Paris katakomber är det senaste boendet i ”A Night At” konceptet från Airbnb. Tidigare har resenärer övernattat hos den världskända fotbollsspelaren Andres Iniestas vingård, i ett KLM flygplan, i ett IKEA-varuhus och i en skidlift, hängandes 2700 meter ovanför havet.

Sedan 1950 talet är det förbjudet att besöka katakomberna utan en guide och ingen har tidigare fått tillstånd att spendera en natt där.

På grund av en smitta från liken som låg begravda vid Paris kyrkor beslöt man i slutet av 1700 talet att använda gruvgångarna under staden som gravplats. Miljontals lik grävdes upp och transporterades ner till katakomberna från kyrkogårdar för att skydda Parisborna. Varje år besöker 500 000 personer delar av katakomberna som är över 300 kilometer långa och rymmer många hemliga transportsträckor och mötesplatser.

De två lyckliga kan se fram emot en dag full av unika aktiviteter och en lång natt bland dödskallar och benknotor. Dagen börjar med en privat guidning i katakomberna, följt av en lyxig middag ackompanjerad av en stråkkvartett. När natten nalkas kommer ni vaggas till sömns med skräckhistorier från gravplatsen. Lyckas ni somna i den lyxiga, men skräckinjagande sovkammare, kommer ni att vakna upp som de första personerna som vaknat upp från graven.

Likes

Comments

I början av oktober inviger det prisbelönta löshårsföretaget Rapunzel of Sweden sina nya 142 kvadratmeter stora lokaler på Östra Ågatan 27 i Uppsala. Lokalerna rymmer en frisörsalong samt en butiksdel där kunderna kommer att kunna handla löshår direkt över disk.

En etablering på orten har länge varit efterfrågad och med en salong för klipp, färg och löshår kan Rapunzel nu möta kundernas behov.

- Salonger i Norden, Europa och såklart också andra delar av Sverige finns på vår radar. För oss är kvalité och trygghet jätteviktigt och med salonger på fler orter där kunderna kan få både högkvalitativt hår, experthjälp och en riktig wow-känsla hoppas vi kunna förstärka den känslan än mer, säger Ida Backlund.

Etableringen är också en del av företagets expansionssatsning där man tidigare ingått strategiskt partnerskap med investeringsgruppen Valedo och deklarerat planer på att etablera bolaget som ett internationellt varumärke och ledande aktör inom löshår. Rapunzel säljer idag löshår via webben till mer än 60 länder världen över och planerar nu också ytterligare utöka antalet frisörsalonger.

Likes

Comments

​Leopard, reptil och zebrarandigt – bland vinterns trender på skofronten är animal print en av de allra största. De ser det både på mindre detaljer som remmar och plösar och i mer heltäckande utförande.

 Med sina zebrarandiga partier prickar den svarta slingbacken från Mae&Mathilda in trenden på ett elegant sätt. Skorna är i lästvidd H och passar den med breda fötter.

Våga metallic! Låt det synas att det är fest i vinter och välj ett par skor inspirerade av ädla metaller. Guld- eller silverfärgat spelar ingen roll – huvudsaken är att det skimrar och glittrar. Pumpsen från LivaLoop i guldskimrande mocka höjer glamfaktorn på vilken outfit som helst. Metallictrenden syns även i form av gnistrande spännen och strasstenar. De röda pumpsen med öppen tå är ett blickfång i sig och rosetten har sällskap av ett guldfärgat strasspänne. Perfekt för att liva upp en i övrigt helsvart outfit. En sko som är som gjord för julens alla festligheter!

Likes

Comments