Mihin katosi feminiinisyys?

Jostain syystä feminiinisyyttä on alettu pitämään melkeimpä jopa heikkoutena. Monesti ajatellaan että feminiiniset naiset olisivat jotain tyhjäpäitä, jotka tarvitsevat kaikkessa miehen apua. Feminiinisyyttä ei enää ylistetä samalla tavalla kuin joskus, ja naiset usein jopa hautaavat sen oman feminiinisyytensä kokonaan piiloon. Mun mielestä omaa feminiinisyyttään pitäisi vaalia, ja olla aidosti sellainen nainen kuin haluaa olla. Ymmärrän että kaikki naiset eivät ole feminiinisiä, eikä pidäkään olla, sillä meitä on moneen junaan. Se kuitenkin pistää aina harmittamaan, kun huomaa miten paljon naiset yrittävät sopeutua "miesten maailmaan", ja esittävät olevansa jotain muuta kuin oikeasti ovat.

Itse koen olevani aika feminiininen nainen, ja tämä postaus onkin kirjoitettu siitä näkökulmasta katsoen, että olen feminiinisyyden puolestapuhuja. Idea tähän postaukseen tuli siitä, kun selailin tänään puhelimeni valokuvakansiota, ja muistin nämä kuvat nähdessäni erään keskustelun jonka kävimme ystäväni kanssa noin kuukausi sitten. Olimme taas vakkari kahvilassamme syömässä, ja päädyimme miettimään sitä, kuinka naiset ovat viime vuosina muuttuneet kovasti miehisempään suuntaan. Olemme ystäväni kanssa molemmat hyvin feminiinisiä naisia, ja sanoisinkin että suurinosa ystävistäni kuuluu tähän kategoriaan. Tulen toimeen kaikkien kanssa, mutta jostain syystä ystäväpiirini kostuu pitkälti aika feminiinisistä naisista.

Keskustelussamme pohdimme eritoten sitä, kuinka niin monella nykyajan naisella tuntuu olevan käytöstavat hukassa. Pohdimme että onko tähän syynä se, ettei kenties lapsena ole opetettu kotona sitä miten tulisi käyttäytyä, ja muistelimme omaa kasvatustamme. Hassua kyllä, mutta meidän elämissä on ollut todella paljon yhtäläisyyksiä, ja jaksetaankin aina nauraa näille hassuille sattumille. Muistelimme sitä miten äitimme opettivat meille käytöstapoja, mikä on kohteliasta ja mikä ei. Korkea moraali sekä oikean ja väärän ero on myös opetettu molemmille pienestä pitäen. Vaikka nykyään kai kasvatuksessa pyritäänkin siihen että oltaisiin mahdollisimman sukupuolineutraaleita, niin näin ei vielä ollut meidän lapsuudessa. Olisimme toki saaneet harrastaa mitä haluamme, tai pukeutua poikamaisemmin, tai leikkiä poikien leluilla, mutta silti molemmat päädyttiin aika tyttömäisiin harrastuksiin, vaatteisiin, ja leluihin. Ystäväni harrasti taitoluistelua, ja mä tanssia sekä ratsastusta, leikittiin molemmat barbeilla ja nukeilla, ja tykättiin prinsessamekoista.

