Header

A PENNY FOR MY THOUGHTS

Nytt år och ny vecka. Efter en härlig nyår så lämnar jag gladeligen 2017 bakom mig. Det har varit ett tufft år men mycket slit och en del oro för framtiden. Alldeles för få resor i min smak och många sega vardagar där man konstant känner att man inte hinner med man vill eller borde. Därför är jag pepp på det här härliga året vi har framför oss!

För min egen del så hoppas jag på att få skörda några frukter som grott under flera år, så som eget boende (mer permanent) och äntligen ett än mer spännande jobb eftersom jag nu i januari blir klar med plugg... Stora förväntningar och lite nervöst.

Hoppas så klart ni följer med mig och min garderob under 2018!

Gott nytt till er alla

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

FASHION, GOOD NEWS

Från 2018 blir modehuset Gucci pälsfritt! Hur peppande är inte det?! Hoppas fler företag hakar på den här trenden, att pälsfritt är här för att stanna.

Likes

Comments

Jag har turen att ha en stor familj och flera i den har ungefär samma klädstorlek som jag! Vilket gör att så fort jag tröttnar på ett plagg så får det flytta vidare till någon annan i familjen - flera gånger har det hänt att jag åratal senare får tillbaka samma plagg och blir förälskad i det på nytt!

Vi behöver bli lite modigare på att våga låna av familj och vänner. Så stor del av vår garderob blir bara liggandes och har du (som jag) lite seperationsångest till den där favorittröjan som är så snygg, men som inte använts mer än 2 gången på 2 år - så är det en perfekt lösning. Jag kan ju alltid be att få tillbaka om behovet skulle bli akut... (Har iof aldrig blivit akut men man vet ju aldrig.)

Här ovan har ni tre exempel på saker som jag lånat (på långtid) av andra! Finaste sammetskavajen får komma fram nu igen när hösten verkligen slagit till!


Lycka till!


Likes

Comments

FASHION, A PENNY FOR MY THOUGHTS, OUTFITS, SMART SHOPPING

I morgon är det midsommar! Jag älskar högtider, allt från god mat till lekar och bäst av allt att få klä upp sig. Är ju så sällan man får klä sig lite extra fint. Men det har också resulterat i att cirka 2 dagar innan varje högtid får jag "jag-har-inget-att-ha-på-mig-panik" och rusar ut för ett, ofta ganska misslyckat, sista minuten köp. Så i år har jag bestämt mig att utmana mig själv ordentligt - inget nytt ska handlas utan jag ska hitta min drömklänning i garderoben! Det går ganska bra... Men har inte bestämt mig än så kommer nog bli en panikpackning ikväll.

Likes

Comments

A PENNY FOR MY THOUGHTS

Alltså att Ganni fullkomligt exploderat som en trend har nog ingen missat! Själv älskar jag deras print men har inte helt fastnat för deras tshirts även om de är coola de med... Men nu börjar massmarket hinna ikapp och inspireras av Gannis stil. Tycker det blir så platt, så tråkigt när man bara jag en budgetkopia som just bara ser ut som en billigare variant av något lyxigt... Självklart att även budgetbutiker ska följa trender eller få inspireras men tycker det blir så förutsägbart när ex. vero moda (till vä.) väljer att skriva exakt samma text som Ganni (till hö.) men utan någon bearbetning eller fines. Kan man inte försöka göra en utveckling eller tolkning istället? Typ "tomato exsplosion" hehe?

Likes

Comments

FASHION, MINI MODE, WANTIES

Alltså, helt ärligt, så är jag inte ett superstort fan av Mini Rodini prints men ibland gör de riktiga guldkorn - som det här gröna blomstertrycket, skulle helst vilja ha ALLT i det! Tycker det är så himla fint och älskar att det är blommig men inte för "gulligulligt". Letar alltid efter fina kläder till vår lilla skrutt, vill få in mer rosa och "tjejig" för att väga upp mot de många "grabbiga" kläderna som han fått ärva. Av princip vill jag återanvända de plaggen som redan finns men jag vill också att han ska få ha fina färger på sig (förutom mörkblått hehe). Där tycker jag att MR är grymma, på att göra prints som är neutrala, glada och inspirerande utan att de blir sockersöta med spets överallt.

Men nya badbyxor behöver vi faktiskt! Så finns det ett bättre alternativ än de stiliga i grönt - som dessutom till stor del är gjorda "78 % återvunnen polyamid som tillverkats av framför allt övergivna fisknät, gamla mattor och produktionsspill." Med andra ord, om vår skrutt får simma runt i dessa fina byxor så stödjer vi att delfiner och fina fiskar får fortsätta att simma utan att fastna i bortslängt skräp i haven.

Jag menar, ska man shoppa nytt, gör det med gott samvete ;)


Likes

Comments

FASHION, A PENNY FOR MY THOUGHTS

Här, på en lite deppig söndag (för mig fylld med grått väder och massor av plugg) så skickar jag ut ett litet filmtips!

Det är en dokumentär om kvinnors relation till sina kroppar eller kroppar i allmänhet. Hur majoriteten av kvinnor tycker illa om sin kropp och hur det måste ses som en samhällsproblem och inte som en person i taget med dålig självbild. Jag tycker att den lägger ett bra fokus på att 

"Smal" inte automatiskt innebär lycklig eller ens välmående. 

Vi måste lägga fokus på att må bra och leva hälsosamt i relation till och med våra kroppar. För vissa innebär det att vara smal, för andra inte. Är du smal, men är priset att du inte njuter av ditt liv, konstant tänker på mat - är det värt det? Och glöm aldrig att det finns många "mulliga" som har bra mycket bättre hälsa/fysik än modeller på runway. ;)

Embrace yourself! 

Kämpa på, så lovar jag att göra det samma <3Likes

Comments

FASHION, A PENNY FOR MY THOUGHTS, OUTFITS, TIPS #

Jag har aldrig varit duktig på att välja outfit under stress, ju mer bråttom jag har desto större hög med bortvalda plagg kommer hamna på golvet - där får de sen ligga under hela dagen tills jag på kvällen skrapar in dem i garderoben igen. Vet inte hur många plagg som blivit smutsiga och åkt en vända till i tvättmaskinen, bara för att jag har panikat över att "jag har inget att ha på mig", 5 minuter innan jag måste rusa till bussen.

Därför att mitt supertips så enkelt som att välja outfit kvällen innan, hemma hos oss hänger nästan varje vardagkväll en hög för min sambo, en för mig och en minihög till vår lilla skruttunge. Det förebygger verkligen otroligt mycket stress för mig att veta att det är redo. Dessutom känns mina kläder mer lockande när jag ser dem fint hänga och vänta på mig på morgonen. Jag inbillar mig dessutom att jag på så sätt provar fler kombos och outfits som jag inte skulle gjort annars, för om jag är stressad så blir det lätt en "safe" outfit med basplagg som jag vet inte slår fel men i ärlighetens namn kan kännas lite småtråkiga...


#2 - Välj outfit kvällen innan!

Lycka till!

Likes

Comments

FASHION, GOOD NEWS, SMART SHOPPING, WANTIES

I1I

Så spännande!

Adidas har skapat en ny kollektion som är tillverkad utan färgämnen! Hur bra är inte det?! Det är inte så många plagg men "in only takes one" - de är inte många men riktigt snygga. Jag hade gärna myst runt på lekplatsen i deras snygga hoodie....

Om jag förstått det rätt så är alla plaggen i off white (alltså den naturliga färgen på tyget innan behandling). Jag älskar att Adidas försöker lyfta medvetenhet om färgning av kläder eftersom det är en riktigt bov inom klädindustrin, dels för miljön men framför allt för anställda i fabriker som ofta inte har tillräckligt med skydd mot de starka kemikalierna som används. Men nästa gång önskar jag att plaggen inte skulle vara i bomull - blir lite dubbelmoraliskt att profilera det som hållbarhetsmode genom att stryka färgning men samtidigt använda sig av ett material som är relativt dåligt för miljön (med besprutning, mängd vatten som krävs etc) :S


Likes

Comments

FASHION, A PENNY FOR MY THOUGHTS, SMART SHOPPING

Är du sugen på en riktig utmaning?!

Det finns ett projekt som heter 333 som går ut på att man under 3 månader bara använder 33 saker från sin garderob - inklusive skor/ytterkläder och assessorer! Jag vet inte om jag själv vågar ge mig på det än men ska definitivt göra det någon gång haha. Så hamnar på min bucket-list.

Jag tror att det är ett perfekt sätt att verkligen utmana sig själv och tänka efter vilka plagg som man använder - för ofta använder vi ju bara en bråkdel av allt i garderoben.

Säg gärna till om du vågar prova det!

Likes

Comments

INSTRAGRAM - @m_vernier