som du är stolt över oavsett om det är något stort eller något lite. Försök att hitta något som glädjer dig något som får dig att le. Avsluta 2017 med ett leende och gå in med positiv energi och positiva tankar för det är då du kommer hitta kraften att komma ännu längre.
Alla mina fina läsare jag önskar er ett gott nytt år och god fortsättning🎉🎉

Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Goooooood kvällll 🤶🏽

Det var längesen sen sist gång jag skrev och anledningen är att jag har jobbat mycket och inte mått så bra. men jag har också tappat lusten att skriva.

Till och börja med så jobbar jag ju som undersköterska och utöver min schema tar jag extra pass alltså jobbar jag mer än heltid. Anledningen varför jag jobbar så mycket är dels viss för att jag inte haft tillgång/möjlighet till att gym och det har fått mig att må rent skit. Mitt undanflykt från mycket tänkande är att träna och jag mår så jävla bra av att träna så därför jobbar jag väldigt mycket för tillfället.

Utöver jobbet har ju min granne vart sjuk och har vart inlagt så jag har försökt att hjälpa henne med barnen och hemmet och har försökt att prioritera bloggen lite mindre.

Hälsan har inte vart det bästa liksom. dem senaste veckorna har min mage börjat svullna up av nån anledning och vet inte riktigt varför men försöker reda ut vad det kan vara genom att utesluta att äta/ dricka vad det än är som har irriterat min mage. Jag har ju åtminstone inte ont utan det bara svullnar upp, vilket är ändå skönt. I lördags eftermiddag när jag var på jobbet och skulle precis ta min rast och kom till vilorummet så tänkte jag sätta mig i soffan och tita på film. Precis innan jag satte mig på soffan fick jag ryggskott vilket gjorde så jävla ont och kunde inte jobba resten av dagen. Men det var också på tiden för mig att ta ett break kände jag eftersom jag jobbat så mycket men ville absolut inte ha min break och ha ryggskott.

Hur som helst har jag tänkt mig framöver att jag ska lägga ett ut ett blogg inlägg en gång i veckan. Har också bestämt mig för vad jag vill att min blogg ska handla om och det är något som jag har väldigt stort intresse av. Självklart ska jag skriva om mig själv och en hel del om hederskultur men också hälsa och träning.

Ha det så gott mina sockerbollar 😘

God Jul 🤶🏽

Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Okej nu har det verkligen blommat ut denna #metoo kampanjen. Men kan det bli mer skrämmande 😱 Jag vaknar varje morgon och det första jag ser på min skärm är hur nästan alla nyhets appar skriver om allt fler och fler anmälningar som kommer in angående sexuella trakasserier som kvinnor har blivit utsatta för.

Detta är helt enkelt något vanligt vilket det absolut inte bör vara. Det är sjukt hur ingenting görs heller. Att polis anmäla gör ingeting annat än att man vet hur brett problemet är. Men frågan är kommer det ens att bli något förändring och om det ska bli något förändring när kommer det att ske ? Vad jag menar med förändring är att tex. att dem som utför dessa angrepp ska få en högre straff. Att det ska finnas något bra förebyggande strategi m.m.. 

Helt ärligt så tror jag inte att det kommer att ske något förändring omedelbart eftersom detta handlar om kvinnor och av dem som samhället är uppbygd av är men. Vi kan helt enkelt säga att detta är något som många politiker kommer att säga att detta är viktigt att göra något åt men det är ju alltid lättare sagt än gjort. och som vi vet så kommer detta förändring att ske väldigt långsamt eftersom att detta inte är något viktigt på grund av att det är något som rör kvinnor. Det är otroligt sorgligt att utvecklingen går väldigt långsamt trots att vi inte befinner oss i stenålderstiden så gör vi det i teorin men inte i praktiken. Tyvärr !

All cred till er kvinnor som delar med sig sin historia, ni är verkligen riktigt starka kvinnor och jag beundrar verkligen hur modiga ni är.

Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Söndagar = organiserar för kommande vecka !

Jag tycker om söndagar för att hela söndagen gör jag fullt med saker som jag behöver ha färdigt för veckan som mat, planera min tränings tid, städa, tvätta och träna.