On totta että naiset ovat usein fyysisesti heikompia kuin miehet, sekä emotionaalisesti herkempiä. Tämä ei silti suinkaan ole heikkous, eikä se tee naisista millään tavalla huonompia. Tässä maailmassa tarvitaan molempia sukupuolia. Jos luullaan että miehet ovat maailmassa tehneet kaikki päätökset viimeiset ties kuinka monta vuotta, niin ollaan väärässä. Miehet ovat ehkä olleet maailmassa useammin siinä johtajan asemassa, mutta usein ne päätökset tehdään kotona yhdessä puolison kanssa. "Mies on perheen pää, mutta nainen on se joka sitä päätä pyörittää". Kuinkakohan moni nainen on naureskellut itsekseen kun heidän miehensä luulee tehneensä jonkin ison päätöksen yksin. En sano että minkäänlainen manipulointi olisi oikein, mutta naiset ovat usein erittäin taitavia istuttamaan "siemeniä" ja ajatuksia miestensä päähän, tajusivat miehet sitä tai eivät. Etenkin joskus muinoin tällainen manipulointi on ollut jopa tarpeellista, sillä kuka nyt naisten mielipidettä kuuntelisi. Äidit ovat opettaneet tyttärilleen keinoja miten miestä tulisi käsitellä, ja nämä tiedot ovat kulkeutuneet sukupolvelta toiselle. Ollaan opetettu se miten feminiinisyyttä voidaan käyttää hyväksi, ja miten sen avulla saa parhaiten tahtonsa läpi. Ollaan opetettu miten miehen egoa kannattaa pönkittää juuri ennen kuin pyydetään jotain mieheltä. Jos ei itse vaivauduta avaamaan jotakin purkkia, esitetään heikkoa jotta mies avaisi sen. Tai vaikka saataisiinkin se purkki itse auki, kysytään silti mieheltä apua koska tiedetään että mies tykkää siitä kun saa tuntea olonsa vahvemmaksi osapuoleksi.

Feminiinisyys alkoi pikkulhiljaa kadota ehkä silloin, kun miesten ja naisten sukupuoliroolit alkoivat katoamaan. Joskus 60-70 luvulla kun yhä useampi nainen alkoi käydä töissä ja itsenäistyä, naiset eivät enää samalla tavalla olleet riippuvaisia miehistä. Nykyään kun elämme jo aika tasa-arvoisessa maailmassa (ainakin täällä suomessa), feminiinisyyden ja maskuliinisuuden erot ovat alkaneet väistyä. Miesten testosteronitasot ovat alempana kuin koskaan, ja sitten ihmetellään kun syntyvyyskin laskee. Mun mielestä olisi hyvä jos naiset alkaisivat löytämään sitä kadonnutta feminiinisyyttään ja naiseuttaan, sillä se hyödyttäisi kumpaakin sukupuolta. Mun mielestä feminiinisyyden yksiä parhaista puolista on se, että voidaan avoimesti näyttää sitä omaa haavoittuvaisuuttaan, eikä piilottaa sitä ja yrittää esittää kovempaa kuin onkaan. Monet naiset ovat nykyään niin kylmiä ja kovia, että miehet eivät oikein tiedä miten tällaisten naisten seurassa tulisi käyttäytyä. Usein miehet jopa sanovat, että yksi puoleensavetävimmistä piirteistä naisessa on se, jos ei pelkää olla haavoittuvainen. Naiset ovat jotenkin unohtaneet tämän, ja kääntäneet sen epäviehättäväksi piirteeksi itsessään, vaikka se usein olisikin juuri toisinpäin. Sitten tulee kaikkia tunnelukkoja ja patoumia kun aina pitää olla mukamas niin vahva, ja pärjätä kaikessa yksin. Ei vahingossakaan pyydetä miesten apua missään minkä miehet luultavasti tekisivät käden käänteessä, eikä todellakaan auteta miestä missään asiassa mikä olisi tyypilliseti "naisten osaamisaluetta". Sitten naiset otsa hiessä yrittävät saada sitä samperin purkkia auki, tai jotain muuta vastaavaa. Eikö olisi vain helpompaa jos kaikki auttaisivat toisiaan niissä asioissa joissa ovat hyviä? Sä et ole "nyrkin ja hellan välissä", jos kokkaat miehellesi ruokaa. Etkä ole heikko nainen, jos pyydät mieheltäsi apua sen purkin avaamiseen. Tärkeintä feminiinisyydessä ja maskuliinisuudessa on toistensa kunnioittaminen. Jos olet naisellinen nainen ja tykkäät tehdä niitä tyypillisiä naisten juttuja, ja joku hulttio mies ei sinua kunnioita sen takia, vaan pikemminkin käyttää sitä puolta hyväksi, löydät kyllä miehen joka arvostaa näitä piirteitä naisissa. Pahinta ovat sellaiset miehet jotka olettavat naisten tekevän heidän puolestaan kaikki ne "naisten jutut", mutta eivät vastavuoroisesti anna mitään takaisin. Monissa perheissä sekä mies että nainen käyvät töissä, mutta töiden lisäksi nainen hoitaa vielä kodin ja lapsetkin, sillä aikaa kun mies istuu sohvalla katsomassa telkkaria. Tämä ei mun mielestä ole oikein, enkä itse ikinä suostuisi tällaiseen järjestelyyn. Välillä tietysti voi olla niin, että miehen työ on huomattavasti rankempaa kuin naisen, ja siksi naiselle jää kotona enemmän hoidettavaa. Se on ihan okei, ainakin jos molemmat ovat tilanteeseen tyytyväisiä.

Itselleen tulisi aina olla rehellinen siitä, millaisen kumppanin haluaa. Jotkut miehet pitävät ura-ohjus naisista, joille työ on aina etusijalla, ja jotkut pitävät enemmän naisista jotka asettavat perheen ja kodin ykkös prioriteetiksi. Jos olet nainen jolle ura on elämän tärkein asia, ei kannata etsiä miestä joka haluaisi että jäät koti-äidiksi, tai toisinpäin. Vaikka oikeanlaisen kumppanin löytäminen voikin välillä tuntua mahdottomalta, maailma on täynnä ihmisiä joilla on samanlainen arvomaailma kuin sinulla. Pääasia on ettei esitä haluavansa jotain muuta kuin oikeasti haluaa, sillä siten suhteessa tulee ennenpitkää vain konflikteja, ellei sitten mielipiteet ja arvomaailmat muutu suhteen edetessä.

Mä itse henkilökohtaisesti pidän enemmän maskuliinisista miehistä. Enkä nyt tarkoita että tarvitsisi olla mikään hirveä adonis, sillä se maskuliinisuus on enemmänkin sellainen yleisolemus ja rauhallinen itsevarmuus. Kuulin jossain ohjelmassa sanat "alfa uroksen aura", ja se on oikeastaan se mikä mua viehättää. En viehäty siitä jos mies ei kunnioita naisia, juoruilee enemmän kuin kylän pahin juoruakka, joutuu vähän väliä tappeluihin tai sanaharkkoihin, tai jos ei esimerkiksi hallitse omaa alkoholin käyttöään. Jos ollaan jossakin jossa molemmat juo alkoholia, niin mun mielestä mies on jollain tapaa ehkä enemmän vastuussa siitä naisesta ja sen hyvinvoinnista, kuin että se nainen joutuisi suunnilleen raahaamaan humalaisen ukkonsa reppuselässä kotiin. En myöskään viehäty piheistä miehistä, enkä pelkää myöntää sitä. Jotenkin se on vaan luoltaantyöntävää jos mies on todella pihi ja yli tarkka rahoistaan. Oon itse aika antelias, ja teen paljon asioita toisen eteen, niin siksi tuo piirre ei oikein viehätä. Miehen pitäisi mun mielestä näyttää arvostusta naista kohtaan, ja kohdella naista aina kunnioittavasti. Luonnossakin urokset joutuvat usein tappelemaan naaraasta, ja naaras valitsee aina voittajan. Jotkut linnut ovat sellaisia, että tuovat naaraalle löytämiään hienoja esineitä, ja naaras valitsee sen uroksen joka on tuonut hienoimmat esineet. Vähän sama pätee ihmisissä, jos mies näkee vaivaa naisen eteen, ja jos naiselle tulee tunne että mies oikeasti välittää ja tarpeen tullen pystyy pitämään huolta naisestaan, valitsee nainen luultavasti tällaisen miehen muiden miesten sijasta. Se on vain luonnollista ja se on naisten geeneissä. Hyvin pohjimmiltaan kumppanin valinnassa kun on aikalailla vain kyse siitä, millaisia jälkikasvuja sen kumppanin kanssa mahdollisesti saisi, ja millainen vanhempi tämä kumppani olisi niille jälkikasvuille. Naiset haluavat miehen joka on luotettava ja joka pystyy huolehtimaan hänestä sekä heidän lapsistaan, ja mies haluaa kumppanin josta tulisi hyvä äiti hänen jälkikasvuilleen. Siksi miehet usein luontaiseti viehättyvät naisista joilla on leveä lantio, sillä se on hyvä synnyttämiseen. Miehet myös tietämättään pitävät naisia viehättävimmillään silloin kun nainen ovuloi. Naiset taas vastaavasti usein pitävät maskuliinisista miehistä siksi, koska heillä on korkeammat testosteronitasot. Myös matala ääni usein kertoo korkeammasta testosteroni tasosta, enkä tiedä yhtään naista joka olisi joskus sanonut ettei pidä matala äänisistä miehistä.

