California Roadtrip: Highway 1 - part one


Vårt första stopp på Highway 1 var Swanton Berry Farm! Här stannade vi bara till en snabbis och tog en kaffe/te och lite chokladdoppade jordgubbar (typ det godaste jag vet), hade vi haft lite längre tid hade jag definitivt velat utnyttja deras självplock av jordgubbar!Stopp nummer 2 var i Castroville, ett pyttelitet ställe där ca 99% av alla jordens kronärtskockor kommer ifrån! Vi åt på The Choke Coach som är en foodtruck som bara serveras kronärtskockor. Oh my. French fried artichoke anyone? Kan säga att vi beställde två omgångar.Nästa stopp var 17-mile drive och Pebble Beach (som var Andreas höjdpunkt, of course, hehe). Vi tog ett glas vin och tittade ut över banan och kikade i lite golfbutiker innan vi åkte vidare.Nästa stopp var Carmel-by-the-Sea, här fick vi tyvärr bara en jättekort stund då det mest blev ett tankstopp (vi ville inte missa solnedgången på nästa ställe) men jag bara MÅSTE tillbaka hit. Herregud vilken gullig stad! Det var som en lyxig hobbitstad. Byggnaden ovanför är deras City Hall och titta bara hur fin Shell-skylten var?!Vi körde vidare längst kusten och vägen blev bara vackrare och vackrareTillslut var vi framme i Big Sur där vi checkade in på vår Glamping Site. Har ni sett något mysigare? ÄLSKADE detta!

Här emellan skedde frieriet också, men det berättar jag om i ett eget inlägg!Vi åt middag på hotellets restaurang där vi såg den vackra utsikten, åt supergod kyckling och skålade i champagne.På morgonen vaknade vi mitt i Redwood-skogen och det var såååå härligt, älskar att vara nära naturen men är alldeles för bekväm för att campa. Vi åt frukost framför vår brasa och ringde hem till våra föräldrar för att berätta att vi förlovat oss ❤Sedan tog vi en liten sväng i skogen innan vi gav oss ut på Highway 1 igen med siktet på Santa Barbara..

Fortsättning i nästa inlägg!


Gillar

Kommentarer

isabylund
isabylund,
Åh grattis till förlovning! Kan knappt tänka sig en bättre/mysigare plats för det heller <3nouw.com/isabylund
johannamsjolin
johannamsjolin,
Åh vad härligt! skulle också vilja ta en roadtrip som denna i usa, vilken upplevelse det skulle bli!nouw.com/johannamsjolin
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229