En resa till Melbourne bokades häromdan, börjar verkligen närma sig nu! Snart är Johan tillbaka och vi kommer att resa Australiens östkust ihop, så taggad!!
Dock vad är en story utan misstag? Onormal verkar det som. Men bara ett litet misstag denna gången i min situation. Som svensk använder vi inte conceptet am och pm (ni kanske kan gissa vart detta leder..), visst vi vet vad det står för och hur det fungerar men ibland tänker man bara inte på det.
Så när jag satt där framför datorn med kaffe i handen och kände mig lycklig att äntligen få bokat biljetten. Dubbelkollade mina tider, datum, osv, kände mig nöjd och skrev in min betslningsinformstion. Snabbt och enkelt blev bokning klar, 11:35 skulle jag komma fram, helt perfekt.. eller inte. För det var inte 11:35 am, utan 11:35 pm. Men inga tårar föll här inte! Misstag sker, och Johan verkade lugn med att jag kommer senare än planerat.

En kort historia till blir det! Yippie :)
Jag har skrivit tidigare om hur jag brukar springa längs en otroligt fin tur längs med en flod genom skogen. Har även nämnt hur "krokodiligt" det ser ut!
Så kort och gott träffade jag en enorm ödla, det närmsta jag kommit till riktiga krokodiler alligatorer eller krokodiler här än så länge. Uppskattade att den var ungefär lika lång som mig, så blev förvånad när jag nästan sprang in i denna maffiga varelse!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var det kinesernas tur att fira nyår! En stor parad längs gatorna i city, och raketer som smällde.
Jag, Kajsa, Sebastian, och Kristian tog oss in och kollade på alla utklädda personer som deltog i tåget. Det fanns tigrar, drakar, getter, ormar, kaniner, osv. Vi hittade oss en fin plats vid ett elskåp, så blev att jag och Kristian delade på bästa platsen och hade fin utsikt över paraden!Likes

Comments

En gång i tiden gillade jag verkligen inte mitt hår. Det var vågigt, krulligt, platt, och aldrig där jag ville! Men nu för tiden känner jag mig mer och mer bekväm i längre, och även krulligt hår.

Så man kan lätt gissa varifrån mina gener som bygger upp mitt hår kommer ifrån. Min mamma, fast har nog tjockare hår än henne. Men jag är inte bitter! Istället är jag faktiskt glad att jag blir mer och mer lik min kära mor! Får väl se hur länge jag orkar ha kvar mitt fluff dock, men just nu känns det bra.
Gammal bild när jag hade kortare hår!


Likes

Comments

En och en halv månad tog det, men nu har jag äntligen sett Operahuset på nära håll. Fint hus, fin utsikt, men annars ganska tråkigt. Spenderade mestadels av tiden på att titta på street performers istället!
Sen häromdagen tog jag en springtur också (gud vad intressant, eller hur??). En lätt springtur var planen, men när jag var där ute i skogen kunde jag inte motstå lite spänning i vardagen. Så ut på en okänd väg blev det! Och vad värt var det, otroligt fin springtur längs med en flod, helt folktom också! Var endast jag, ödlorna, och krokodilerna... okej kanske inte några krokodiler, men omgivningen såg verkligen perfekt ut för krokodiler så hade inte förvånat mig!

Såhär såg floden ut jag sprang längs med!


Här är en av mina flera vänner fjag träffade längs vägen!

Likes

Comments

Jobbade på som vanligt idag, hjälpte en trevlig man I 50 års åldern, och han småpratade med oss och skämtade.
Efter att denna man har lämnat cafét berättar mina kollegor om att han tydligen är en kändis i Australien. En like till Anders Bagge, fast australiensk och heter Ian Dickinson istället (Båda är iaf jury för idol). Så intressant var min arbetsdag! kul va?
Nu tvättar jag, och ska sedan ut och springa! Eller blir det att köpa choklad från Coles istället??

Missa inte den spännande avslutningen på "Jonas fredag". Ska han springa? Ska han köpa choklad? Eller kanske både och????! Who knows? Tune in tonight to get the answer.


Likes

Comments

Hej på er! Efter som att många av mina fans har meddelat mig att de saknar mina blogginlägg (Mamma, pappa, mormor) tänkte jag göra ett och berätta om hur en vanlig vecka ser ut för mig.

Måndag - Stiger upp runt 6 på morgonen, gör mig iordning och går till jobbet. Mitt jobb består av att jobba i en glassbar/café, vilket innebär att jag har världens bästa jobb och får äta glass hela dagarna. I alla fall enligt Sebastian 6 år, och Kristian 4 år. Dock är inte sanningen lika vacker, istället kan det bli ganska stressig som ny svensk, speciellt när man inte alltid förstår kunderna pga deras dialekt, vilket innebär att man får härma så bra som möjligt och fråga en kollega vad det betyder. Annars trivs jag väldigt bra med jobbet, chefer, och kollegor!

Tisdag - Här på morgonen tar jag hand om barnen. Så jobbar 08:40-13:30 på ett ungefär. Efteråt är det inte helt ovanligt att möta upp några kompisar, dra till stranden/köpa vin och sätta sig i en park.

Onsdag - Min dag börjar med en glass 07:00, sen en till vid 07:30, 08:00, osv. Glassbar is the life! Efter jobbet kan lire allt möjligt hända.

Torsdag - 7-11 shift på cafét/glassbaren, sen ledig fram tills 16:00 där jag tar barnen fram tills 19:30.

Fredag - Ledig, här vilas det kanske efter en utgång, eller bara slappas pga av lathet, hänger vid stranden, shoppar, ser på scrubs, tränar, osv.

Lördag - Tar hand om barnen 08:40-15:30. Efter detta blir det lätt en utgång eller fest av något slag.

Söndag - Ledig, se fredag.

Kan inte säga att jag stressar ihjäl mig här down under. Mer tvärtom, men jag trivs, plus att jag går plus en okej summa i månaden, så tror inte någon skulle klaga på detta!
Såhär kommer mitt liv se ut en tid framåt. Hur länge är svårt att säga, men kanske en månad till! Sen är jag lite sugen på att se nya Zeeland eller något annat ställe än sydney. Och i slutet av mars kommer en förlorad vän göra revansch mot backpackerlivet och vi kommer ihop ge oss ut i en bil och resa längs med Australiens östkust!

Mitt schema är egentligen inte bestämt, så det varierar, men såhär kan det enkelt se ut!Likes

Comments

Med en inställd RSA-kurs ändrades mina planer oväntat. Så istället för en tur till skolbänken blev del en tur till beachen. Balmoral Beach fick det bli, och där skulle jag möta upp Anna från Svenskar i Sydney. Med blicken för äventyr tänkte jag att bilen utan AC blir ett bra alternativ i det 30 gradiga vädret. Med svetten rinnande längs ryggraden och motorns värmemätare(?) pekade stadigt mot rött tog jag mig fram över motorvägen. Nervöst körande över broar och genom tunnlar, ocj risken för överhettning kändes ständigt nära. Men fram kom jag tillslut, och trevligt var det! En lugn och fin strand var det.
En lika orolig tur tillbaka och vips var jag hemma igen, och sen det var dags för min dagliga Corona.
"En Corona om dagen är bra för magen" - så var det ordspråket gick va?

Tiden går fort här nere i Australien.Likes

Comments

Hello my darlings!
Livet rullar på alldeles för fort här nere i Australien. Mycket goon, mycket trevliga människor, mycket tågåkande, mycket lek. Och på tal om lek har jag skaffat mig ett jobb utöver lekandet. Provjobbade för en glassbar/café cirka 10 min gång från där jag bor och fick det! Glassigt värre (hehe).
Och mina sköna fans glöm inte att det är Johans födelsedag idag, skriv något fint till honom!
Puss å kram

(Sista bilden är min work-outfit)Likes

Comments

Kan ni hitta svensken i första bilden?
Det borde ni kunna, för alla där är faktiskt svenskar. Bara att vissa har lite sämre pigment än andra..
Bilden är från den bästa nyår jag hat haft hittills, fruktansvärd bra kväll! Skönt folk, go dricka, utmärkt utsikt, kunde inte bli bättre.
Gott nytt år på er!Likes

Comments

God jul på er!! Min värdfamilj har åkt upp till Brisbane över julen, och jag är kvar och vaktar huset. Så mina gäster över julmiddagen blev ett glas vin, batman, spiderman och superman. Trevliga men inte så pratglada..
Annars så har jag det väldigt bra här nere! Och är inte helt ensam, träffar allt några då och då.
Likes

Comments