Haha muistan kun joskus teininä tapailin yhtä poikaa, ja mentiin mäkkiin syömään niin hän ei viitsinyt ostaa itselleen ruokaa (saatika mulle), ja kun olin sitten ostanut itselleni ruokaa, söi hän varmaan puolet mun ruoista. Sitten kun lähdettiin mäkistä pois ja mentiin bussiin joka oli täynnä ihmisiä, istui hän ainoalle vapaalle paikalle, eikä edes tarjonnut paikkaa mulle. No, en sitten enää koskaa nähnyt tätä kyseistä kaveria, vaikka muuten tultiinkin hyvin juttuun. Ehkä hieman pikkumaista, mutta tiedän millaisista miehistä pidän ja millaisista en, ja jos ei kohtele naista herrasmiesmäisesti, niin en ole kiinnostunut. Ei nyt tarvitse mitään auton ovia ryhtyä availemaan tai vetämään tuolia naiselle, mutta perus käytöstavat pitää olla kunnossa. Kun mies on herramies ja kohtelee naista hyvin, nainen kyllä aina maksaa sen takaisin tavalla tai toisella. Happy wife, happy life.

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Sini
Sini,
Tosi mielenkiintoinen aihe ja hyvin kirjoitettu! Ite oon feministi just tämän takia, että feminiinisiä asioita ei koettaisi heikkouden merkkinä, vaan nekin olisivat ominaisuuksia siinä missä muutkin. Aihe on kuitenkin tosi laaja enkä ole ehkä ihan samaa mieltä kaikista asioista mitä kirjoitit, mutta pääosin oon samoilla linjoilla! Mulla on tapana sellaisissa tilanteissa, joissa on tarkoitus esitellä omia ajatuksiaan ja olla "fiksu", oikein korostaa omaa naisellisuutta ja laittaa naiselliset vaatteet sekä laittaa punaista huulipunaa. Haluan tällä tavalla näyttää, että myös laitettu nainen voi olla fiksu eikä se tarkoita heti tyhjäpäisyyttä.
mahdollisestiehka.blogspot.com/
FashionSituation
FashionSituation,
Kiitos paljon Sini! Tosi hyvin sanottu ja mun mielestä oot feministi just niistä oikeista syistä! Ja mahtavaa että tykkäät korostaa omaa naisellisuutta tollasissa tilanteissa, teen itse sitä samaa ja siitä tulee aina jotenkin voimaannuttava fiilis <3
nouw.com/fashionsituation
Venla
Venla,
Supermielenkiintoinen postaus ja oon samaa mieltä kaikesta! Mun mielestä feminiinisyys on kaikkea muuta kun heikkous ja harmittaa, että moni ei anna sen korostua itsessään. Naisilla ja miehillä on molemmilla omat hyvät ominaisuutensa, ja molempia tarvitaan tässä maailmassa, joten on turhaa että naiset yrittäisivät olla kuten miehet.
venlamathilda.blogspot.com
FashionSituation
FashionSituation,
Kiitos paljon Venla <3 No jep tuo on kyllä täysin totta! Kaikkien tulisi vain olla juuri sellaisia kuin ovat ilman että yrittävät esittää jotakin muuta koska luulevat että saisivat sillä paremmin hyväksyntää muilta ihmisiltä.
nouw.com/fashionsituation
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229