mad og opskrifter

Hej Læsere!

Jeg er så vild med pinterest! Der er bare så meget inspo at hente der! Jeg har en kategori på pinterest, hvor jeg gemmer opskrifter på vegansk mad og når jeg får lyst til at være kreativ går jeg ind og kigger.

Det er anden gang jeg prøver at lave vegansk smøreost (efter 2 forskellige opskrifter), og begge gange blev det vellykket, så jeg tænkte at jeg lige ville dele denne opskrift med jer her, da den er nem og smager fantastisk godt!

Klik her for at komme til opskriften🌿

Denne gang lod jeg cashewnødderne stå i blød i et helt døgn hvis ikke lidt mere, og de blev noget mere cremede da det skulle igennem foodprocessoren, så det kan varmt anbefales🌿

Hvis I er lige som mig og ikke har styr på hvad målene betyder når der står 1 cup eller 1/4 cup, så har jeg fundet hjælp til at konvertere målene her og her

Nu varer det nok lidt inden jeg igen kan lave vegansk smøreost, da jeg er løbet tør for cashewnødder og vi plejer at købe dem i Sverige, for der er de meget billigere at købe. Men jeg må holde øje om der kommer et godt tilbud herhjemme 😃

Rigtig god dag til jer!
-Hosannah

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

mad og opskrifter

Hej læsere!

Ser det godt ud? Eller ser det bare godt ud?!

For nogle aftner siden formåede jeg at lave en super lækker middag, nok den mest tilfredstillende og lækre middag jeg har lavet siden jeg holdt op med at spise kød! og det siger ikke så let, da jeg virkelig har lavet meget lækkert mad i det år jeg ikke har spist kød.

Jeg har nu været veganer i 5 mdr og jeg kan kun sige at det føles nu, som om jeg altid har spist på denne måde. Alting er svært i starten, men det bliver hurtigt en vane hvis man ikke giver op og gerne vil det.

Denne lækre 5 stjernede middag, som jeg kalder det, er inspireret f den virkelig talentfulde Gas Oakly fra @avantgardevegan Han er simplethen så dygtig en kok og han laver de lækreste retter!


Jeg er blevet vild med at lave køderstatning ud af seitan som jeg tidligere har vist på bloggen. Der er så mange ting, man kan lave ud af det.

Retten her består af en lækker seitan steak, hjemmelavet kartoffelmos, pebersovs, og nogle lækre grønsager.

Opskriften til sovsen og steaksene finder I ved at klikke på linket herunder. https://www.avantgardevegan.com/recipes/steak-peppercorn-sauce/

Det er en super ide at se videoen først inden i går igang der. Der er ikke skrevet en fremgangsmåde på hans blog. Fremgangsmåden er i videoen.

I skal ikke lade jer skræmme af de mange ingredienser. Hvis du er veganer er jeg sikker på at mange af tingene har du i forvejen hvis ikke så er det til at skaffe i mit indlæg om seitan. Der har jeg linket til hvor man kan købe hvedegluten mel, som er et must til at lave seitan med. Indlægget kan i finde ved at klikke på linket her http://nouw.com/fashandtalks/ugens-opskrift-seitan-32189208

Jeg har ikke fuldt opskriften fra punkt til prikke, det gør jeg sjældent, hvis det er en ret, som jeg ikke lige har planlagt og købt ind til. Der var derfor nogle ingredienser som jeg ikke havde hjemme, så dem byttede jeg ud med nogle andre ting. feks havde jeg ikke tørrede svampe, så jeg stegte løgene og hvidløget sammen med en smule friske champignons. Jeg havde og ikke brandy til peber sovsen, så der brugte jeg bare lidt mere væde fra seitan steaksene.

Jeg postede et billede at jeg var igang med at lave seitan steaksene og taggede Gaz og han var så sød at skrive at jeg skulle ælte dejen lidt mere endnu. Det var så sødt af ham :-) På det tidspunkt havde jeg æltet dejen i 10 min, men jeg har lidt problemer med håndleddet for tiden og min mand var ikke lige hjemme til at hjælpe så jeg gjorde det så godt jeg nu kunne.

Udfaldet blev rigtig godt og alle kunne lide det. Jeg skal så meget have fat i Gas nye kogebog, så jeg kan hygge mig med at lave flere af hans spændende retter!

Hvis du gerne vil leve vegansk og lave mad fra bunden af kan jeg anbefale jer at investere i nogle veganske kogebøger. Det gør det hele meget nemmere at have opskrifterne lige ved hånden. Indtil videre har jeg 2 kogebøger, som jeg bruger flittigt. Youtube og pinterest er også fantastiske kilder til at finde nye og spændende opskrifter.

Jeg håber at i kunne bruge dette indlæg som inspiration til at kaste jer ud i at være kreative i køkkenet. Jeg elsker at være i køkkenet og lave nye såvel som yndlings retter.

Rigtig god dag til jer

-Hosannah

Likes

Comments

What I wear, shopping inspo

Hey Læsere!

Forleden dag var jeg i en af de mange genbrugs butikker, som vi har i byen Nykøbing Falster! Der er efterhånden kommet en hel del og jeg kunne ikke være mere lykkelig over det!

Denne jakke er mit seneste fund! Den er splinter ny der var mærke på og det hele. Den stammer fra Missguided og jeg fik den til 150 kr. Jeg synes det var lidt dyrt i forhold til de priser der ellers er i genbrugsbutikkerne, men pengene går jo til et godt formål.

Det er nu 5 mdr siden jeg droppede fast fashion og jeg kunne ikke være mere lykkelig over mit valg! Jeg har indset at man behøver altså ikke at købe nyt hele tiden for at se godt ud og min trang til at futte mine kr og ører af på nyt tøj er faldet gevaldigt!

Da jeg gik ind i genbrugen var det ikke fordi jeg skulle have noget nyt, jeg elsker bare at gå derind og her på det sidste har jeg næsten ikke shoppet noget tøj så jeg var glad for at jeg fandt denne jakke og en anden striktrøje som jeg vil vise jer på et andet tidspunkt. Sidst jeg købte noget tøj i genbrug var da vi var i Sverige tilbage i oktober måned, så mit tøj forbrug er svundet voldsomt ind. Førhen købte jeg nyt tøj flere gange om måneden. Det behov har jeg bare vænnet mig af med og det er så skønt!

Shopper I genbrug?

God dag til jer
-Hosannah

Likes

Comments