Jag börjar alltid dagen med att tvätta kläder om jag har tvätt tid, om inte annars så ger jag mig in på min garderob. Min garderob blir alltid en stor kaos. jag jobbar för det mesta på dagen så ni kan nog tänka er hur det blir på morgonen när jag vaknar 30 min innan jag tar bussen till jobbet 💁🏽 sedan brukar jag ta mig frukost och börjar städa med omgående för att hinna med allt.

Ekonomiskt som jag är så vecka handlar jag varje vecka och planerar mina måltider för hela veckan. Jag tycker att det ganska stressande att tänka på varje dag vad man ska laga och när man ska laga. Att tänka på det gör mig bara orolig och stressad. jag tränar 6 gånger i veckan o ni kan nog förstå hur hungrig jag är typ hela tiden👅 Lösningen på mitt hunger är att göra matlådor innan jag går på gymet för att avsluta veckan med sista träningspasset för veckan.

Det finns ingen känsla som slår känslan efter att man har gymet en söndag kväll. Jag ogillar verkligen att sitta hemma en dag utan att ha tränat överhuvudtaget men värst av allt tycker jag är att sitta hemma en söndag kväll. Ångest är på topp för att undvika den känslan avslutar jag med en härlig bodypump. 😘

Dem senaste veckorna har jag kollat på Bachelorette varje söndag och skriver på min bok så det är mitt avslut för kvällen. Hoppas ni har en fin söndag kväll🤗💕


Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Psykisk ohälsa är något som jag tycker är vanligt och kan acceptera att andra människor har det. Psykisk ohälsa blir allt mer vanligt också på grund av samhället men även från sådan traumatiska upplevelse som man har vart med om.

Vi som kommer från mellan öster och Afrika betyder psykisk ohälsa att man är galen eller att man är sjuk. Det är så man ser på psykisk ohälsa och det är skamligt att gå till en psykolog. samhället kommer inte kunna se dig på samma sätt som innan. I många kulturer har man en negativ uppfattning om psykisk ohälsa, det är även sådan som man tystar ner och inte pratas så mycket om. Det är jätte vanligt med stigmatisering av personer med psykisk ohälsa därför undviker många att gå till en psykolog eller specialistvården.

jag kan tex tycka att det är skämmigt att prata om min psykiska ohälsa med vissa personer därför att det är inte "ok" att ha psykisk ohälsa, det är som att säga att det inte är ok att må psykiskt dåligt. Men det är tillåtet att vara fysiskt sjuk men inte psykiskt sjuk vilket är sjukt tycker jag. För att man tillåter en del av kroppen att få vara sjuk medan en del av kroppen inte får alls. vilket inte låter rimligt alls.

Jag fått bekräftelse på att jag har psykisk ohälsa men känner inte som att jag har det dock kan inte förstå varför jag har det fast gång på gång så har jag fått det bekräftad för mig. Som jag skrev ovan så har det nog med det att göra och att jag har blivit uppfostrat till det här tänkandet.

jag berättade en gång för en vän något som jag upplever och tycker är obehagligt som kallas för dissociation ( tex, overklighetskänslor, inte känna sin kropp, kan inte förstå att man är en människa, frånvaroattacker och minnesförlust). Vilket jag inte visste om då att det är något vanligt som man kan uppleva om man har gått igenom våld. Men hon tyckte bara att jag var väldigt konstigt och känner sådan som inte är normalt. jag har länge sedan dess trott att jag bara är konstig och inte vågat prata om det mer. Men när jag började gå hos min psykolog så har många sådana frågetecken som jag har haft länge fått svar på.

jag går idag på en behandling för PTSD (posttraumatiskt stress syndrom) jag är i början av behandlingen och så här långt kan jag säga att det är en ganska jobbigt och känner mig helt slut efter den timmen jag är hos min psykolog. Det tar på all kraft man har i kroppen.

När jag läser de papper jag har fått från min psykolog så känner jag igen mig i 98% av de flesta beskrivningar och jag tror att många kan känna igen sig också i dem flesta beskrivningarna. psykiskt ohälsa drabbar barn och vuxna. Jag vet att många föräldrar som har barn med psykiskt ohälsa inte ger deras barn den hjälp som dem behöver. Det finns många anledningar om varför de inte gör det och den främsta anledningen är att föräldern har brist på kunskap och därför har dem en negativ uppfattning om vad det är. Den främsta anledningen bland invandrar föräldrar är att dem tror att deras barn kommer att klassas som ett sjukt barn och att det kan hindra dem i framtiden om jobb och skola. Det diagnoser som barnet får tror dem att det kommer att följa med dem i skolans system och framtida jobb. Därför undviker föräldern att ge sitt barn den hjälp som dem behöver. Jag hoppas att det blir bättre med info så barn slipper lida.

