Miltä -6kg näyttää ja tuntuu

Elämänmuutoksen ja painon pudotuksen sekä oikeanlaisen ruokavalion saavuttaminen voi olla välillä tosi haasteellista, mä oon katsonut hyväksi keinoksi tavoitteiden saavuttamisen suhteen erilaiset inspiraatiokuvat esimerkiksi vaikka pinterestissä, sekä erilaiset sivustot jotka auttavat tässä prosessissa kuten vaikkapa laihdutus-sivusto. Tuolta löytyy mm. tietoa oikeanlaisesta ruokavaliosta, tärkeistä lisäravinteista, erilaisista dieeteistä, liikunnasta ja paljon muusta hyödyllisestä.

Mulle ehdottomasti tärkeintä tässä prosessissa on ollut se miltä musta tuntuu, eikä se miltä näytän. Valehtelisin tietysti jos väittäisin ettei se ulkoinen olemus yhtään kiinnosta, sillä totta kai se kiinnostaa. Tärkeintä on kuitenkin voida hyvin omassa kehossaan ja olla tyytyväinen itseensä. Sitä en aina ollut, sillä kun syöt epäterveellisesti etkä liiku tarpeeksi, myös energiatasosi on alhaalla. Nyt musta on jo pitkään tuntunut ihan siltä kuin vuorokaudessa olisi enemmän tunteja. Kuulostaa ehkä hassulta mutta olen vain nykyään niin paljon aikaansaavempi kuin ennen. Kiitos kohonneen energiatason.

Näillä kuvilla on eroa aikalailla tasan 2 vuotta. Sama toppi päällä molemmissa kuvissa, noita farkkuja taas en enää löytänyt, minne lie joutuneet. Kaivoin nuo ennen- kuvat jostain blogin syövereistä ja yritin ottaa mahdollisimman samanlaiset kuvat uusiksi. Noissa ennen kuvissa mulla on kyllä aika paljon enemmän meikkiä kuin näissä jälkeen kuvissa, mutta silti mun mielestä kasvoista huomaa eron. Näissä jälkeen kuvissa mun poskipäät on ehkä enemmän esillä ja kasvot on vähän vähemmän pyöreät. Lisäksi eron huomaa ehkä parhaiten vyötäröstä ja käsivarsista. Ja jotenkin kun katson näitä tänään otettuja jälkeen kuvia niin mun ilmeetkin on jollain tapaa onnellisemmat vaikka muut ei sitä ehkä huomaakaan :D Huomaatteko te mitään eroa vai onko 6 kg niin pieni määrä että sitä vielä selkeästi huomaisi?

Yksi tärkeä asia mistä halusin vinkata teille naisille on hyvien rasvojen syöminen. Karu totuus on se, että kun painoa putoaa niin sitä lähtee joka paikasta, myös siitä rintavarustuksesta sillä nehän ovat vain melkeimpä pelkkää rasvaa. Siksi monet saattavat jopa katua painonpudotusta koska rinnat ovat sen jäljiltä vain muisto entisestä. Jotkut laihduttajat tekevät sen virheen että pyrkivät välttelemään mitä tahansa rasvoja viimeiseen asti. Mä suosittelenkin jättämään ne huonot rasvat pois mitä tulee eineksistä ja prosessoidusta ruuasta ja herkuista, ja vaihtamaan ne terveellisiin rasvoihin joita saa mm. lohesta, avokadosta, oliiveista ja pähkinöistä. Itse käytän myös paljon maapähkinävoita, oliiviöljyä sekä kookosöljyä. Esimerkiksi leipoessa kannattaa korvata se perus leivontamargariini kookosöljyllä sillä se on paljon parempi vaihtoehto.

Hyvä muuten laittaa tämä postaus heti tuon rocky road postauksen jälkeen haha.. No ehkä tässä käy hyvin ilmi se että osaan ottaa myös rennosti ja herkutella silloin tällöin. Pääasia on se, että olen päässyt irti siitä monen vuoden sokeri koukusta ja epäterveellisen ruokavalion kierteestä. Sitä kun tuppaa ajautumaan niin salakavalasti siihen herkutteluun joka pikkuhiljaa muuttuu jokapäiväiseksi. Sitten joka ikinen kevät sitä herää siihen ettei olekaan ihan täysin tyytyväinen siihen omaan "ranta kuntoonsa" ja aloittaa hetkeksi terveellisemmän elämän, mutta se kestää yleensä sen pari viikkoa ja kesän tullen sitä taas miettii että "en sitten taaskaan päässyt tavoitteeseeni". Vihdoin voin ylpeänä sanoa että tällä kertaa pääsin. Ja se tuntuu oikeasti aika super hyvältä. Vaikeinta on jatkaa sitä prosessia sen alku innostuksen kadottua jolloin yleensä alkaa lipsumaan niihin vanhoihin huonoihin tapoihin. Mutta sitten jos pääsee siihen pisteeseen että on jaksanut pitää yllä terveellisiä elämäntapoja muutaman kuukauden niin sitten ei enää lipsukaan niin helposti niihin vanhoihin huonoihin tapoihin kun on alkanut huomata eroa kropassa ja yleisessä hyvinvoinnissa.

Olen nyt lenkkeilyn ja salin lisäksi aloittanut myös joogaamisen. En käy millään tunneilla vaan ihan himassa youtubesta katson jooga videoita ja teen perästä niitä liikkeitä. Mulla oli ennen ehkä vähän väärä käsitys joogaamisesta, en koskaan pitänyt sitä kunnon liikuntana mutta kyllä se sitä totisesti on. Kaikkia liikkeitä en vielä edes osaa tehdä tai pysy niissä muutamaa sekuntia pidempää mutta hiljaa hyvä tulee. Yhden ison eron olen jo huomannut parin viikon joogaamisen jälkeen, nimittäin mun ryhti on huomattavasti parempi kuin ennen. Oon aina ollut aika huono ryhtinen ja mulla on selkärangassa joku pieni "koukku" jonka takia mun olisi pitänyt ylä-asteella käydä fysioterapiassa mutta syystä tai toisesta en ikinä siellä käynyt. Jos olisin silloin tiennyt että jooga parantaa ryhtiä niin olisin aloittanut sen varmasti jo silloin. Mutta parempi taas myöhään kuin ei milloinkaan.

Oon myös löytänyt yhden aika jännän mutta erittäin toimivan treeni liikkeen alavatsa rasvan karkoittamiseen, ajattelin että voisin tehdä siitä ihan oman postauksen tässä lähiaikoina.

Ihanaa viikonloppua kaikille <3

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Inka
Inka,
Ero on kyllä silminnähtävä. Mun mielestä näytät ennen ja jälkeen hyvältä, mutta onnellisuus näkyy kyllä uusissa kuvissa paremmin 😊inkanitta.fi
FashionSituation
FashionSituation,
jeijj kiva kuulla että eron huomaa ^^ ! kiitos paljon Inka <3nouw.com/fashionsituation
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229