Header

Och då var de allra första träningskläderna beställda och snart på väg hem till mig! 😍

Det känns ju lite roligare att träna i snygga träningsplagg än i vanliga svarta leggings och mjukisbyxor. Tyvärr så var den matchande toppen slutsåld, synd för det hade blivit perfekt 👌

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godmorgon!

Vaknade för ett tag sedan och sitter nu och dricker min morgon shake frÄn Modifast i smaken kaffe, i en av mina Àlskade Smartshakes. Skulle verkligen inte veta vad jag skulle göra utan mina smartshakes, dom Àr sÄ praktiska och uppiggande i alla sina glada fÀrger. Personligen sÄ Är versionen slim min personliga favorit, men har de stora i alla fÀrger ocksÄ. Följ lÀnken för att skaffa din egen.

Love Alex! ❀

Likes

Comments

Hej pÄ er!

Det var ett bra tag sedan jag skrev nu men jag ska försöka att skÀrpa mig. Till mitt försvar sÄ har det varit HELT KAOS i mitt liv den senaste tiden, bÄde pÄ gott och ont. TyvÀrr sÄ har min viktminskning blivit lidande och jag jag ligger pÄ samma som jag gjorde vid nyÄr.

Men det bĂ€sta som har hĂ€nt mig i Ă„r Ă€r att jag har gĂ„tt och blivit med jobb! Ja, ni hörde rĂ€tt. Jag har fĂ„tt ett vikariat pĂ„ ett sjukhus och jag börjar pĂ„ mĂ„ndag och jobbar ca 5 mĂ„nader framĂ„t till att börja med. Är sĂ„ förvĂ€ntansfull och glad, men samtidigt jĂ€tte nervös. Puh... Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte ska bli oerhört skönt att fĂ„ en egen inkomst.

Love Alex! ❀

Likes

Comments

Var ett par dagar sedan jag skrev nu! Och lite har hÀnt sen dess, firat min pappas 60-Ärsdag, haft en heldag tillsammans med kompisar mm.

Men nu Ă€r 2017's första vecka över och det innebĂ€r Ă€ven Ă„rets första invĂ€gning. YAY! Även om inte siffran var sĂ„pass hög som jag hade hoppats, sĂ„ var det Ă€ndĂ„ nĂ„got! -1,5 kg. Men sen hittade jag denna bilden pĂ„ google, och plötsligt sĂ„ var jag inte sĂ„ besviken lĂ€ngre....

Love Alex! ❀


Likes

Comments

Körkort...

Att ta körkort nÀr tiden Àr inne Àr för de flesta en sjÀlvklarhet och ett stort verktyg till friheten, jag Àr inget undantag. Fyller snart 23 och har Ànnu inte tagit det dÀr förbannade kortet. Mycket har berott pÄ att jag under Ären har tÀnkt ''eh, jag har inte rÄd att ha bil ÀndÄ'' eller ''jag har massor med tid pÄ mig, tillstÄndet gÀller ju i fem Är.'' Ja, och sÄ var det ju ocksÄ, till det att jag stod dÀr i somras med ett körkortstillstÄnd som gick ut om tvÄ veckor.

Hela processen fick gÄ om. Nytt körkortstillstÄnd skulle skaffas, hÀlsodeklaration och syntest skulle utföras. Om jag skulle köra hemma privat sÄ var jag tvungen att gÄ om introduktionsutbildningen, sjÀlv av nÄgon anledning eftersom min pappas tillstÄnd inte hade nÄgot utgÄngsdatum.

En av de anledningar till att jag slarvade med körningen var att jag inte riktigt tyckte att min körskolehandledare var bra, körde rondeller kanske 10 gÄnger pÄ raken. I och för sig sÄ var jag dÄlig pÄ att boka, sÄ det fick ett par veckor/mÄnader i mellan. Hemma körde jag inte heller pÄ grund av tidbrist frÄn min pappas sida och han Àr vÀl inte vÀrldens bÀsta person att ha som handledare. MissförstÄ mig inte, jag Àlskar min pappa överallt annat och han Àr vÀrldens snÀllaste pÄ mÄnga sÀtt. Men han har ett oerhört hett temperament, byter frÄn cool lugn till Hulken pÄ en mikrosekund vid minsta lilla snedsteg jag gör och han kÀnner sig maktlös och osÀker pÄ passagerar-sidan.

Men i somras nÀr jag insÄg att min risk 1a kommer gÄ ut i juli i Är, sÄ tog jag tag i det pÄ allvar. Ansökte nytt körtillstÄnd, gjorde mitt syntest pÄ nytt, byte körskolelÀrare, kör lite grann hemma och vips, hÀr Àr jag. Halkan Àr fÀrdig, kunskapsprov och körprov Àr bokade nu i januari!

Ibland sÄ kan jag se ner lite pÄ mig sjÀlv och tycka att jag inte riktigt Àr redo nÀr man fÄr det dÀr kÀrringstoppet vid trafikljuset, eller kommer lite för fort i kurvan, eller ser cyklisten lite för sent sÄ det bli ett litet plötsligt stopp. Men samtidigt sÄ kan jag sjÀlv se vilken utveckling jag har gjort i min körning bara sen i augusti-september. SÄ med en nypa tÄlamod, en stor skopa trÀning och lite tur sÄ har jag mitt kort snart!

