Allt om glas sänkor

Den hottaste trenden i badrumsdesign idag är det handgjorda glasfacket - ofta kallat ett glasbehållare, vilket har blivit det senaste måsteet för lyxhusägare. Kombinera mångsidigheten i färg och design som erbjuds av glas med fartygsfästeutvecklingen och det är inte konstigt att vårt företag, Glass Artists Gallery, knappt kan hålla fast vid efterfrågan. Fartygsmonterade, smälta, slumpade, mosaik-, undermonterade och handblåsta sänkor har till och med påverkat krantillverkarens konstruktioner på grund av sin aldrig tidigare skådade popularitet.

Vi befinner oss i att svara på frågor och fördriva myter kring sänkor nästan varje dag. Den här artikeln har skapats för att svara på några av de vanligare frågorna som "Vad är en handgjord diskbänk?" "Är de dyra?" "Vad är skillnaderna i glasdunkarna jag ser i utställningslokalerna och online?" "Är de hållbara?"

FÖNSTERPUTS

Typer av glas diskar

För att bättre förstå de tre huvudkategorierna av glasbehållare sänker, hjälper det att förstå de tre huvudtyperna av glasframställning:

Kallt glas - Arbeta med glas vid rumstemperatur. Exempel är mosaikglas, glasmålning, glasskärning och etsning.

Varmt glas - Processen för smältning, slumpning eller annan ugnsformningsteknik vid temperaturer mellan 1100 och 1700 grader Fahrenheit.

Hot Glass - Processen att blåsa glas med en ugn som smälter glaset vid 2200 grader Fahrenheit. När glaset har samlats i slutet av ett rör bildar konstnären det heta glaset med en "Glory Hole" (en ugn som håller en temperatur på cirka 1200 grader Fahrenheit). Det resulterande arbetet kyls sedan långsamt i en glödgningsugn.

Med ovanstående är det tre huvudkategorier handgjorda glasdunkar som du hittar på Glass Artists Gallery:

Smält och slumpad - Glasfusion är processen att sammanfoga bitar av glas. När den rätta typen av glas upphettas och kyls ordentligt, kommer det resulterande smälta glasstycket att vara fast och obruten. Med hjälp av fusionsteknik skapar konstnären mönster och mönster i färg. Det resulterande arket av smält glas faller sedan ned i kärlformen. I slumpprocessen läggs glaset i eller på toppen av en form och upphettas bara till den punkt där den "Slumps" för att passa formen. När glaset når önskad form måste det kylas tillräckligt snabbt för att stoppa rörelsen som leder till sprickbildning. Även om det här låter enkelt, kan de resulterande sänkorna vara ganska invecklade i sin design och kräver timmar av noggrann arbetskraft.

Blåst glas - Handblåst glas handfat skapas genom en mycket annorlunda process. Med detta "heta glas" -process kan en konstnär skapa många olika stilar, färger, former och storlekar som alltid är unika. Lager av glas "samlas" på slutet av en "stång" eller "rör" och formas, blåses och bearbetas till en kärlform. Färg appliceras i många olika former i början av processen. När du är färdig, är stycket "annealed" i minst 48 timmar för maximal hållbarhet. På grund av variationer i glasblåsningsprocessen kommer varje diskbänk att vara unik.

Mosaic Glass - Delar av handskuren färgat glas glas adheres på insidan av en 1/2 "tjock glödgad glasskål. Annealing är en process för att böja glaset vid extremt höga temperaturer för att säkerställa hållbarhet i extremt extrema Tvättstället grovas sedan med en speciellt blandad blandning av sand och tonad cement, sedan förseglad och avslutad med en skyddande klar polymerbeläggning för att skapa en jämn yta som är färgstark, robust, lätt att ta hand om och en fantastisk fokuspunkt för Vilket badrum som helst.

FÖNSTERPUTS STOCKHOLM

Handgjord eller Produktion?

Som du kan se från de typer av glas som finns tillgängliga, har du många olika val för att integrera ett fantastiskt mittstycke i badet. Det val du behöver göra är om du vill ha ett original "konstverk" - en konstgjort skapad sjunka - eller ett "fabriksproducerat" glasfartyg. Trenden i glasdunkar har skapat en översvämning av offshoreimport som nu finns tillgänglig. Vi liknar de nuvarande valen till konstvärlden där du kan hitta original konst såväl som "utskrifter" eller "reproduktioner". Produktionsavlopp gjorda i en fabrik är massproducerad i allmänhet med användning av enstaka glasplattor. Många är målade med en design. Få, om någon, är verkligen "slumped & fused".

Hållbarhet av glas diskhoar

Hur kan vi som glasspecialister försäkra slutanvändaren om en hållbarhet i glasdunkar? Den analogi jag använder är att glasdunkarna vi säljer är gjorda av proffs och kan klara av liknande missbruk som en porslinhink. Med andra ord, om du släpper ett tungt föremål in i en glasfat med tillräcklig kraft för att bryta den, skulle du också ha brutit en typisk porslinhink. De båda har liknande styrka egenskaper.

Skillnaden mellan dessa två material är att glas är mer benägna att "termisk chock". Termisk chock kan uppstå när plötslig temperaturförändring är över 70 grader. Till exempel vill du inte hälla skållning varmt

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments