Header

Hello!

Förra veckans pass är vad dagens inlägg kommer handla om. I måndags så jobbade jag honom i paddocken. Han var lite slö inte riktigt framme men hade jättteeeee fin form hela passet igenom. Jobbade lösgörande och mest jogging eftersom att han gick ett konditions/gymnastik pass förra söndagen. I Tisdags så kom equiteraputen och kände igenom honom, hon drog bort lite spänningar och masserade honom. I onsdags och torsdags fick han skrittas lugnt. I fredags joggade jag honom med en helt okej känsla, fin form och steg men hade inte riktigt den kvickheten jag var ute efter. I lördags var det sista trimmet inför söndagen då det var tävling Lidköping. Han kändes bra flyttade och jobbade lösgjordhet samt mycket övergångar och tempo växlingar.

Resultaten i söndags var bra. I LC så var han otroligt fin hoppade jääättteee bra på nästan alla hinder, han kändes bra redan på framhoppningen. Blev en dubbelnolla och precis en utanför placering tyvärr. Efteranmälde mig till LB också, där var han fortfarande framåt men orkade tyvärr inte riktigt ta för sig, inte riktigt nöjd med den rundan. Ett skitpet på 12b blev det också fast vi kom perfekt in i kombinationen men men.

Igår så joggade jag han bara och idag ska han få skrittas ut, imorgon är det Anna träning jippi!!!!

Ha det så bra<333

Glöm inte kolla min Instagram för film: fanny.peterzen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej alla!

Idag red jag ett super pass, ni vet när man bara får sådan där WOW känsla. Han var så otroligt fin, lyssnade perfekt och jätte sammarbets villig. Han skrittades ut igår och han blir alltid jätte fin efter han har fått skrittas. Vi gymnastik/konditions hoppade idag. På en långsida hade vi bom, sockerbit, bom, sockerbit, bom, sockerbit och bom. Rullade den varv efter varv och på andra långsidan jobbade jag bogen in eller stog upp i lättsits och lät han galoppera på lång och låg. Han var så fin genom svängarna och hade otroligt bra bjudning samt hoppade av korrekt. Såååååååå nöjd med min stjärna idag.

Min instagram (film från dagens pass ligger uppe)

Imorgon joggar och jobbar lösgjordhet för att få bort lite mjölksyra.

Vi hööörrss<33

Likes

Comments

Hello!!

Nu kör vi igång, yasss!

Hoppträningen för Anna igår gick jätte bra. Han hoppade otroligt bra framförallt i slutet där vi hoppade en ihop satt bana. Vi hade många olika övningar tex, oxer, ett räcke som gick ut från sargen. Hinder med en bock framför mm. Han var jätte fin i uppvärmningen också dock lite segare men han taggade till när vi började hoppa.

Idag red jag för Lisa också. Ett lärorikt pass där jag är nöjd med vissa delar utav passet. Vi började med att ställa igenom i sidorna, flytta, bogen in osv mycket lösgörande. Samt mycket ökningar där han skulle vara kvar i samma avslappnade form och inte spänna sig. I höger sidan var han jätte fin hela passet, i vänster dock ville han inte ställa igenom och blev därför stark gäller att inte bli stark tillbaka då. I galoppen jobbade vi på en ``månghörning´´ istället för på en volt. Det gjorde vi för att både ha koll på bakdel samt framdel att han inte trycker in rumpan eller ut med bogen. Han var fin på slutet.

Imorgon blir det lite lösgörande kanske återupprepar några utav övningar, uppdaterar er!

Ha det så bra<33

Likes

Comments

Hej igen allesammans!

Ja vad hände? Den stora överraskningen som jag skrev om var att en till ponny skulle komma och Grodan som han kallas kom. Jag hade både han och Aaron i lite mer än en månad. Märkte direkt att ha två hästar samt en skola med mycket plugg och blogga inte höll i längden tyvärr. (Grodan är en ponny som jag har hoppat på min träning för Anna Emanuelsson när Aaron var skadad.) Fick frågan att ha honom en period och tävla vilket jag gjorde. Den 4 februari gjorde jag och Grodan vår första start tillsammans i Borås. Sen blev det att grodan blev kvar lite till för att tävla honom på en tävling hemma. Det skulle även vara Aarons första start sedan operationen. Torsdag v.7 bröt jag armen, allt blev oklart om jag kunde ha kvar båda? Om jag kunde rida med gips? osv. Men det dröjde inte länge förens jag var tillbaka i sadeln med gips och allt haha. Den 4 mars tävlade jag båda, Grodan med blandade resultat och Aaron med en fin dubbelnolla och en tredje plats på det!! Samma dag åkte Grodan hem till sig och sen får vi se om han kommer tillbaka igen.

Nu på torsdag ska jag förmodligen ta bort gipset vilket ska bli skönt. Och jag hoppas att allt ser bra ut i armen.

Ville bara skriva vart jag tog vägen och hoppas att jag kommer igång igen!

Vi hööörrsss!!

Super Grodis<33333

Världens bästa ponny<333

Likes

Comments

Heeejjj!

I lördags så red jag ut en pigg Aaron. Mest skritt men även lite trav. Sen så kom Eamon Hickey och hade en clinic. Han gjorde det jätte bra. Jag fick med mig mycket tips som jag kan använda när Aaron krånglar ibland. Han visade först hur han hanterade en 3 åring som inte hade gjort någonting innan. Han började med att ``visa´´ att det var han som bestämde. Efter det så började han att vänja den vid spö vid longering tex. Sen började han med att lägga på den schabrak fram och tillbaka och efter det sadel. Sen i slutet kunde han faktiskt sitta på den, imponerande. Detta var en sammanfattning av en lång förmiddag.

På eftermiddagen sedan så visade han lastning. Då kom det en häst som inte ville gå in och när den väl kom in så backade den ut snabbt. Men han började med att flytta den sidvärts. Och sen att gå ett steg in backa. Och sen så fortsatte han så. Ändå till den kunde gå in och stå lugnt där inne med bakbommen stängd. Också spännande.

Sen så hade Eamon träningar då som jag kunde tyvärr inte vara med på :((. Men tittade på en och han var en bestämd tränare. Han hade struktur och ordning vilket jag gillar.

Söndags så red jag Aaron i ridhuset med bommar. Upphöja cavaletti på böjt spår som vi gjort innan. Så han fick trampa på och ställa igenom ordentligt. Vi jobbade även skänkelvikningar efter bommarna och innan. Sen fatta vi galopp efter galopperade tex på en volt bröt av och sen så gjorde vi bommarna igen. Han lyssnade i fattningarna och var otroligt fin på slutet.

Igår så trimmade jag i ridhuset. Mycket övergångar för att få han lösgjord osv. Jobbade även ordentligt med ställningen så han skulle komma loss i bålen. Det gjorde att han inte hade en lika fin form till en början. Men sen jobbade jag galopp fattningar. Där var han finare i formen och kunde ställa igenom ordentligt. Just nu så orkar Aaron inte göra en fattning med samma stadiga form från samlad trav så jag fick ha honom i arbetstrav/ lätt ökande vilket gjorde att han kunde gå kvar i formen och bara ``följde´´ med in i galoppen. Han hade en fin form tillslutet.

Idag så rider mamma ut då jag slutar sådär sent igen.

Imorgon kommer en rolig överraskning till stallet <33.

Ha det sååå bra!!!

-Lördag förmiddag-

-Lördag eftermiddag-

Likes

Comments

Heelllooo!

Igår så red jag ett spännande ridpass. Red för min ``dressyr´´ tränare Lisa för första gången sedan operationen. Han var så fin. Vi började jobba i skritten mycket sidvärts. Han måste bli mer lösgjord i sidorna så nu gäller det att nöta skänkelvikningar. Sen i traven jobbade vi på volt ställa, böja. Sedan även sidvärts med vägg och utan vägg. Han tyckte det var jobbigt och blev lite trögare i kroppen men jobbade på och fick till några riktigt fina. Sen äntligen testade vi galoppfattning. Vi började i vänstervarvet och det kändes helt otroligt. Kände som han inte äns nuddade backen och var mycket stadigare och finare i formen än innan.. Såklart travade vi bara en volt ungefär. Sen testade vi andra varvet han var nästan lika fin där. Innan vi kom in i en bra galopp var den lite kort men även där ett varv på volten gick super. (Såklart får han massa skritt pauser emellan.) Ett bra & kort pass för Lisa.

Idag red jag också i ridhuset och repeterade det vi jobbade på igår. Mycket sidvärts, volter, ställa och böja. Idag tog jag också lite galopp. Han var otroligt taggad och studsade på stället ibland i båda varav. Övertaggad häst haha. Men ett bra pass där med.

Imorgon så kommer Emmon Hickey till min klubb för att ha en clinic. Ska bli spännade. Sen är det träningar för honom men eftersom att Aaron inte är helt igång än kan jag tyvärr inte vara med :((. Innan det väntar en uteritt.

Vi höäörrss<33

Bilder från passet igår<33

Likes

Comments

Hej på er!

Häromdan red jag ett bom pass till. Jobbade med böjda lite upphöjda bommar, det gick super. Jobbade mycket med att han inte skulle bryta sig loss i formen över bommarna. Ställde igenom och böjde igenom ordentligt. På ``rak´´ sträckorna så jobbade jag mycket sidvärts och övergångar så att han skulle bli lösgjord.

Igår så red jag ut i skritt och trav på en rodeo häst, herregud vad pigg han var. Mycket överskotts energi haha ;).

Idag trimmade jag honom i ridhuset, skritt och trav såklart. Han var lyhörd och svarade snabbt på mina hjälper. Jobbade sidvärts, öppnor och slutor. Han var mycket fin på slutet, trampade under sig bra och fick en fin form.

Imorgon väntar ett roligt ridpass............

Vi hööörrss <33


Vintern är mysig men ibland saknar man sommaren<33

Likes

Comments

Hej på er!

Igår skrittade jag och två kompisar ut i ca 1 timma. Hästarna var pigga och glada. Innan gymmet blev det även ett konditionspass på gymmet skönt. Crosstrainer och cykel då alla löpband var upptagna.

Idag hade vi utsläpp och fodringen, så tidig start. Vi jobbade med upphöjda cavaletti. Gick jättebra hela passet. Redan från början var han en pigg och fin. Lätt i handen och tog skänklarna bra. Ett super pass. Sedan åt jag lunch på stan med några kompisar, mys. Bestämde mig för att åka till stallet efter det igen för att bara vara där och ta det lugnt. Sedan nu ikväll har det varit stallmöte som också gick bra.

Imorgon jobbas han i ridhuset.

Ha det så bra!!

Bilder från imorse<333

Likes

Comments

Hello!!!

Aaron är på bättringsvägen och blir bättre för varje dag som går. Igår så red vi i ridhuset och han var inte någon rodeo ponny igår haha. Han var mjuk och fin och vi red i ca 35 min. i skritt samt i trav ca 10 min. Han var mjuk o fin och igår började jag jobba mer sidvärts i trav. Fick till några riktigt fina på slutet. Så ett bra pass.

Idag så la vi fram några bommar för första gången på fleeerrraaa månader. Han skötte sig bra och tyckte det var kul. Vi hade 3 bommar som en solfjäder och 3 bommar på rakspår. Vi valde att variera oss för att på skolfjärden ställde och böjde jag igenom ordentligt över bommarna och på det raka spåret så gällde det att få han rak och hinna rak ställa honom efter solfjärden. Han blev riktigt fin på slutet gick i en perfekt rund och fin form vilket gjorde att han trampa under sig bra.

Imorgon ska jag rida det som står på schemat!

Vi höörrrsss<33

Fina Aaron från dagens pass<33333

Likes

Comments

Hej på er!!

Idag började skolan. Kul att träffa alla som inte träffat över lovet och sådär. Men denna termin har vi fått dåliga schema ändringar och några nya lärare tillkommit. Gillade framförallt en lärare men hon blir mamma ledig nu. Skönt den här veckan och nästa vecka men sen börjar alla prov och sånt och då blir livet mycket jobbigare haha.

Men i alla fall igår så red jag Aaron i ridhuset. Först arbetade jag honom i skritt tex, skänkelvikningar, öppna, sluta, rygga mm. Sen var det dags att trava vilket han gjorde toppen där jobbade jag lite skänkelvikning men annars mycket på volt där jag ställde och böjde. Jobbade även med att kunna få en bra rakställning sedan på spåret då jag känner att jag har släppt det lite och dumt nog inte jobbar med det så ofta.

Sen idag red mamma ut honom i skritt och trav då jag slutar sent och hinner inte förens det är mörkt egentligen är inte det någon fara men när mamma ändå har möjligheten till det är det lika bra ;). Hon sa att han var lite som en rodeo häst idag haha. Jag var i stallet en stund nu på kvällen och pysslade om honom lite. Sen var jag också på gymmet direkt efter skolan, skönt framförallt dom dagar jag inte rider. Körde allt möjligt tex, löpband, armar, ben, mage mm.

Imorgon blir det tandläkaren, skolan och sedan jobb i ridhuset med Aaron!

Ha det så bra<3333

Min prins<333

Foto: Filippa, hennes blogg hittar ni HÄR .

Likes

Comments