Love Alex!❀

Likes

Comments

Gott nytt Är pÄ er! Jag antar att det inte bara Àr jag som har höga förvÀntningar pÄ 2017? Jag hoppas och nÀstan förvÀntar mig att 2017 ska bli det bÀsta Äret i mitt liv, men för att det ska kunna bli sÄ mÄste jag ju sjÀlv se till att det blir av. Det Àr inget som gör det Ät mig. Men nu Àr min officiella startvikt för 2017 satt och nu Àr det bara att köra jÀrnet!

SÄ, vad Àr dÄ mina nyÄrslöften för i Är?

❀ Ta körkort!

❀ Hitta ett jobb!

❀ Skaffa bil!

❀ Ta tag i min hĂ€lsa en gĂ„ng för alla!

❀ Sköta bloggen och min Instagram!

❀ GĂ„ ner 50 kg!

Vad har ni för löften i Är?

Love Alex! ❀

Likes

Comments

Har länge haft min guldbomb från Lush nu, men har inte riktigt hittat ett passande tillfälle att använda den. Men vad passar bättre än nyår?!

Så kröp ner i ett varmt härligt bad med en skräckfilm, ett glass mousserande alkoholfritt rosévin och levande ljus. Har inte känt mig så fancy på länge, Hahaha!

Love Alex! ❤

Likes

Comments

Godmorgon pÄ er!

Eftersom det huvudsakliga syftet med denna bloggen Àr att ni och jag sjÀlv ska kunna följa min viktresa. DÀrför sÄ ska jag ta mitt liv i en snabb sammanfattning för att ni lÀttast ska förstÄ.

Övervikt finns i min familj/slĂ€kt, de största antal av mina slĂ€ktingar Ă€r/har varit stora. Men jag ska inte sitta hĂ€r och snyfta och klaga över att min höga vikt beror pĂ„ mina gener, för de Ă€r lĂ„ngt ifrĂ„n sanningen.

Men jag har i stort sÀtt alltid varit större Àn alla andra i min omgivning, Ànda sen ca 3 Ärs Äldern. Som barn blev jag dragen till sjukhuset för att de ville hÄlla koll pÄ min vikt. Och Àven om det skulle varit för mitt bÀsta, sÄ kan jag inte sitta hÀr och pÄstÄ att det har gett mig annat Àn skam och Ängest. Sen sÄ har inte alkoholmissbruk i familjen, mina förÀldrars skilsmÀssa, slÀktfejder, mitt hastiga tvÄng att vÀxa upp som 11-Äring inte heller inte hjÀlp. Men jag vet ju att det min vikt och viktökning beror frÀmst pÄ att jag har en skev relation till mat och ett matmissbruk.

Under Ären 2002-2007 sÄ hade jag egen hÀst i olika omgÄngar och var aktiv genom att spendera mycket tid i stallet och red. HÀr var min viktökning lite lÄngsammare Àn övriga Är. Men efter mina förÀldrars skilsmÀssa sÄ blev lyxigheten att ha egen hÀst svÄrt ekonomiskt och jag tappade lite intresset nÀr jag började högstadiet och fick andra intressen. *Host*

Jag har sakta med sĂ€kert genom Ă„ren ökat i vikt. 2007-2008 nĂ„gonstans sĂ„ tog det en vĂ€ndning nĂ€r jag genom sjukhuset blev föreslagen att undergĂ„ en LCD (Low Calorie Diet) pĂ„ 8 veckor och jag körde pĂ„ tillsammans med min pappa som gjorde samma pĂ„ 12 veckor. Bam! 8 veckor senare hade jag gĂ„tt ner frĂ„n 114 kg till 91 och jag var dĂ„ mer eller mindre smal. Jag mĂ„dde som en prinsessa! Jag var glad, jag Ă€lskade mig sjĂ€lv och mitt liv. Men bara för att jag var ''smal'' sĂ„ trodde jag att jag kunde Ă€ta som jag hade gjort förrut och började snart gĂ„ upp igen. Än en gĂ„ng sĂ„ Ă€r det maten som Ă€r ’’boven’’

Under de senaste Ären sÄ har jag gÄtt upp och ner i vikt, men under 2013-2014 var den vÀrsta perioden nÀr jag slutat gymnasiet och gick arbetslös. Jag gick in i en depression och jag kÀnde mig vilsen i livet. Under det Äret gick jag upp 30 kg! FörstÄr ni? 30 kg! pÄ ett Är.

Ja det var vÀl det mesta! Jag hoppas att ni vill följa med mig pÄ min resa!

Love Alex! ❀

Likes

Comments

Hej!

Mitt namn Àr Alexsandra, men kalla mig Alex! Jag Àr 22 Är och avslutade precis min Undersköterska utbildning. Jag Àr en stor djurvÀn, relativt nybliven vegetarian, körkortstagare, och jag har under 2017 bestÀmt mig för att ta tag i min vikt och min hÀlsa, en gÄng för alla! Och det Àr frÀmst det som ni kommer att fÄ ta del om hÀr.

Men jag bor i en villa ute bland skogarna tillsammans med min pappa och mina tvĂ„ bebisar. Ja! Jag kallar mina katter för bebisar! You got a problem with that? Jag ÄLSKAR inredning och jag mĂ„ste fĂ„ ha det som jag vill för att jag ska trivas. Jag har ett vĂ€xande intresse för klĂ€der, smink etc. Jag Ă€r Ă€ven en riktig selfie bimbo... Ă€lskar att ta bilder pĂ„ mig sjĂ€lv HAHAHA!

Men klockan Àr 01:00 och det Àr dags att nanna kudden nu, sÄ hörs vi mer imon... sen! Nattinatti!

Love Alex! ❀

Likes

Comments