Det blev en lång text men tack för att du läser 🤗💕


Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Glad Halloween 🎃

Hoppas att ni har haft det en trevligt helg🤗 själv har jag jobbat hela helgen och ska förtsätta jobba fram tills på fredag sedan tar jag en riktigt skön helg.

Vad tycker ni om måndagar? många tycker inte om måndagar men det gör jag speciellt måndags kvällar. måndag kvällar har jag och mina grannar som en liten tradition att träffas. Det är början på en ny vecka och tidigt på kvällen efter en lång arbetsdag. jag tycker att det är super mysigt när alla samlar sig och fikar. jag gillar gemenskapen som vi har och det är riktigt härligt att kunna avrunda börja av veckan med en sån härlig känsla.

Dessutom fyllde granens barn år som blir 14 år gammal, en fin och underbar tjej som är lätt att tycka om. men vi kommer att fira henne mer på helgen. 🎉🎉

Kolla vilken fint och god tårta vi hade idag till fikat 😝👅👅

Önskar er en lika härlig kväll som jag har. 💛💛

Xoxo Fatty !

Likes

Comments

Hej alla mina fina ❤️

Hoppas att det är bra med er🤗 med mig är det bättre än vad det var tidigare idag.

Idag jobbade jag en lång pass men som tur slutade jag kl 16 så jag han gå ut i solen ☀️😁 efter jobbet kom jag hem och åt mat. Först tänkte jag sitta hemma och villa för jag kände mig helt slut (psykiskt) men sen bästemde jag mig för att gå ut och ta en promenad och rensa tankarna för det gör jag som bäst när jag tar promenad. Först tänkte jag ta en lång promenad men sen så kände jag inte för det, för när jag tar långa promenad så tränger jag bort jobbiga tankar och känslor så jag gick till sjön som ligger ungefär 5 min bort från där jag bor.

Jag satte mig vid sjön och efter en stund kom alla tankar och känslor och försökte hålla igen mina tårar för det var andra som satt där också. Medan jag försökte hålla igen tårarna kom det en man bakifrån och började prata med mig. Till och början trodde jag att manen ville ha hjälp eftersom att han pratade med mig på engelska och frågade.

- Do you speak English.

När jag svarade honom ja! trodde jag att han skulle fråga om nån affär eller resturang, men då forsätter han berätta för mig att han och hans fru är på besök här i Sverige och att det är första gången dem är här. Jag kommer inte ihåg vad han hette men hans fru som stog lite längre bort hette Ina. De var väldit unga, runt 25+ skulle ja kunna tänka att dem var.

När manen kom fram till mig och presenterade sig torkade jag bort tårarna. Han berättade för mig om att gud älskar mig, att gud ser den börda jag bär på och att han ska vägleda mig och att jag är stark person. Han frågade mig om vi ska be tillsammans och jag kunde inte svara honom för jag kunde inte få stop på mina känslor och började gråta mer och mer och jag bad om ursäkt. istället bad han själv åt mig men först gjorde han det på sitt hemspråk och det va tydligt att han var från balkan. men men så bad han igen men det var på engelska denna gång och det va fint av han och tårarna bara fortsate rinna och kunde inte få stop. Efter att han bad så sa han till mig "ge inte up för gud ser vad som finns i ditt hjärta"och gav mig en kram. 💙

Innan denna manen kom fram till mig så satt jag försökte bara tränga bort två av dem jobbigaste känslorna som ständigt gnaggar i själen på mig och det är ensamheten och hopplösheten. När dem här känslorna är som starkast så får jag en jobbig ångest och är verkligen så låg som man kan känna sig.

Vad jag vill säga är att inte ge upp! gud ser när du tappar hoppet, när du känner dig som låg kommer gud att skicka dig någon för vart du än är så finns det någon runt hörnet som ser dig. så ge inte upp mina fina läsare oavsett vad du går igenom för det kommer att komma bättre tider och bättre tider är på väg mot dig 😉.

Just nu så känner jag mig bättre och det tackar jag gud för och denna manen som också gjorde min kväll bättre.

Ta hand om varandra och stötta dina med människor för du förlorar ingen ting på det.


Xoxo Fatty !

Likes

Comments